• ÖneriGündem
  • Doğum parası,süt parası, muhtarlıktan çeyrek altın.

Mom72626 yani sadece muhtarlıktan aldığınız altın hakkında bilgi verirmisiniz diğer prosedürü herkez zaten biliyor altını nasıl alıyoruz yazdınız ama bilgi geçemediniz bir türlü???????

hillkaya merhana ben çözemedim bu konuyu süt parasi örnek 7000 aldık ok
Ama doğum öncesi ve sonrasi toplam.4 aylik.paranin toplamı mi yoksa ekstra mi çözemedim
170 sordum yazışarak ama cevap veremediler
Muhtarlık da altın konusuna cevap veremedi 😂
Mama parasına ve bez parasına hic bir konuya cevap veremediler

ozlembf ben PTT de çalışıyorum bilgi vereyim .özelde çalışanların maaşını kurum vermiyor SGK yatırıyor.o yüzden doğum parası adı altında rapor parası olarak toplu şekilde alıyorlar.bazen aylık olarak yatırıyor SGK bazende toplu şekilde.onum haricinde doğum yardım ödemesi var ilk çocukta 300 ,ikinci çocukta 400 TL olarak.onu çalışan ve çalışmayan annelerde alıyor.onun haricinde bir de 180 TL emzirme yardım ödeneği var.ocak itibariyle 202 TL olduğu soyleniyor

ds06 bunlar doğum yaptıktan sonra mı alınıyor? Ve nereye başvuruluyor acaba?

• ds06 bunu yanıtladı.

Esraorhan

Esraorhan evet dogumdan sonra alınıyor.kaymakamlik veya sosyal yardımlaşmaya başvuru yapacaksınız kendi kimliğiniz ve bebeğin kimligiyle

ozlembf merhaba ben SGK çalışıyorum 37 ci hafta çalışamaz raporu alınca 7 bin TL alabiliyor muyum doğum sonrası sgk başvurunca

ds06 emzirme yardım ödeneği nasıl oluyo canım nerde nasıl alabiliyoruz bilgi verirmisin😊

• ds06 bunu yanıtladı.