Kızlar ben bir türlü kek yapmayı beceremiyorum hiç kabartamıyorum. Davul fırınım var onda yapıyorum. Şu an kalıpta ve gayet kabarmış duruyor ama içi pişmiyor ne yapmam gerek?
Kızlar kekimi kabartamıyorum yardim edin ya 😂
Ponciginannesi_ içi pişene kadar kalsın 15 20 dk daha
Ponciginannesi_ kaç derece de pişiyor
H_minsna üstü yanmaya başlıyor ama
Şuracıkta bekliyim. Aynı sorun bende de var. İçi pişmiyor kabarıyor azcık. Fırından çıkarınca da fıss sönüyor hemen 😂😂
Sengulozcn davul fırında sadece 250 var diye biliyorum
Mervehasan1 Evettt 😔 çıldırıyorum yapamadığımdan
H_minsna benimki dereceli canım. Üstüde canlı. Başında bekliyorum şu an
Ponciginannesi_
Bende 180 veya 200 işe pişiriyorum kabardıktan sonra 20 dk daha bırakıyorum sonra kontrol edıyorum hemen fırından alıp ters çevir kalsın sıcaklığı ile sönmez ozaman
Ponciginannesi_ davul fırın da zor ısısı cok yüksek oluyor kek pismiyo haliyle normal firinda dene malzemeleri 1,2 saat onceden çıkar oda ısısında olsun
Ponciginannesi_ malzemelerin oda sıcaklığında olsun
Ponciginannesi_ buz dolabından aldığın ürünleri en az dışarda 45 dk beklet . Şeker ve yumurtayı çok iyi çırp
Ponciginannesi_ Davulda Çok Üstü Yanıyorsa Yanmaz Kağıt Koyabilirsin Üstüne O zaman Üstü Yanmaz İçide Pişmiş Olur Yüksek Isı Olduğu İçin Çabucak Kabarır Fırının Fişini Çekip İçşnde Biraz Beklet Yada Hamurun Çok Cıvık Oluyosa Ondanda Hemen söner Ölçünü İyi Ayarlayamıyosan Ben Çok Üstünü Yakacağımı Düşğmdüğüm Şeylerde Üstüne Yanmaz Kağıt Koyuyorum 🙈Yada Taban Ölçüsü Kadar Bir tepsi Bazen Oda İşe Yarıyor
Mervehasan1 Hamur Çok Cıvıksa Ondanda Söner ☺️Siz Üstü Pişti Yanıyor Sanıp Aldığınız İçinde İçi Fos Oluyor
Ponciginannesi_ Benimde eşim kabarmış kek hiç sevmez ince yap der hep bende kabarmamış kek yapmayı beceremiyorum. Sana tek tavsiyem kek hamurunu daha küçük tepside Ya da borcamda yap o zaman kabarık duruyor
Ponciginannesi_ içerisine az bir miktar karbonat atarsan kabarir
Annemlerde de davul fırın vardı ben tam kapatmıyordum hafif aralıklı pisiriyordum ve 15 dk hiç acmiyordum
H_minsna içini pişirdim bu defa çevirirken dağıldı 😭