Bir de doktor bana böbrek genişlemesi down sendromu belirtisi olabilir dedi. Böyle Bi durum yaşayan var mu?
Böbrek genişlemesi 😢
Birannegun sadece böbrek genişlemesine bakarak bu söylenmez diye biliyorum
23+3 deyiz bebeğimin sol böbreğinde 5 mm su toplaması var dedi detayli ulturosan da erkek bebeklerde genelde bu sorun oldugunu 15 mm ye kadar korkmamamiz gerektiğini söyledi ama insan ister istemez korkuyor. Umarim bi sıkıntı olmaz🙏
Birannegun tek bulgu böbrek genişlemesiyse eğer down göstergesi değil diye biliyorum.
Karamelek- canım bnde 29. Haftamda öğrendm 5mm olduğunu doktorum ürolojiye yönlendirdi üroloji doktoru baya korkuttu bni böbreğini kaybedebilirsn falan özele gidiyorum bide. Stent takılması lazım dedi 4.500₺ ücreti sonra 2 devlet bi özele daha gittim onlar izleme önerdiler büyüme devam ederse takılsın dediler. Diğer özeldeki doktor aynısı bnm eşimde de oldu dedi. sol böbreğindeyse sağına yatıcaksın bol bol su içiceksin küçülecektir dedi dediği gibide oldu 3 mm di en son
Birannegun bana öyle bsy demedi doktorum
nurcakir58 Allah sabır versin en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Ama keşke bunu buraya yazmasaydın. Ben şuan 24. Haftadayım ve acaba ilerliycek mi acaba bsy olcak mı bebeğime diye strese girdim. Duymak istediklerim ihtiyacım olan bu değildi.
CicekGirayBysl acaba doğuma yakın kaç olmuştu hatırlıyo msnz. Benim 21. Haftada biri 4.9 diğeri 5.1. Şuan 24. Haftadaym ve 10 gün sonra konrtolm var korkuyorum ilerledi mi diye
- Düzenlendi
Kuzusuuu geçmiş olsun canm ama senin kendindeymiş. Benim bebeğimde var genişleme
Karamelek- kuzneiminde oğlunda öyle olmuş. Erkek bebeklerde oluyormuş. Doğduktan sonra bi sıkıntı kalmadı şükür
Karamelek- inşallah
Karamelek- benim böbreğim 40 mm olmuştu meğersem taş varmış düşürünce rahatladım ağrı dışında problem olmadı
Karamelek- amin isallah 6ay bekle dedi doktor
Saniyee 5ayda belli oluyo hiç endişe etme bol su tüket benimki aşırı ilerlemisdi korkma keşke diğer insanlar gibi tedavi olma imkanı olsaydı aşırı büyüdüğü için senin zannetmiyorum normaldir ben çok para harcadım çok doktora gittim bile bilede doğum yaptım allahdan ümit kesilmez tez zamanda kucana alirsin isallah
nurcakir58 amin inşallah
Karamelek- merhaba canım ayni sorun yeğenimde oldu anne karnında böbreğinde genişleme vardı ama ciddi bir boyutta değildi. Doğumdan sonra annesinin sütü yetersiz kaldı anne sütüne yakın olduğu icin keci sütü kullandı bir süre, böbrek icin kontrole gittiğinde büyüme olduğunu fark ettiler doktor keci sütünü yasakladı böbreğin buyumesine neden olabiliyormuş öyle söylemişlerdi. Sonrasında düzenli olarak kontrollere devam edildi buyumesi felan da durdu kendi kendine düzeldi. Oluyormus bazen bu durumlar önemli olan Doğumdan sonra Yedigi besinlerin böbreğe etkisi ona dikkat etmek gerekiyor
Karamelek- aa pardon.o da var bizde canım. Bnm bebeğiminde sağ böbreği 4mmdi 2 doktor gezdik onun içinde korkma dedi ikiside 15mmden sonra korkuyoruz biz dedi 🤷🏼♀️
Saniyee 28. Haftadan sonra ölçüm yapılmadı Doğum olduğu gün bakıldı şükür bi sıkıntı yaşamadım. Korkma sende germe kendini Allah’ın izniyle hiç bişi olmaz
bir yıl sonra