• Öneri
  • Kızlar kekimi kabartamıyorum yardim edin ya 😂

Ben dolaptan çıkarır cikarmaz yapıyorum hic bekletmiyorum hic bir problem de yaşamıyorum. Tam aksine malzemelerini yari yarı koyuyorum taşıyor yoksa 😅. Beyazlaşana kadar çırpın yumurtalarınızı. Birde alt üst biraz pissin sonra biraz alt biraz üst pişirmeyi deneyin🤗

Ponciginannesi_ valla davul fırını yenilerden bin kat güzel tabi iyisiyse gerçekten çevire çevire pişirirsen yanmaz kabarması için şekerle yumurtayı çok çırpman lazım ve ununu her zaman eleyip yap un havalanınca çok daha güzel kabarıyor

Netdlxx kalıpta yapayım dedim çok güzel becerdim 😂 bu defa çok güzel kabarttım kalıptan çıkartamadım dağıldı. En azından çöp olmadıda dibi yapıştı yani

Gzd_ evet canım eledim. Aynen davul fırın daha iyi pişiriyor diyolar ama kek kalıbı olmuyor galiba

• Gzd_ bunu yanıtladı.

Sadece yumurta ve şekeri mikserle karıştırmalı kalan malzemeleri elle çırpmalısınız. İlk yarım saat fırının kapağını açmamalısınız. Kabaracaktır 😊

Ponciginannesi_ kalıbın kötü o zaman çevire çevire çok güzel pişiyor normalde yada davulun da kötü olabilir

Evrem123 eşim yeni blender seti bile aldı 😂 bi hevesle yapayım dedim kocama sonu hüsran 😂 şekerle yumurta köpük köpük beyaz oldu aslında 🙄

Ponciginannesi_ unu kabartma tozunu eleğe dök karıştır, yavaş yavaş eleyerek ekle diğer malzemelerin içine

Ponciginannesi_ bende de davul fırın var gıcık oluyorum camdan aşağı atmak istiyorum kek yapamıyorum o fırın yüzünden malzemelerim çöp oluyor benimki kabarıyor içi pişmiyor üstü altı yanıyor kalıpta

Ponciginannesi_ yumurtasıyla şekerini iyice çarpıyorum beyaz köpük köpük olana kadar. Bide ölçüsüne göre tepsi yada borcam kullan. Ölçü az tepsi büyük olursada kabarmaz

Ponciginannesi_ unu kabartma tozunu vs koyduktan sonra uzun süre çırparsanız kek kabarmaz, sadece karıştırmak gerekiyor. Malzemeler oda sıcaklığında olmalı ve en az 30 dk öncesinde fırın kapağı açılmamalı yoksa söner. Derece olarak 180 den fazla olursa dışı yanar içi pişmez. 🙌🏻

Ponciginannesi_ ilk 20 dakika fırınını açma çok güzel kabarıyor ben öle yapıyorm ama davul fırın değil benm

Ponciginannesi_ kisik pisirmeniz lazim, 150 de falan o zaman ici iyi piser bi de piserken ilk 20 dk acmayin o zaman sönmez

Ponciginannesi_ ben 200 derece de yapıyorum kabartma tozunu keke en son koyuyorum ve kabartma tozu koyduktan sonra fazla karıştırmıyorum annem de içi pişsin diye kabardıktan sonra alüminyum folyoyla kapatır üzerini ve fırının kapağını en fazla 2 kere açarım kek piştikten sonra da fırını kapatır içinde bekletirim 🤗🤗🤗

Ponciginannesi_ kuzum kek hastası olarak sana tecrübe ettiğimi söyliyim asla davul fırında olmuyo kek yavaş yavaş pişmesi gerekiyo oda bi anda pişiriyor sanırım ayarları çok yüksek oluyo nolduğunu anlamadan altı üstü yanıyor yani senin kek yapmanla ilgili bi sorun yok fırınla var