• DoğumGebelik
  • Tümden narkozla bayıltılarak sezeryan doğum yapan var mı

Miramom Spinali ve genel anestezili sezeryanlarda bebeklerin ilk doğduklarında genel durumları farklı oluyor. Genel anestezili sezeryanlarda bebek daha salık oluyor. Ben ebelik aynı zamanda da bebek hemşireliği yaptım. Arkadaşlar sezeryandan bebek alınca bile hemen anlıyordum genel anestezili mi diyordum ve öyle de çıkıyordu. Şahsen ben hem ameliyat sonrası anne hem de bebek için öncelik olarak spinal tercih ederim ama sağlıkla alakalı mecburiyet varsa tabi ki genel anestezi.

Busratm salık dediğiniz durgun mu oluyor sersem gibi kendini bilmez şekilde mi oluyor bebek ?

Miramom Mesela diğer bebekler aktif ağlarken genel anestezililer uyarı vermekle zorla ağlıyor. Nasıl tarif ediyim. Hani sarılık olunca ya da şekeri düşünce zorla uyandırırsın bebeği onun gibi.

Miramom epidural olmaniz daha iyi genelde kim oldiysa uyandgi anda agriyla gozUnu aciyorsun ve zaten sersem gibi olup sacmaloyorsun doyorlar gorumcemde ilki epidural ikinci genel oldu cok pisman oldu agriyla gozunu acti epidural daha iyiydi dedi. Oninda geneli secmesindeki sebep birinci dogumda pek uyusmadigimi hissettim demisti .. Galiba kisiyle alakali birsey ben birinci gebeligimde epidural oldum allah izin verirse mayista ikinci kez epiduralla bebegimi kucagima almayi dusunuyirum 😇o dogum anini bebegimi gormek istiyorum.

Ancak Her bebekte aynı sorun olacak diye bişey yok. Bizde mesela o şekilde anne yanına çıkarmıyoruz. Anne yanına çıktığında normal şekilde oluyor bebekler. Ama biz ilk andan itibaren bebekleri gördüğümüz için ben fikrimi söyledim. Sonuçta burada bilgi almak istenildiği için soru sorulmuş !

Ben şuan 2. Bebeğime hamileyim. Oğlum 14 aylıkken gebe kaldım. İlk doğumumu normal olarak başlayıp isteğim üzerine sezeryen oldum. Genel anestezi ile. Çünkü o ağrıyla sancıyla yalvardım doktorların beni bayıltmalarını istedim 😩 şimdi bu gebeliğim spinalmi olsa diye düşünüyodum yani belden aşağı uyuşuk şekilde ama şurdaki bi kaç yazıyı görünce korkmadım değil. Uyuşmadığını hisseden arkadaşlardan bahsediyorum. Nasip olursa bu bebeğimide genel anestezi ile doğurmayı düşünüyorum. Ağrısını pek hissetmedim. Yani normal doğum deneyimide yaşadığımdan devede kulak gibi kaldı bana :)

Merhaba ben de epidural ile Doğuma girdim ilk çocuğumda uyuşmadım bunu da anlatamadık o an korkudan uyuştuğumu anlamadığı sandı narkozcu.neyse acıyı hissettiğimde kalkmaya çalıştım masadan tabi tansiyon fırlayınca genel anestezi yaptılar hemen.ben genelde ağrı pek hissetmedim.hatta yanımdaki kadın belden uyuşmuştu odadaki onun agrısındaha çoktu.ikinci doğumuma az kaldı genel yapabilir ama genel olmak isterim.bir kere vücudum dinlendi uyudum.cocuga bir zararı yok onu yapınca sen bayılır bayılma bir iki dk da bebeği alıyorlar saatlerce mide ameliyatı değil ki bu.epiduralle de o kadar beklemez.sadece dezavantajı şu olabilir bebek kuvezde değilse eğer sen genel anesteziden dolayı geç uyanacağım için emzirmen çok geç olur.normalde Doğumdan sonra herşey yılındaysa bebeği emzirmek için getirirler.bilmiyorum ben de henüz ama sanırım de genel yapar gibi geliyor tansiyon falan panik yaptım çünkü.

