Eagle564 yok aşı olayını senin için demedim o bayan maşallah öyle bikmeden savunuyor ki herkesin aklını çelmeye çalışıyor. Şeker testi yaptırmazsan asıl sorun çıkıyor. Allah yukarda ablamın arkadaşı daha dün 31 haftalıkken doğum yapmak zorunda kaldı testi yaptırmadı suyu çok artmıştı. Apar topar yatırdılar ve aldılar çocuğu. Su fazlalıpı varsa şeker testi yaptırıp diyete uymamıştır tanıdığın. Katı bir diyeti var
Doktordan azar işittim
Deletedmom0071 siz kimsenin başına kötü bişey gelmesin modunda değilsiniz. Siz en iyi ben bilirim, Rusyada yaşadım, Rusça makale okuyorum, sizler boş insanlarsınız internetten okuduklarınız araştırma mı da ben makale okuyorum en iyisi benim siz hiç bişey bilmeyen aciz bir kesimsiniz modundasınız. Ve bu her postta böyle abartısız. Aynısını bana da yaptınız ses çıkarmadım seviye meselesinden dolayı. Ama bakıyorum ilahiyatçısınız dini konularda bilginiz var, umarım kalp kırmanın ya da Allah’ın en sevmediği huylardan olan kibrin günah derecesini de biliyorsunuzdur. Allah ıslah etsin sağlıkla doğurun.
imren88 ısrarla yazdım tekrar yazayım. Ben 27 haftalık hamileyim ve 1.70 boyundayım 60 ile hamile kaldım ve şu an 70 kiloyum. Yani hamileyken 10 kilo almış olmama rağmen hala ideal kilo indeksindeyim. Yani kilo problemim yok. Ailemde şeker hastası yok. Tüm testlerim bebeğimin suyu kilosu vs her şey çok iyi çıktı. Şükür hala da öyle çıkıyor. Açlık tokluk şekerimde iyi çıktı. Doktorum 24. Hafta kontrolünde şeker yüklemesi zamanı geldi dedi. Ben itiraz etmedim ama o açıkladı. Gebelik şekeri çok riskli ve şeker yüklemesi yapılmadan anlaşılmıyor. Hemen yaptırdım. 50’lik yüklemede 145 çıktı. Yani üst sınırda ben şok oldum. O kadar emindim şeker çıkmayacağına ama çıktı. Hemen diyete başladık. Ama diyet tek başına yetmeyebiliyor. Emin olmak için 100’lük yükleme yaptırdım. Çok daha yüksek çıktı. Şimdi 2 haftadır diyet yapıyorum. Ve bu haftanın sonunda evde şeker ölçümü yapacağım. Eğer şeker iyi çıkarsa doğuma kadar sadece diyet yapacağım. Ama diyete rağmen düzelmeyenlerde oluyormuş. O zaman bir hap verecekler. Yani asla açlık toklukla anlaşılmıyor. Ve 2 haftadır resmen dinçleştim. Şekerim çok yüksek olmamasına rağmen beni nasıl etkiliyormuş. Burada da yazmıştım bana ne olduysa aynı beslenmeme rağmen 20. Haftadan sonra 2 haftada 4 kilo aldım diye . Muhtemelen şekerim o haftalarda yükselmeye başladı. Şimdi 2 haftada 3 kilo verdim. Ve o uyku basmaları el kol titremeleri geçti. Ben hamileyim diye uyku basıyor sanıyordum. Ama değilmiş şimdi de uyku çok oluyor ama diyetten önceki gibi bir anda ölümüne uykum gelmiyor. Ayrıca ben zaten sağlıklı besleniyorum demek yetmiyor. Yada şeker yükletmem direk diyet yaparım demekte yetmiyor maalesef. Dediğim gibi bazen diyet işe yaramıyor ilaç takviyesi gerekiyor. Bunu bilmenin yolu testleri yaptırmak.
