Slm anneler ben 25 haftalık hamileyim calısıyorum mersinde yasıyorum bu dogum parası dedikleri şey dogrumu 4000 civarında birde süt parası ?? Ayrıca almak icin nereye başvuru yapıyoruz bilginiz varmıdır ☺☺
Çalışan annelere dogum parası
- Haftada eğer 37. Haftaya kadar çalışmak istemiyorsan raporunu açtırıyorsun sonra doğum yaptıgın gün tekrar rapor alıyorsun (doğum öncesi doğum sonrası) paranda e-devletten şahıs ödemeleri kısmına hesap Bilgilerini tanımlat ptt ile uğraşmak zorunda kalmadan hesabına yatıyor.. süt parası içinde hastaneden ayrı rapor almayı unutma buda yeni çıkmış
Birde bez parası var 100kusur
Memura da yatıyor mu
PnarOuzKahveci Yani rapor parası için hiç biyere başvrmıycazmı sadece izne çıkarken ve doğumdan snra raporu alıcaz kendi kendinemi yatıck pttye yoksa o raporları biyere götürmek gerekiyomu
NazLByrmgLuu Doğum yaptığınız hastanede doktorunuzun iş göremezlik belgesini e rapor sistemi üzerinden sisteme işlemesi gerekir. Bu konuyu zaten hastanede görevli personeller bilmektedir. Ardından işyerinize başvurarak onaylatmanız gereklidir.
NazLByrmgLuu 4000tl mi
Çalışanlar için doğum parası 300 lira civarı, rapor parası 4000 küsür civarı, süt parası 130 lira civarı, işsizlik maaşı son 2 yılda almadıysa 6 ay süreyle 700 lira civarı alınabiliyor, ayrıca belediyede bir çeyrek altın veriyor her belediye aynımı bilemem. Ev hanımları doğum parası ve süt parasını alabiliyor.
Gamze-nil dogum sebebiyle işine son verirsen alamiorsun işten çıkarılırsan belli bir süre belli bir ücret alıyorsun
Raporu is yerinizede bildirmeniz lazim gecen sene ucretler cocuk yardimi 300 tl sut parasi 122 tl rapor parasi 4080 tlydi. Bu sene asgari ucret arttigi icin ucretlendirme daha yuksek olabilir
ozdalasli bordron yüksekse Doğum paran biraz daha farklı olur
Damla________ evet soyledigim odeme asgari ucret uzerinden yapilan odeme gecen senenin
baharclk kadın doğum doktorunuzdan raporu alıp iş yerinizin muhasebecisine veriyorsunuz
GamzeGoktas peki süt parası ve doğum parası için ne yapıyoruz
baharclk bagli bulundugun sigorta kurumuyla gorusuyorsun sana zaten bi kac evrak veriliyor bu islemler icin
PnarOuzKahveci dogum iznini 37 haftadan sonra baslasa yine de alamiyor muyuz dogum sonra si icin ?