• Öneri
  • Kapalıyım açılmak istiyorum

Kızlar 3 senedir felan yaklaşık kapalıyım ama şu son 5 6 aydır açılmak için şeytan resmen beni dürdütüyo evet çok günah belki ama napcam bilmiyorum tam vazgeçiyorum bi bakıyorum sonra tekrar açılma duygusu vuruyor napıcam ya insanlarda şimdi eleştircek açıldığımda onuda düşünüyorum kafam çok çok karışık

Simge0205 ben küçük yaşta kapandım 6 yıl kapalı kaldım sonra dayanamadim acilicam dedim tepki alıyorsun ama özgürsün kimse karışamaz istedikleri kadar konuşsunlar senin kendi tercihin tabikide insanın içine kapanma duygusu girince kapanmalı tabikide kapanmak çok güzel bişey

Simge0205 insanların ne düşüneceği çok da önemli olmamalı sonuçta bu sizin ve inancınızla alakalı kim ne derse desin. Şimdi size nasıl rahat edecekseniz nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın diyeceğim ama linç yiyebilirim 😂 o yüzden çok hassas bir konu deyip üstte kalsın diyorum

Kapalıyken açılmak evet eleştirilere linçlere maruz kalmanıza sebep olacaktır ama sizi mutlu edecekse içiniz rahatlayacaksa elaleme çokta aldırış etmeyin derim. Cennete de cehennemede kimse sizinle girmeyecek sonuçta.ailenizin ve eşinizin bakış açısı ve tavırları önemli olan .

Simge0205 Buraya yazmak doğru bir karar değil. İçinizden ne geliyorsa onu yapın. Maneviyatınız ağır basıyorsa tesettürlü kalın. Mutsuzsanız tesettürlü olmanızın manası nedir emin değilim. Sizi yargılayan çok insan olacaktır ki bu post da ona mahal verecek bir post. Karar sizin, hayat sizin.

Simge0205 Sizi ne mutlu ediyorsa onu yapın 🙏 Bu hayatta tek önemli olan iyi bir insan olabilmek 🙏

Simge0205 benimde çevrem hep kapalı heleki evlendikten sonra bekarken giydiğim açık kıyafetlerin çoğunu giymeyi bırakmak durumunda kaldım ama içimden gram kapanmak gelmiyor hiç hoşuma gitmiyor hatta kendimi öyle düşünmek. O yüzden nasıl istiyorsan öyle ol boşver insanları şartları çevreyi sen nasıl mutluysan.

Simge0205 benden kapalı idim hatta 10 yılı geçkin açıldım içimden gelmedi bi an açıldım zorla yapınca olmuyor

gizzzy35 gerçekten özellikle ters taraftan anladığınızı düşünüyorum. Bu Allahın emri dimi tabiki kimin gidip gitmeyeceğini biz bilemeyiz ama elimizden geleni yapmamız lazım bunu açıkladığıma inanamıyorum

Simge0205 istemiyorsanız açılın. Zorla yapılan ibadetin Allah katında da bi hükmü yoktur bence. Açılma sebeninizi düşünün bulun. Neden istiyorum diye. Başınızda eşarp varken kendinizi çirkin mi hissediyorsunuz, ne bileyim açık giyinen görünce özeniyor musunuz. Ya da hiç biri değil de kendiniz gibi hissetmiyor musunuz. Bazen çevredeki insanlar kapan demeseler bile ortam öyle olunca ister istemez o yola girer insan. Belki de sizin iş gönülsüz olmuştur. Kendi iç sesinizi dinleyin. Çok büyük bi karar bu. Bende 9 yaşında kapandım. Daha 3ncü sınıfa gidiyordum. Kimse bana kapan demedi kapanınca da kimse aferin demedi. 32 yaşındayım bir gün bile keşke demedim. Benim içimde kalmadı. Sizin de içinizde kalmasın kendinizden emin olun 🌸

Esrackc🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Simge0205 Keşke sizin gibi olabilsem diyorum ben de. Çok istiyorum tesettürü ama nefsim izin vermiyor. Çok şanslısınız bence kıymetini bilin tabi ki sizin kararınız ama inanın tesettüre girmek açılmaktan çok daha zor.

Simge0205 eleştirileri bi kenara bırakın. Sizi engelleyen şey bu olmamalı. Önce neden böyle hissettiğinizi düşünün, tespit edin. Sonra çözüm yolları arayın. Genelde şeytanın vesveselerinden kaynaklanıyor. Benim tavsiyem biraz Allah’la iletişime geçin :) Kuran dinleyin, biliyorsanız okuyun, cami gezin gibi gibi.. Böyle dönemler herkesin başına gelir. Önemli olan imtihanı kaybetmeden sorunu çözmek ve devam etmek. İmtihanınızda kolaylık diliyorum, bu süreci atlatabilmeniz için dua edeceğim 🫶🏻🌸