• ÖneriGündem
  • Doğum parası,süt parası, muhtarlıktan çeyrek altın.

Masalsmom ben baktım netten öyle bişey Yok altın denilen ilk çocuğa verilen para ikinci üçüncü olayı muhtarlık adına başka bir bilgi yazmıyor . Yazıp bulan linki atsın
    Ruyam34 süt parası zamlandı diye biliyorum bende canım 2019 da zamlanacak diyordu haberlerde
      Ruyam34 muhtarlığı bilmiyorum ama süt parasını anne çalışmasa da eşi ssklıyla başvuru yapıp alabiliyomuş ama az bi miktar yani
        ozlembf peki bişi sorabilir miyim bende şuan sgklı görünüyorm yalnız nisan 15 te doluyor 90 günüm raporumun son 15 günlük sgk primi ay sonu yatıcak sanırım bu rapor parası almama engel bi durum olurmu birde raporumu 34 cü haftamda 32 ci haftammış gibi alacagım
          SnmGzi çalışamaz raporunu doktorunuz 34.haftada 32 haftalıkmış gibi göstermeyi kabul etti mi ?
            SnmGzi SnmGzi tamam o zaman 👍Kısaca sistem şu şekilde işliyor sizin doktorunuzdan çalışamaz raporunu alacağınız tarihte 90 gününüzün dolması gerekiyor.90 gününüz dolduysa 16 haftalık bir izne ve işsizlik ödeneğine tabi tutuluyorsunuz böylece doğumunuzu yaptıktan hemen sonra SGK dan gidip Doğum yaptığınız güne kadar olan işsizlik ödeneğini alıyorsunuz.Atıyorum izinden 4 hafta sonra mı Doğum yaptınız ,o 4 haftalık ödemeyi alıyorsunuz kalan paranızı ise 12 hafta sonra (yani 16 haftalık izin bitiminizde alıyorsunuz )
              Eşim çalışıyor bez mama yardımı süt parası birde 1.cocuk parası alabiliyorum diye biliyorum
                Masalsmom ayyy şükürler olsun siz biliyorsunuz yardım amaçlı yAzdım eltim almasa gidip bizzat benimle başvuru yapmasa bu kadar net konuşup siz de alın diye söylemem 🙏🏻🙏🏻
                Masalsmom altın muhabbeti muhtarlığın verdiği hediye canım. Siz de gidip başvuru yapıp bir rant evrak doldurup 3 ay sonra alıyorsunuz. Doğum yaptıktan sonra
                  Mommi onu bilmiyorum canım ama sormakta fayda var yardımcı olurlar hemen
                  Gulsahhhhh açıklanacak birşey yok canım biz İzmir de Gaziemir de oturuyoruz Gaziemir de ki muhtarlığa başvuruda bulunduk
                  BaharSefvan Doğum yaptım diyorsun zaten kimlik çıkarttığınız için sistemden giriş oluyor onlar yardımcı olur. Arkadaşlar biz İzmir de aldık sizin oturduğunuz yerlerde nasıl bilmiyorum 🤔