Gizemliince tatlım sana geçen hafta başıma gelen olayı anlatayım öyleyse. Özel bir hastaneye gidiyorum ve pahalı da bir yer ve her gittiğimde bi ton parayı bayılıp geliyorum neyse burayı geçelim geçen hafta 2 li testim in sonucunu aldım çok şükür bir şey çıkmadı. Doktor 3 lü test için gün verdi bende yaptırmak istemediğimi söyledim doktor bey bi an bozuldu neden filan dedi 1. Si dedim 2 li test in geçerliliği %80 3lü testin ise %60 yani 2 ki test daha doğru sonuç veriyor. 2. Si Allah korusun evladımda olumsuz bir durum ortaya çıksa bile ben çocuğumu aldırmayacağım evladım nasıl olursa olsun onu doğuracağım bu yüzden yaptırmak istemiyorum dedim doktor hala bana ısrar ediyor biz öneriyoruz aldırmasanız bile yaptırın testi vs vs. Ne alaka ya aldırmayacaksam niye yaptırayım ben kararımı vermişim sonuna kadar ısrar. Şimdi Nasıl bir iyi niyet atayım hadi sen açıkla. Yazık müşteri kaybettiler bize müşteri olarak bakıyorlar ya bir daha o doktorada o hastaneye de gitmeyeceğim değiştirdim hepsini. Biraz gerçekleri görün hayat çok farklı ilerliyor toz pembe değil herşeyi ve herşey ve herkes o kadar masum değil. Bizlerde onların oyuncağı değiliz. Kim olmak istiyorsa olsun sen olabilirsin ama ben değilim 😏
imren88 bence doktorunuza cok guvenmeyin aclik tokluk sekerim cok normal cikmasina ragmen seker yuklemem yuksek cikti sadece aclik toklukla belli olmuyormus
- Düzenlendi
Mutluana kızlar hep birlikte helal olsun şimdiye kadar çok postta tek başıma kalmıştım bu bayanla burda aklı başında insanlar çoğunlukta olunca geri vites yaptı gerçekten. Önceden işi hakarete vardırıyor asla kabul etmiyordu. Allah herkese evladı için iyiyi seçebilme kabiliyeti versin bu insanlar bu zihniyetler zerre umrumda değil, ortadaki yavrulara içimiz gidiyor.
ZehraAlbayrak
ZehraAlbayrak
online_mom çok boş konuşuyor😂 her sağlık postunda böyle boş konuşuyor. Daha önce de diyor kan hapı içilmemeli pekmez yiyin diyorum şekeri olan nasıl pekmez yesin pekmezde şeker yokmuş doğalmış😂 dedim ne diyorsun sen üzüm yaşken bile şeker küpü gibi pekmezde nasıl olmaz insanları öldüreceksin de anlamıyor onu bırak cahilce savunuyor
Hilallsen vallahi canım benim hayata toz pembe baksam hem devletten hemde özel hastaneden takipli olmazdım. Ya da her doktorun dediğini onaylayıp kafa sallasam şuan hamile değil bebeğini aldırmış bir anne adayı olurdum. Biz zaten körü körüne inanın demiyoruz ama şeker konusunda zaten biraz araştırılsa neyin doğru olduğunu aklı selim insan anlar. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun sonuçta hepimizin derdi sağlıklı bir şekilde bebeğimize kavuşmak😊
Esesen yani biliyorum bende madem pekmez karşılıyor kan değerınız neden 7 dedım cvp vermedi.dediğim gıbı herkesın kendı dusuncesı tabıkı kımse kendı cocugunu baskasından daha az dusunmez ama baskalarına dıretmek ve aynı goruste olmayanları cahıl ılan etmek cok yanlıs 🌸
imren88 Açlık Toklukla , gizli şeker ortaya çıkmıyor yalnız bilginiz olsun.
Hilallsen Bende ikili testi yaptırdım. Doktorum üçlüyü istemedi.. Bazı doktorlarda sorun olabilir evet , bazılarıda özelde çok para dökmeyin devlet hastanesinden yaptırım testleri diyorlar.. Benim doktorum öyle.
Esesen Gebelik şekeri vardır , suyu aartar o şekilde.
Şeker yüklemesi yaptırmadıgı için şekerinin olduğunu da anlamamıştır. Yakınınızda da bunun örneği varmış. Ne yazık ki.
Şeker yüklemesi yaptırmadıgı için şekerinin olduğunu da anlamamıştır. Yakınınızda da bunun örneği varmış. Ne yazık ki.
Guguk insan cahil olabilir anların, farklı düşünebilir bunu da anlarım ama hasetlikten midir nedir bi çekememezlik tüm doktorlar her şeker yüklemesinden her ilaçtan komisyon alıyorlarmış gibi akla mantığa aykırı bi iftira ancak çok kötü niyetle mümkün olabilir. Üstelik bunu bazıları yapıyor demiyor, kendi bulduğu bi doktor dışında tüm doktorlar böyle gibi konuşuyor. Nasıl böyle Allahtan korkmadan iftira edebiliyorlar anlamıyorum, gözüyle mi görmüş doktorların bu işten komisyon aldığını. Kulaktan dolma 1-2 kötü örnek duymuş diye bu biçim saldırmak ancak altta yatan kıskançlığın sonucu olabilir
- Düzenlendi