BuluttSecil 🙏🏻 ve tabi Allah korusun bebeğinizin sağlığı 🤷🏻‍♀️
  • [silindi]

Eagle564 canım valla benim ki de şeker testinde yapacaksın mecbursun itiraz etme şakın bana dedi . Arada lafta sokuyor bana 😂🤦🏻‍♀️ Ama sonuçta ben memnunum genel tavrı tarzı iyi niyetli art niyetle yapmıyor yanı 😊 ayrıca bende eşime gitmeyelim şeker testine dedim eşim de gitmezsek doktor beni takmayacaksanız neden bana geliyorsunuz der . Birşey diyemeyiz dedi . Bu arada bende bebekte çok kilo alıyoruz diye mecbursun demişti yani sebebi vardı . Bazıları birşey olmasada zorluyormuş sanırım .
    Senasybn İşte bir deli bir kuyuya taş atıyor , diğerleri arkasından atlıyor.
    Ben kızımda da gerekeb herşeyi yaptırdım. Dün tetenoz aşısı içinde aynı şeyi dediler.
    Ben sadece hamileliğimi dğşünerek değil, ömür boyu korunmayı düşünerek 5 dozumu tamamladım. Şimdi ikinci hamileliğim ve vurulmama gerek kalmadı.
    Tsh hormonum yüksek sabahları aç karnına ilaç alıyorum. Çünkü ilaçla desteklemezsem daha çok artacak ve bebeğimin gelişimini etkileyecek. Bunlarıds kafama göre yapmıyorum. 20 günde bir Dahiliye uzmanına gidiyorum.
    Ayda bir saglık ocagında genel kan idrar testi veriyorum. Ve kadın dogum doktorum her defasında hatırlatır yapılması gerektiğini..
    Yani ilgisiz doktor olunca da laf ediyorlar. İlgili olunca da. Zaten güvenmediğiniz doktora gitmeyin öyle değil mi?
      [silindi] Çünkü bazen kilo almasa bile şekeri çıkabiliyor. Zorlama değil bu. Yapılması gereken sağlık bakanlıgının gözetiminde olan bir gereklilik. Şeker hastalarının hepsi kilolu değil.
      Rapunzel2019 Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah doktora güven çok önemli her dediğinde kötü niyet ararsak nasıl tedavi uygulayabilir ki doktorlarda sinirlenmekte haklı bir bakıma neden kötülüğümüzü istesinler canavar gibi dediklerine bu yanlış bebeğime zarar verir falan deyince kulaktan dolma bilgilerle sabırları taşıyor ister istemez 🤷🏻‍♀️
        • [silindi]

• Düzenlendi
        Senasybn sonra da buraya yazacaklar bebeğimin suyu fazla bebeğimin kilosu şöyle Allah korusun da ‘bebeğim şöyle doğdu’ boşver arkadaşım herkes kendi doğru bildiğini uygulasın yok baklava yiyip niye gitmiyorlarmış doktor öyle dese bu kez de baklavacılarla anlaştı diye ayaklanırlar isyan tayfa içirdikleri şey sadece glikoz baklavada şeker karbonhidrat ve fazlaca yağ(!) var doktor sana onu ye gel mi desin? hayır bilip bilmeden burda kararsız kalmış yarar zarar oranlarını bilmeyen insanların iki süslü cümleyle bilmiş bir edayla kafalarını karıştırıyorlar. Bi de şu postu açan hanıma bak doktordan azar işitmiş azar nerede doktor seni düşünmüş bebeğini düşünmüş ne hali varsa görsün dememiş bence şükret öyle ilgili bir doktorun var
          Senasybn Amin 🙏🏻 Cümlemizinkini ❤
          Kesinlikle katılıyorum.. Ama işte bazı insanlara laf anlatmak zor.. Bari başkalarını etkileme değil mi? Ama nerde..
          Ozican o doktora kayıtlı olduğu için ileride bişey olursa şeker yüklenmediğinden sorumluluk doktora kalır. O da haklı
          Doktorunuza güvenmiyorsanız gitmeyin bende yaptırmak istemiyordum ama Doktorum yaptırmanı tavsiye ederim dedi güvendim yaptırdım ve şekerim çıktı ve ne yaptığımı farkettim aşırı yemek yiyordum tatlı yiyordum bu test beni kendime getirdi şuan meyveleri bile kısıtlı yiyorum. Bu İnsanlarda ki cahilliği anlamıyorum doktora gitmeyin o zaman evde kendi kendinize doğurun doktorun dediği hiç bir şeye uymayacaksanız. Doktorum benim ne zorluklarla tüp bebeğe başlarken kendiliğinden olan bebeğime mucize bebek diyor yeri geldi ağrı kesici bile vermedi neden zararlı bişeyi tavsiye etsin. Açlık tokluk 2 defa baktırdım bişey çıkmamıştı ama hamilelik şekeri ancak şeker yüklemesinde çıkıyor Diyetle bile düşmeyen var. Belirtisi de Yok yemekten tatlıdan sonra falan hiç rahatsız olmazdım nasıl anlayacaktım şeker olduğunu sonra erken Doğum sezaryen Doğum bebekte şişme bebekte geçmeyen sarılık ömür boyu nasıl kendimi affederdim...
          Esesen ben aşıya karşı değilim ben bile 2 doz başladım yaptırdm ancak şeker yüklemesi için deidğin gibi suyunda oroblem çıkan insanlar var korktm açıkçası
            Deletedmom0071 işte onu kabul etmiyorlar dertleri hem para onun içinde bu şekilde davranmasına gerek YÖK ama gerçekten önemli bi test
            Esesen anlayıp anlamaması önemlı değil zaten ister yaptırır ıster yaptırmaz.ama ben doktoruma sıze ınanmıyorum benı ıkna edın desem git evde dogur buraya neden gelıyosun der.çocuk olumlerının hepsı aşı yuzunden oldu,şişerek öldü bunlar çok uzucu laflar.hayır bide cok itici bütün demır ılacları,vıtamınler,aşılar,isim konularında yorumları var.yeğenım virüs aşısı olmadıgı ıcın hastanede yattı virüs kaptı dıyorum.ımkansız dıyo 😂 yahu yattı,doktor testler yapıp vırus kapmıs dedı.cok sınır bozucu 😂💁🏻‍♀️
              Eagle564 benim doktorum şeker yuklemesine karşı. Açlık ve tokluk şekerine bakıyor. Eğer bir sıkıntı gorurse o zaman şeker yükleme testine alıyor. Bu artık bir sektör haline gelmiş. Para kazanma hırsıyla yok ikili üçlü test amniyosentez şeker yükleme hepsini yapıyorlar. İkili testi iyi çıkan hastaya üçlü test yaptıran doktor var. Ne gerek var yani. Bence bazi doktorlar banka hesaplarında daha çok para görmek için hastayı her türlü işleme tabi tutuyorlar.
                Eagle564 yok aşı olayını senin için demedim o bayan maşallah öyle bikmeden savunuyor ki herkesin aklını çelmeye çalışıyor. Şeker testi yaptırmazsan asıl sorun çıkıyor. Allah yukarda ablamın arkadaşı daha dün 31 haftalıkken doğum yapmak zorunda kaldı testi yaptırmadı suyu çok artmıştı. Apar topar yatırdılar ve aldılar çocuğu. Su fazlalıpı varsa şeker testi yaptırıp diyete uymamıştır tanıdığın. Katı bir diyeti var