Annemlerde de davul fırın vardı ben tam kapatmıyordum hafif aralıklı pisiriyordum ve 15 dk hiç acmiyordum
Kızlar kekimi kabartamıyorum yardim edin ya 😂
H_minsna içini pişirdim bu defa çevirirken dağıldı 😭
Ben dolaptan çıkarır cikarmaz yapıyorum hic bekletmiyorum hic bir problem de yaşamıyorum. Tam aksine malzemelerini yari yarı koyuyorum taşıyor yoksa 😅. Beyazlaşana kadar çırpın yumurtalarınızı. Birde alt üst biraz pissin sonra biraz alt biraz üst pişirmeyi deneyin🤗
Zuhraa varya duyduğum herşeyi deniyorum yine olmuyor yine olmuyor 😭
Ponciginannesi_ valla davul fırını yenilerden bin kat güzel tabi iyisiyse gerçekten çevire çevire pişirirsen yanmaz kabarması için şekerle yumurtayı çok çırpman lazım ve ununu her zaman eleyip yap un havalanınca çok daha güzel kabarıyor
Netdlxx kalıpta yapayım dedim çok güzel becerdim 😂 bu defa çok güzel kabarttım kalıptan çıkartamadım dağıldı. En azından çöp olmadıda dibi yapıştı yani
Gzd_ evet canım eledim. Aynen davul fırın daha iyi pişiriyor diyolar ama kek kalıbı olmuyor galiba
Muge0609 denicem inşallah çok teşekkür ederim
Sadece yumurta ve şekeri mikserle karıştırmalı kalan malzemeleri elle çırpmalısınız. İlk yarım saat fırının kapağını açmamalısınız. Kabaracaktır 😊
Ponciginannesi_ kalıbın kötü o zaman çevire çevire çok güzel pişiyor normalde yada davulun da kötü olabilir
Ponciginannesi_ fırındayken birşey yapamazsın da😄 bir dahaki için ben şekerle yumurtayı çok çırpıyorum güzel oluyor
Evrem123 eşim yeni blender seti bile aldı 😂 bi hevesle yapayım dedim kocama sonu hüsran 😂 şekerle yumurta köpük köpük beyaz oldu aslında 🙄
Ponciginannesi_ unu kabartma tozunu eleğe dök karıştır, yavaş yavaş eleyerek ekle diğer malzemelerin içine
Ponciginannesi_ bende de davul fırın var gıcık oluyorum camdan aşağı atmak istiyorum kek yapamıyorum o fırın yüzünden malzemelerim çöp oluyor benimki kabarıyor içi pişmiyor üstü altı yanıyor kalıpta
Prenses001 yemekleri falan çok iyi pişiriyor sadece tatlılar olmuyor ya
Ponciginannesi_ yumurtasıyla şekerini iyice çarpıyorum beyaz köpük köpük olana kadar. Bide ölçüsüne göre tepsi yada borcam kullan. Ölçü az tepsi büyük olursada kabarmaz
Ponciginannesi_ unu kabartma tozunu vs koyduktan sonra uzun süre çırparsanız kek kabarmaz, sadece karıştırmak gerekiyor. Malzemeler oda sıcaklığında olmalı ve en az 30 dk öncesinde fırın kapağı açılmamalı yoksa söner. Derece olarak 180 den fazla olursa dışı yanar içi pişmez. 🙌🏻
Ponciginannesi_ ilk 20 dakika fırınını açma çok güzel kabarıyor ben öle yapıyorm ama davul fırın değil benm
Selen01 çok teşekkür ederim
Ponciginannesi_ kisik pisirmeniz lazim, 150 de falan o zaman ici iyi piser bi de piserken ilk 20 dk acmayin o zaman sönmez