• ÖneriGündem
  • Doğum parası,süt parası, muhtarlıktan çeyrek altın.

Ruyam34 başvuru yapmadık hastaneden çıkmadan çıkış yapıldı ve bir odaya götürdüler orda imza atıldı bir kaç hafta sonra 180 lira para yattı. Hastaneden çıkmadan zaten hemşire anlatıyor size 😇
    ozlembf Çok soru sordum da yatması için bir yere başvuru yapıyor muyuz hiç bilmiyorum bu işeri 🙈
      Ben de devletin bez ve mama yardımında bulunduğunu duydum bunun için de muhtarlıklara başvurulabiliyormuş
      Bez ve mama yardımı 239 tl .geliri düşük olan ailelere veriliyormuş diye duydum
      A_S_K Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ya da il -ilçenizde ki SGK ya başvurmanız gerekiyor
      Gulcag alla alla ne parası olduğunu bilmiyorsunuz Yani anladım.
        oglumvebenn SGKlı olan tüm çalışanlar aldıkları brüt maaş üzerinden hesaplanmak üzere rapor parası yani 16 haftalık iş göremezlik ödeneği alır. SGKnız yoksa ya da çalılmıyorsanız böyle bi hakkınız yoktur. Sadece ilk çocuk için 300 ikinci için 400 üçüncü için 600 tl olan Doğum parası ve süt parası alırsınız. 7000 diye bahsedilen rakam sadece sgklılar için oda asgari ücret parasıdır. Maaşınız asgari ücretten fazlaysa daha fazla rapor parası alırsınız
          hillkaya SGK lıyım, öğretmenim, raporluyken zaten maaşımı almaya devam ediyorum, ayrıca bir de Doğum parası mı alacağım, bunu anlayamadım?
            oglumvebenn hayır almayacaksın izne ayrıldığın zaman rapor paran dediğin ücreti maaşını almaya devam Edicen anlaşmanız o şekilde ise , ay ay almıyorsan toplu 4 ayını alıcan ekstra para Yok
              Masalsmom ben baktım netten öyle bişey Yok altın denilen ilk çocuğa verilen para ikinci üçüncü olayı muhtarlık adına başka bir bilgi yazmıyor . Yazıp bulan linki atsın
                Ruyam34 süt parası zamlandı diye biliyorum bende canım 2019 da zamlanacak diyordu haberlerde