Ben yaptırmadım canım çok zararlı 💕⁉️
Tabi yine karar sizin ❤
Şeker yükleme testi 🙄
Gizem3410 sınırın altinda olduğu için 75 ve 100 mg lık yuklemeleri yapmadim inşallah siizinde şekeriniz yoktur 🙏
firstmom tamamen sizin insiyatifinize kalmış anne olarak ama ben yaptırdım bebeğe zararli olsa o kadar doktor bu testi istemez teyzem de gebelık şekeri çıktı mesela bebeği fazla kılo alıyordu bu test ile öğrenip hemen diyete başladi testi yaptırmasa öğrenemeyecekti bebek daha cok kılo alacakti
Oyku10- aklını karıştırmiyorum ki neden öyle çıkıştınız siz nasıl normal geliyorsa banada zararlı geliyor herkes düşüncesini fikrini söylemekte özgür hanımefendi
Gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığının bebek ve anne sağlığına ciddi olumsuz etkisi vardır risk faktörlerine bakılmaksızın hamilelerin tümünde gebeliğe bağlı şeker için tarama testi yaptırılmasını önermektedir. Hastalığın önlenmesi ve tedavisinde, taramanın büyük önemi vardır. Gebelikte oluşan diyabet mellitusun teşhisinde 24 - 28 haftalar arasında yapılan şeker yükleme testi vardır. Bu testte kullanılan glikozun kalori miktarı 1 dilim baklava ile aynıdır gebelik şekeri kontrol edilmediğinde; preeklampsi, gebelik haftasına göre büyük bebek, anne ve bebekte diyabetin yerleşmesi, bebeğin ilerde obez olması gibi geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarının ortaya çıkıyor bilmem anlatabildim mi 🤔
Zeyk iyide bana gire zararlı çünkü yaptırdığı zaman ilerki haftalarda annenin şekeri yükseliyor bu sefer diyet veriyor dr lar sonra sıfır şeker diyorlar bunu yaşayan bir çok insan gördüm çevremde kendi tercihi ama nasıl bnce yaptır diyenler özgürce söyleyip fikrini sunuyorsa bnde sunmakta özgürüm bence
Rbidrmz sen yaptirmamakta özgürsün hiç bir bilgiye dayanmadan bu kadar şeker yüklemesi yapan doktorlara ve hamilelere yazman doğru bir yorum değil. Smben yaptırdım 32.haftamdayim ne diyet yapıyorum ne şekerim çıktı. Zaten şeker yüklemesi "Gebelik Şekeri" veya "Gizli Şeker" için vücudun şekere olan direncini ölçmek için yapılır. O kadar doktor aptal mı? Neden bizi bebeğimizi düşünüp bunu yapsınlar. Asıl yapilmazsa ve varsa gebelik şekeri bilinçsizce yaşanılan gebeliklerde ölü doğum erken doğum su fazlaligi veya şeker hastası bir bebek dünyaya gelebiliyor. Yediğin patates pirinç pilav havuç portakal mandalina kısacası herşeyde şeker var biz hamilelikte bir kahve içsek birşey olur mu diye tereddüt ediyoruz annelik iç güdüsüyle bu kadar şekerli şeyleri tüketirken Gebelik askerimiz varmı bize vahiy inmeyecegine göre şeker testi yaptırıp bebeğimize göre hareket etmek daha mantıklı 🙄
Arkadaşlar zaten ben yaptırmadım yani diyeceğim şu ki ben zararlı buluyorum....
Postu açan arkadaşım sana kalmış ister yaptır ister yaptırma burdaki arkadaşalar beni yanlış anladı hepinize iyi günler diliyorum 🤗 rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah hepinize ❤