• Öneri
  • Kapalıyım açılmak istiyorum

Size ne böyle hissettirdi neden açılmak istiyorsunuz çok çok iyi düşünmelisiniz. Çocukluğumdan beri tesettür lü, feraceliyim çokta seviyorum, belki sizi anlayamayacağımıda düşünebilirsiniz ama yorumlarda yazılanların aksine asıl özgürlük tesettürdür. Ki siz zor olanı yapmışsınız maşallah Rabbım sizi muhafaza eylesin inşallah terketmezsiniz Amin🌸

Simge0205 geçen sene mayıs ayında açıldım evet yaptığım doğru bişey değildi ama ben ben değildim kasıntı mutsuz kendini asla beğenmez hayattan zevk almaz biri olmuştum düşüncemle kafa yapımla görüntüm hiç uymuyordu benim için bir erkekle el sıkışmak çok normal bişey ama tesettürlü olunca kimse elini vermiyordu bu çok kısa bir örnek 14 yaşımda kapanıp 24 yaşımda açıldım şuan görüntümden herşeyden çok memnunum mutluyum benim tesettürlü olup olmamam kimseyi ilgilendirmez bir iki dengesiz çıktı hallettim en büyük destekde eşimdi tabi

Esma006 eş acil dese bile kişinin açılmaması gerekiyor kendi ister açılır o ayrı durum ama farz olan ibadetlerde eşin rızası yok demek yanlış oruç namaz vs de farz eş yapma dese yapmicak misiniz.. dediğim gibi farz olan ibadetlerde başkaları yorum yapamaz karışamaz

Bende öyleyim. Sırf kaynatam ve kayınvalidemin gözüne girmek için bilinçsiz kapandım. Kendimi mutsuz hissediyorum begenmiyorum hiç bir seyi de yakıştırmıyorum. Nice kapalı insan var günahı çok olan nice açıklar var namazında niyazında. Bence herkes kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle yapmalı. Kapalı diye cennete girecek diye bir sey yok açık diye cehenneme girecek diye bir sey yok. Allahım bizlere hidayet versin ne diyeyim. 😞

Esrackc Ne tetikleyecek beni Allah aşkına ya ? Açık olan cennete gidemiyor kıvamında bir yazı yazmışsınız hanımefendi. Cennete gitmek için kapalı olmaya gerek yok bende bunu söylüyorum. Ne kapalılar görüyorum ben neler neler yapıyor. Gerçekten tartışmak gereksiz bir çok kişi de bana hak vermiş zaten. Tekrar iyi geceler

Simge0205 kardeşimde arkadaşımda açılmıştı , kardeşime kimse bişey demedi ama arkadaşım biraz açılma durumunda çok zor durumda kalmiştı herkes bi laf etmişti. Ama o da geçici oluyor bi süre konuşur susarlar içinizden nasıl geçiyorsa öyle yapın🙏🏼

Simge0205 nişanlıyken eşim istedi diye kapandım Bi nevi başkasj içindi içimden gelmedi kapanmak doğru olan aslında ama şeytanın Bi oyunj diyelim eşimle o zamanlar tartıştık ayrıldık bende açıldım şuanki aklım olsa açılmazdım şuan eşim istiyor dedim karışma kendim istediğim zaman zaten kapanırım sen istedin diye kapandım gördük dedim olanları çevreyi asla düşünmemiştim kendim ne istiyorsam pnu yaptım sizde kendiniz ne istiyorsa sonrasında pişmanlık duyacaksanız o topa girmeyin derim 🥰

Esma006 eşinin alakası yok kapanıp açıklamak konusuda bir araştırın hocalar ne diyor

Simge0205 bu tür şeyler içten gelmiyorsa yapmanın anlamı yoktur her halde Allah katında olayın ilahi boyutunu bilemiyorum ama başkasını memnun etmek için kapalı kalmaktansa kendini memnun etmelisin icten gelen bir durum değilse

Simge0205 dünyaya bir kere geliyorsun eğer memnun değilsen ne istiyorsan onu yap elalem ne derse desin

Esrackc sizin demenize gore kapaliysa cennete gider anlaminda. Arkadasim ne kapalı var bin bir turlu isler ceviren, bi açik olan var 5 vakit namazini kilan. Cennete girmek tedetture bagli degil insana ve iradesine bağli.

Esma006 Nasıl ki doktor olmayan bir kişi rastgele ilaç yazamazsa siz de rastgele fetva veremezsiniz. Sonra saçma sapan linçlere söylemlere maruz kalınıyor. Tesettür farzdır ve eşi sadece onu Allah yolunda tutmaktan mesuldür. Açıl dese tüm mesuliyet gidecek mi yani?

Simge0205 kapanırken tepki aldınız mı ? Bunu düşünün aynı eş değerde tepki almanız da mümkün olabilir.?

MorKelebek54 Her kapalı cennete gidemez fakat Tesettür emri farz olduğundan cennete girmeye vesile olacak öyle değil mi? Bence arkadaş da bunu demeye çalışmış