Bebeğinde böbrek genişlemesi yaşayanlar nasıl bir süreç izlendi neler yaşadınız? 28 haftalık gebeyim 20.haftada biri 6mm ve digeri 6.5 mm di.Şuan ikisi de 9mm olmuş bu durum beni korkutuyor fakat doktorum önemli bir durum olmadığını söyledi. Aynı şeyi yaşayanlar anne karnındayken geçti mi bu durum ya da doğumdan sonra mı geçti
Böbrek genişlemesi 😢
Karamelek-
Bendede bobrek genislenmesi oldu bebekle yanasi kendimde var.24 haftalinda ogrenmisdim. Birinde 3mm birinde 2mm doktorum 6 mm kadar gozlenilir dedi. Sonraki kontrollarinda artim olmadi en son 35 haftalikda ogrenmisim.simdi 37 haftalik olduk. Erkek bebeklerde fazla sorun yaratmadini biliyorum. Dogumdan sonra cisleri yapdiklari zaman duzelirmis. Fazla artim oldundada tedavisi oluyor. Cok korkulacak bir sey yok eger kecmezse dogumdan sonra tedavisi var bildigim kadariyla ya da erkek bebeklerde sunnetini erken yapiyolar. Sizde bebeginizin cinsiyyeti kizmi erkekmi
Bendede bobrek genislenmesi oldu bebekle yanasi kendimde var.24 haftalinda ogrenmisdim. Birinde 3mm birinde 2mm doktorum 6 mm kadar gozlenilir dedi. Sonraki kontrollarinda artim olmadi en son 35 haftalikda ogrenmisim.simdi 37 haftalik olduk. Erkek bebeklerde fazla sorun yaratmadini biliyorum. Dogumdan sonra cisleri yapdiklari zaman duzelirmis. Fazla artim oldundada tedavisi oluyor. Cok korkulacak bir sey yok eger kecmezse dogumdan sonra tedavisi var bildigim kadariyla ya da erkek bebeklerde sunnetini erken yapiyolar. Sizde bebeginizin cinsiyyeti kizmi erkekmi
Ssss bebeğim erkek. Doktor erkek bebeklerde çok görünen bsey olduğunu söyledi ama içim rahat değil yine de artmış olması beni telaşlandırdı. İlk bebegim 30 haftalıkken karnımda ölmüştü sebepsiz o yüzden bu gebeliğimde çok korkuyorum 🙇
Karamelek- Canım 6 mm ne ki. 23. Haftamdan beri 27 mm 3. Evre sağ böbrek büyümesiyle 34. Haftama geldim, telaş yapma. Bol su iç, çok fazla ağrın olmazsa bir şey olmaz.
Ozge3747 tek böbrekte olması çok sorun olmuyor bildiğim kadarıyla. Benim iki böbrekte de olduğu için telaşlıyım canm bide doğuma kadar daha da artar gbi görünüyor. Allah sağlıkla kucagımıza almayı nasip eder inşallah 🙇
Ozge3747 sizin bebekte mi kendinizde mi büyüme
Karamelek- benim sizin kadar yüksek değil sol 1 sağ 1.2 mm ağrı olmadığı sürece sıkıntı Yok Doğum yapınca düzelir çocukla ilgili dedi sıkıntı yapmayın bol bol su için ve üzerine çok yatmamaya çalışın bu arada benim de bebeğim erkek
Bserappp sizin kendinizde sanırım. Benim kendimde değil bebeğimde var genisleme
Karamelek-
Canim artmasini dusunub kendinizi strese cok sokmayin. Tedavi edilesi bir sey. Erkek bebeklerde cok sorun yapmiyo. Yine de doktoruzla konusun belkim anne karninda tedavi ede biliyolar. Bana dogumdan sonra kececegini soylemislerdi. Heraretiniz oluyomu ?
Canim artmasini dusunub kendinizi strese cok sokmayin. Tedavi edilesi bir sey. Erkek bebeklerde cok sorun yapmiyo. Yine de doktoruzla konusun belkim anne karninda tedavi ede biliyolar. Bana dogumdan sonra kececegini soylemislerdi. Heraretiniz oluyomu ?
Karamelek- benim bebeğimde de var her iki böbrekte.Detaylı ultrasonsa çıktı. Doktor erkek bebeklerde genellikle görülür doğumdan sonra yüzde 95 i düzelir dedi. Çok önemli bi durum değil dedi. Doğuma kdr daha da genişleyebilir korkma dedi. Ben elimden geldiğince kendimi strese sokmamaya çalışıyorum bebeğim için. Sonuçta önemli bsy olsa riske atmaz doktorlar. Sende içini ferah tut🤗
Ssss anne karnında tedavi olabileceğini bilmiyorum canm söylemedi hiç doktorum. Hararet yok simdilik bnde hiç olmadı
Saniyee inşallah öyle olur. Benim stresim daha çok ilk bebeğimi 30 haftada kaybettiğim için bunda da kaybetme korkusundan her şeyi fazlasıyla kafama takıyorum. Zaman geçse de bir an önce sağlıkla gelse meleklerimiz 🙇
Karamelek- 28. Haftamda bebeğimin böbreklerinin biri 10 biri 8 mm 14 Ağustos’ta Doğum yaptım ertesi gün kontrol yapıldı sadece bir böbrek 6 mm e kadsr gerilemiş diğeri normale dönmüş tekrar kontrol edilecek ama doktor büyük ihtimal o da normale dönecek dddi. Gebeliğim boyunca içim içimi yedi moralim bozuldu ama sonuç Doğumda geçer dediler ve geçti. Kendini üzme çok büyük degil sınırda bile degil. Doğumda geçecektir ya da doğana kadsr karnında küçülmeye başlar
CicekGirayBysl içime şu serptin çok teşekkür ederim. İnşallah daha fazla ilerlemez ve doğumda geçer
CicekGirayBysl valla Allah razı olsun içimi rahatlattınız🤗
Karamelek- doktor korkulacak bişey yok dediyse yokdur benim bebeğimin aşırı buyumusdi yavrumun suyumda 38haftada bitmek üzereydi aldılar sezeryanla korkutmak istemem Suzi sezeryanla doğum yaptım bebeğim vefat etti 3ay oldu 3ay daha beklicem tekrar bevlbek istiyorum biraz beklemem gerekiyi rabbim hiç birinize evlat acısı yasatmasun
nurcakir58
Canim sizi daha once neden sezaryana almadilar bes? Allah yardimcimiz olsun
Canim sizi daha once neden sezaryana almadilar bes? Allah yardimcimiz olsun