Aslianil kafam o kadar çok karıştıki anlatamam doğum yaklaştı daha da karıştım ben o kadar kötü acı hissettim ki 3 kere belden yukarımı kalkarak ağzım yırtılırcasına bağırdığımı ve ondan sonra ne olduğunu hatrlamıyorum orada bayıltmışlar beni o yüzden aşırı korkuyorum inanılmaz bir acıydı :(

BuFi2012 kişiden kişiye doktordan doktorada değişir aslında ama bilemiyorum her türlü acı cekicez ama işte can insan ardına düşüyor

Miramom ilk doğumumda kendim genel anestezi istedim evet sonrasında ağrı oluyor ve ağrı kesici iğne ve serumlar yapılıyor benim rahim içi sıkıntılı olduğu için ekstra işlem yapılmıştı ama öyle dayanılmayacak kadar ağrı yok şu anda ikinci bebeğime hamileyim doğumda yine genel yapacam doktorun iyi olması gerek çünkü anestezi verildiği gibi hızlı davranıp bebeğe narkoz gitmeden alınmalı korkulacak bi durum olmuyor genel anestezi de 🤗

Bottesini olayımız cok benzer bende aynı şekilde 3 kere bağırarak kalkmaya kalktım o acıyla o kadar kötüydüki ağzım yırtılcaktı acıdan resmen canlı canlı kesildim o yüzden bu şekilde sordum galiba bende genel olucam zaten ilkinde bebeğini görürsün felan dediler ben baygındım babası kapıdaydı ondan bile kaçırmışlar babaısna göstermemiş hemşireler kafasında çizik var olay çıkar diye

halime21 inşallah ya bu kadar yorumdan sonra geneli seçicem sanırım Allahım sağ sağli hepimize doğurmayı nasip etsin inşallah

Miramom burada narkoz verenin hatası uyuşuyor mu diye soruyorsan cevabı da dinlemeyi bilmeli.yukarıya çıktığımda kollarım mosmordu kalkmaya çalışırken demir sedyeye çağrışım hep.dövmüşler gibi.ailem n’aptınız dedi halbuki ne bilsinler aşağıda ne olduğunu.çok geçmiş olsun yavrum benim kafasında nasıl çizik olmuşsa ne olmuş olabilir!!çok zor Bunları yaşamak.

Kısacası önemli olan doktor ve anestezi uzmanı.. Ben zorunlu sezeryan olacağım doktorum spinal olsun dedi ama sonra baktı bende panik çok hatta kontrollerde bile sirt üstü yatarken kötü olabiliyorum.. genel yapalım dedi.. stres yasama önemli olan sütünü etkilemesin stresin dedi..yani doktorun seni 9 aydır goruyor. Seni artık tanıyor biliyor olmasi gerek.. Allah hepimize ve doktorlarımıza kolaylık versin.. Sağlıkla kucağınıza alalim bebislerimizi🙏🏼💜😊

Busratm genel anestezi oldum kızım canavar gibiydi bebek hemşiresisin su sözü hala aklımda .6kadin 1bebekle basedemedinizmi.annem halam yengen kardeşim falan yanımaydi tabi 🤭 yavrum benim ilk günden haylazdı

Miramom evet anladgim kadariyla sizin baya zor gecmis dogum aniniz 😔 yine ayni doktor ve ekiple dogum olmaz umarim siz kendiniz iyi dusunun karar verin bende mesela epidural oldum cok rahatti ama sonraki ilk yurume asamasi cok sanciliydi simdi ben 2.dgmda sadece ondan korkuyorum . ama bebegimin o dogdugu ani ve sesini duymak icin yine epidural olucam. 🙏sizde olumli dusunun insallh guzel bir dogum olur😇 herkesin dogum ani cok farkli oluyor🤷 allah yardmciniz olsun...

merhabalar benimde doğumuma bir ay kaldı aşağı yukarı.Bende çok merak ediyodum genelmi spinalmi diye çok iyi oldu tecrübelerinizi okumak.Peki olumsuz deneyim yaşayanlar,uyuşturulamayanlar hangi hastanede yaptı doğumunu?Ben hastane konusundada hala çok kararsızım.Eğer seçeneklerim arasındaysa belki karar vermemdede yardımcı olur 🙄