Rbidrmz bu duruma göre yaptirimak lazım 👍 bak sende doğru yoldaymişsin aslında ama 🤔

Arkadaşlar zaten ben yaptırmadım yani diyeceğim şu ki ben zararlı buluyorum....
    Postu açan arkadaşım sana kalmış ister yaptır ister yaptırma burdaki arkadaşalar beni yanlış anladı hepinize iyi günler diliyorum 🤗 rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah hepinize ❤

Rbidrmz okudum yazdığınızı ve çıkardığım sonuç gebelikte şeker testi yaptırılmalı. Kusura bakmayın ama ben neyi savundugunuzu anlayamadım burada yapılmamasını zararından bahsederken bana gore cok zararlı demeniz biraz çelişkili olmuş?!

Rbidrmz peki siz o paylaştığınız yazıyı anlayarak okuduğunuza emin misiniz ???? :):):):):)

Şeker yükleme testi hele de şekeri olan bi gebeyse çok ama çok zararlı doktorlarda bunu biliyorlar ama işlerine gelmiyor pek çoğunun, burda o şeker yukleme testi bir adet baklava dilimine eşit diyenler falan da çıkacak buda bir çeşit ic rahatlatma yöntemi bana göre hani ne olacak ki zaten günlük hayatta da yedigim şey diye düşünmek için (oysa arada bir dilim baklavaya o icirilen 50,75,100ml glikozun arasında dağlar kadar fark var) . En sağlıklı bilgiyi yine internetten profesörlerin bu konudaki fikirlerini dinleyerek edinebilirsiniz hangisine ikna olursanız onu yaparsijiz (bu arada gebede şeker olup olmadigini anlamanın pek çok yolu var açlık tokluk kanı olcimi+ailenin genetik şeker geçmişi + kan ölçümünde trigliserid değerinin ölçümü gibi ) sağlıklı doğumlar diliyorum 🙏😊

anneadayi_ kuzenimin ailesinde hic seker hastasi yok, aclik tokluk normal cikti, fazla da kilo almamisti ama sekeri cikti demek ki dedikleriniz yeterli gelmeyebiliyor...

anneadayi_ hanım efendi zaten şeker hastası olan bir gebeye yukleme yapmıyor hiç bir doktor. Ve Genetik faktörlere bağlı kalmadan gebelik şekeri yaşayan pek çok insan var tıpkı gebeliğe bağlı oluşan tiroid, tansiyon veya enfeksiyon gibi.. Ve evet bir dilim baklava da şeker dışında doymuş yağ ve bir çok etkin madde daha var saf glikozdan daha fazlası yani.. Ha bir de bir hamilenin şeker hastalığı yoksa gebelik şekeri var mı yok mu bunu öğrenebilmek için şeker yuklemesi yapılır. Kanda yapılan açlık tokluk ölçümleri normal insanlara da yapılıyor. Çünkü gün içinde kanda çıkan değerler vücudun şekere olan direncini ölcmez. Açlık tokluk yaptırır normal bir değer alir günlük hayatımıza devam ederiz. Pilav makarna mantı hamur işi, portakal,mandalina,havuç yeriz e sonra ileri haftalarda bebeğin suyu fazlalaşır, ölü doğum yaparız, erken doğum yaşarız bu sebeplerin elde şekere bağlı olduğunu ogrenirsek ne yapacağız?
          Tabiki yaptırmak veya yaptırmamak bizlerin seçimleri ama...

Baklavayla esit diyorsunuz ozaman pekte zararli dgl bu seker yuklemesinin cunku ben sahsen1 oturusta 4 dilim yerim cikolata yemek meyvesuyu icmek hepsi sekerli seyler ha bunu icmissin ha icmemissin ne farkediyorki. Baklava yiyecegime cikolata vb seyler yiyecegime seker yuklemesi yaptirir sknti varmi onu ögrenirim 🤣

anneadayi_ burdaki arkadaşlara bunu anlatamazsın arkadaşım işte 🤷‍♀️ bnde aynı şeyi kastediyorum ama anlatamıyorum o yüzden boşver 😁

• Zeyk bunu yanıtladı.

Rbidrmz canım sen yazdığını okumuyor musun senin söylediklerin yaptırılması gerektifi yonunde yoksa biz mi okuma bilmiyoruz😂

Zeyk ben yaptırılması tarafında olmadığımı ve ilerde obezite ve şeker hastalığına yol açacağını savunuyorum siz anlamiyrosunuz hanımefendi 🤣🤷‍♀️ bakın yukardaki arkadaş da benim demek istediğimi yazmış ama yok anlamamak istediğiniz için bence

Zeyk tamam sen yaptır canım olurmu 🤣🤷‍♀️

• Zeyk bunu yanıtladı.

Rbidrmz yaptırdım zaten ben sen sadece savundugun şeyin ne olduğunun farkinda değilsin (; yazdığın makale de eğer yaptırılamazsa obez bir bebek dünyaya gelir diyor. Aklindakiyle dilindeki uyuşmamiş 👎

Zeyk tamam canım polemiğe girmek istemiyorum inşallah güzel doğumlar geçirirsin 🤗❤ rabbim herkesin bebeğini sağlık la sihatle kucağına almayı nasip etsin inşallah 🤲

firstmom çok zararlı falan yazıcaklar şimdi buraya bende prof değilim tabi oturup tıp tecrübesi paylaşmıcam ama şöyle; ben gebelik genetiği olmayan ailesinde şeker hastası bir kişi bile olmayan biriyim. Kilom boyum gayet yerinde sağlıklı bir bireyim. Şimdi ben şeker yüklemesi yaptırdım ki benim doktorum inanılmaz cool ve rahat bir adam asla gereksiz test istemez zaten gebelik teminatım var benden para kazanamıcaklarını bilirler. Neyse şeker yüklemesi yapıldı 50mg ve ta taaaa nur topu gibi sınırın üstünde şekerim çıktı yaklaşkk 3 aydır diyestisyenle diyet yapmama rağmennn. Yani demem şu bu test gerekli şekeri olan annelerin bebekleri obez doğma ihtimalli ileriki yaşlarda diyabetik olma ihtimalleri %90 küsür. 50 mg bir içicek gün içerisinde yediğiniz bir adet sütlaç baklava vs eşit. Kontrol altına alınması gereken birşey. Uzun oldu kusura bakmayın her posta bunu inatla yazıyorum yazıcamda 😊

Zeyk her postta size denk geliyorum yemin ederim duygularımın tercümanı gibisiniz 😂