İftar menüme tatlı önerisi yapar mısınız kızlar🥰
Ozgekiz yakında olsa düşünmeyen düşünmeyen düşünmüyor canım ya 😒 aman dikkat et sende ne olur ne olmaz önceki riskliymiş allah korusun .
Mugum46 tavukları un+karabiber+tuz karışımına bulayıp zeytinyağinda kizartiyorum (tavuk göğsü ya da pirzola tercih ediyorum). Sonra tavukları kenara alıyorum ve tavaya tereyag atıyorum. Sarımsakları file şekilde doğruyorum ne denir başka bilemedim, badem file gibi görünüyor 😊 sarımsakları atıyorum tavaya, limon kabuğu rendeliyorum bir tane, yarım limon suyu, bunlar tavadaki lezzet ile azıcık karışınca krema döküyorum. İçine dereotu koyuyorum ince kıyılmış ve en son tavukları tekrar kremanın icine alıyorum 🤤 servis ederken taze dereotu ile yesillendiriyorum ve afiyet olsun 🥰 bunu yaparken tavukları büyük ama ince parçalar şeklinde yapıyorum. Bir de kremali karışımı yaparken, tavukların tuzuna bakıp, ona göre tuz ekliyorum 😊
Mrvsmt2502 Allah korusun kuzum 🥹 inşallah sağlıcakla kavuşuruz susam tanemle de 🥰 haklısın aslında, burada neler okuyorum şok icinde. Sağ olsun yengem iyidir, birlikte yaşadık 8 sene zaten, ben evlenince ayrılmis olduk🥹 birbirimize kapı çıktı 😄
bak şimdi anneme menüyü saydım, mezeler yetecek mi dedi mesela… Çünkü gelen tayfanin yemek zevklerini biliyor 😄 herkes seçici. Görümcemin nişanlısı geliyor ekstra ama ne yer ne içer bilmiyorum, sorup stres olamam, illa bunca şey icinde bulur kendine yiyecek bir şey dedim 🥹
- Düzenlendi
crazyymom simdiii gelecek olan kişi sayısı 15. Bir de yemek seçenler çok. O onu yemez bu bunu yemez derken biraz kalabalık oldu menü ama gelen grubun yarısı meze ile doyuyor zaten 😊 ana yemek iki tane (abim, yegenlerim tavuk yemez, görümcelerim kırmızı et yemez), pilav ve çorba var. Onun dışında işte meze falan çok yapmaya çalışıyorum ki kimse aç kalmasın. Bir de miktar olarak çok yapmayacagim👌🏻 kalanlari da gelen ailelere pay edip dagitacagim ertesi gün de yenir 😊
Az önce anneme menüyü saydım, yetecek mi mezeler, yoğurtlu sayısını arttıralım dedi mesela 🥹 gelen misafirin yemek seçme olayına göre ayarladım
- Düzenlendi
crazyymom tatlı bulamadım işte 🥹 yengem sen sec, ben yaparım dedi ve aklımdan ilk cilekli magnolia gecti ama bir sürü kap olacak, bulaşık makinesinin üst kısmı dolacak, iki posta yıkanacak vs vs düşüncesi ile vazgeçtim 😄 bir de çayın yanında olmaz gibi geldi🥹 var mıdır tatlı önerin 💐
Bu arada, makarna haslayip, yoğurt ile servis etsem herkes çok memnun olur 😊 gelenler yabancı değil ve laf yapmazlar ama onlar benim için hep dikkat ediyorken ben de özen göstermek istedim. Mesela tavuklu krep yaparsam eğer 12 tane falan yaparım gelen sayısı çok olmasına ragmen. Tepsi kebabını biraz fazla tutabilirim çünkü hem tavuk hem et yiyenler de var. Ayrıca yardımcım olmasa assssla girismem bu işe 😄
Ozgekiz aay herkesi tek tek düşünemezsin boşver o kadar açılma 😂🌸
crazyymom hmm buzlukta cocostar pastam var ama benimki bisküvili rulo olandan. Tarifi atabilir misin ozelden bana senin yaptığının tarifini cocoyu🥰 ıslak kurabiye şu an aklıma yattı. Bir borcam tatlısı, yanına da ıslak kurabiye olabilir 🥰 yengem yapacak ya profiterol iptal 😄 onu ben yaparım genelde 🥰 teşekkür ederim öneriler için👌🏻
Mrvsmt2502 yok yok, artık olanlardan yesinler 😄 doyarlar heralde. Pide peynir yerler en olmadı ama hakaret kabul ederim bunu, bu kadar çeşit varken 🥹