Simge0205 Öncelikle bunun bir vesvese hastalığı olduğunu ve şeytanın sizinle uğraştığını kabullenmeniz gerek. Pg Ef. (sav) vesvese için bolca ihlas sûresi ve hadid sûresinin 3. Âyeti Kerimesini okumayı tavsiye etmişler. Açılırsam fâni dünyada “insanlar ne der” diye değil, ebedî alemde “Hz Allah’a bunun hesabını nasıl veririm” diye düşünmek daha isabetli olur. Yaptığımız her şey Allah için olmalı. Mümkünse dini sohbet olan yerlere katılın Kur’an-ı Kerim biliyorsanız manasını araştırın. İslami ilimleri araştırdıkça Rabbimin emirlerindeki hikmetleri anlamak çok daha kolaylaşıyor.
İmtihandayız hepimiz bolca dua edeceğim ben de sizin için kolaylıkla atlatırsınız bu düşünceyi inşallah. Rabbim sıratı müstakimden ayırmasın hidayette sabiti kadem eylesin bizleri inşallah 🌹
Kapalıyım açılmak istiyorum
MorKelebek54 Her farz ayrı bir sorumluluktur. Bir sorumluluk yerine getirilmedi diye hepsinden kaçılmaz yapabildiğin kadarını yapar gerisini Allahtan dua ederek medet umarsın. Dini meseleler bizlerin görüşüne bağlı değil Allah’ın emrine bağlıdır. Yani Cenab-ı Hakk eğer tesettürü farz kıldıysa bunu yapmamak günah sayılmış ve cehennemde elbetteki cezasını alacağı sabittir. Ama Allahın rahmeti geniş kimin nereden kazanacağı belli olmaz. İlk dediğim gibi her kapalı cennete giremez ama Cennete gitmek isteyen de farzları yerine getirmelidir.
minikem her kapali neden cenette giremez?
minikem tebrikler Cidden güzel açıklamış siniz.Ortunu Allah’ın farzını yerine getirmek için takmissan ve yaşıyorsan gerçek manada bu bir kazanctirtir arkadaşlar.Acik kapalı cennete girebilir bunun kararı bizde değil.Bir arkadaş cenneti umid ederek ortunuyorsa bunda ne kabahat var,altında birşeyler aramak cidden suizandan başka bişey değil.Evvela her kişi ilk önce insan olacak birbirine saygı duyacak,açık ve kapalı diye sınıflandırma yapıp bir kalıba basmak çok yanlış.
MorKelebek54 dalga mı geçiyosunuz yanlış tek bir cümlem yok neye sinirlendiniz bu kadar neyi düzgün söylememişim? Tesettür Allahın emri ve ne kadar çok emrini yerine getirirsek diğer tarafta o kadar mutlu oluruz kapalılık değil namazla ilgili soru sordaydı da aynı cevabı verirdim. Neye sinirleniyorsunuz anlamadım açılırsan yanacaksın mı demişim gayet güzel şekilde cenneti düşün dedim bu sinir nedir? Kadın sormuş ben de cevap verdim istediğimi yazarım.
Simge0205 din sadece tesettüre girmekten ibaret değil önemli olan dinini tam anlamıyla yaşamak bu tür sorular sizi ilgilendirir kimse sizin günahıniza ,sevabiniza ortak olamaz
Tugcemmmm Bende öyleyim. Sırf kaynatam ve kayınvalidemin gözüne girmek için bilinçsiz kapandım.
😱
gezentianne şaşırmayın şaşırmayın cahillik 😏😏😏 18 yasındaydım smdi neden böyle bir sey yapmısım diyorum halbuki açık kabuk etmişlerdi 🫣
- Düzenlendi
MorKelebek54 giremez değil giremeyebilir. Açık şuraya kapalı şuraya gidecek diyemez. Biz veremeyiz bunun kararını. Onu demek istemiş
Esrackc saçını kapattigin için mi cennete gideceksin? Tüh ya ben kaçırdım desene o zaman madem açığım diye cennete gitmeyeceğim bpsuna iyi insan olmama gerek yok
MorKelebek54 ben bunu kastediyorum eşi de evet örtün vs dini konularda eşine akıl vermesi gerekiyormuş bunu da bilmiş oldum
Meltemanneolsun size açıklama yapmayacağım ya garipsiniz gerçekten
Esrackc konu yanlış yerlere geldi biraz. Siz takmayın kafanıza ben sizi anladım. Aynı şeyi oruçta da yapıyoruz mesela. Çok acıkıp susayınca mükafatı cennet sabır sabır deyip dayanmıyor muyuz aynı şey. Orucumuz kabul olur mu bilemeyiz. Tutmayan cennete giremeyecek diyemeyiz. Biz karar veremeyiz ama kendimizi böyle motive edebiliriz zorlandığımızda her türlü ibadette. Günahlarda nasıl ki cehennem aklımıza geliyorsa, mesela tam gıybet edecekken aklımıza düşüyor susturuyoruz nefsimizi bu da öyle bişey.
- Düzenlendi
gizzzy35
Ahanda başladı şu “ne kapalılar var” muhabbeti o zaman herkeste “ne açıklar var yuh” diyelim.18+ sitelerin çoğunda canlı yayın yapan kişiler açıklar oluyor mesela.Yani şimdi biz ne diyelim açıklar ahlaksizmi diyelim ne diyelim?Kapatın artık şu açık kapalı muhabbetini.Bu akılla zaten kayıb eden siz oluyorsunuz.
- Düzenlendi
Esma006 rıza olayını bilmiyorum ama ben biriyle nasıl evlendiysem öyle kalmasını isterim. Erkek için de en doğal hakkı. Mesela ben sigara içmeyen alkol kullanmayan birini tercih edip evlendiysem veya o da tesettürlü birini tercih edip evlendiyse (ya da başka bi kriter de olabilir) kafasına göre kendini değiştirmesini istememek en doğal hakkı.
anladığım kadarıyla aslında açılmak istemiyorsun, çünkü istesen çoktan açılırdın. sadece vesveselerden kurtulmak istiyorsun bence… şeytan boş kişiyle uğraşmaz her zaman müminlerle uğraşır ayaklarımızı kaydırmak için unutma. bir kadın fıtrat gereği her zaman süslenmek açılmak saçını yapmak makyaj yapmak ister. bunları evinde bol bol yap güzel kardeşim. beğendiğin açık kıyafetlerden al kendine, saçını model yap ör maşa yap düzleştir vs, oje sür makyaj sür. hevesini evde almazsan her zaman içindeki o vesvese kalır. müslüman bir hanımın bir ev kıyafetleri olur birde dışarı kıyafetleri olur, sen evde de dışarı kıyafetlerini giyersen ağır gelir nefsine bende güzel giyinmek istiyorum dersin halbuki evde serbest alanın var istersen mini elbise giy kime ne. evde eşinden annenden babandan iltifat alırsan dışarda kimsenin yanında güzel görünme ihtiyacı hissetmezsin