• Öneri
  • İftar menüme tatlı önerisi yapar mısınız kızlar🥰

Ozgekiz yarın annemler kayınvalidemler gelecek bana ben şuan bahçede çocuk eyliyorum 😂 yarımcı olacak biri yok sadce annem yarın erken gelecek 🥲

Ozgekiz hadi bakalım yardımcın varsa tabi o başka 🥰 hayırlı iftarlarınız olsun inşallah

Mrvsmt2502 öyle olsa makarna tavuk çorba salata yapar gecerdim 🥹 dediğim gibi yengem annem yardım edecek. Yoksa mümkün değil🤷🏻‍♀️ hatta ramazandan bir hafta once oğlumun doğum günüydü, aynı kadro bizdeydi yine ve iftara çağırmayabilirim dedim, yorma kendini bize gelirsin vs dediler ama bir anlık gaz ile iftar daveti vermiş bulundun😊 üç gündür annemlerde kalıyorum zaten, hastayım bir de 🤦🏻‍♀️ servis vs işlerine asla karışmam, iki görümcem bir yengem hallederler çaydır corbadir. Yengem gelir temizliği de yaparız dedi. Ben sadece bir iki yemek yapacagim yani 😊

Pelnztrk amin inşallah 🥰 yapabilirsem sonra sofra güncellemesi fotosu atarım buraya Çarşamba gecesi😄 ne kadar doğrudur bilemem tabi 😊

Pelnztrk hahaha 😄 tamamdır, heyacan yaptım, hangi yemek takımını çıkarsam diye dolanıyorum şu an 😄 inşallah atacağım 🥰

Ozgekiz allah razı olsun böyle yengeden falan ne kadar düşünceliler 🫶 bende çok davet gibi deüil bi çorba beyti tavuklu pilav tatlı yapacağım yorulmazsam 1 2 meze yaparım benimkiler meze sevmiyor pek 😃 33 haftalık gebeyim sancım var biraz biraz yormak istemiyorum kendimi doymayan dışardan söyleyebilir 😂

Kub26 evett, çayın yanında güzel olur. Tatlıyı çayın yanında verelim, kahve yani lokum badem.sekeri ile idare edilsin dediler ama benim buzlukta mini mini kestiğim vişneli brownilerim vardı, belki çıkarırım da midelerde yer kalmayabilir. Bir de kahveye kalamayabilirler🤔 uzak yerden geliyor kaynis tayfa…

Bu kadar sey yiyebiliyormusunuz , su yasima geldim 2 cesitten fazla yemek yiyemem , midelerinize yazik 😳

Mrvsmt2502 menun çok guzelmisss, aslında ben de tek çeşit et yemeği düşünüyordum ama kalabalık olunca o onu yemiyor, bu bunu yemiyor derken iki çeşit oldu mecburen 🥰 kaynanam, abim, gorumcelerim yemekten çok meze ie doyurur karnını🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Düşünmen yeter kiiiz, 33 haftalik maşallah 🧿 az kalmış doğuma 😊 benim ilk gebeligimde 21.haftada doğum başladı, ilaçlar serklaj vs derken zor zahmet 37ye geldik yata yata. Şimdi Nisan’da serklaj planlıyorlar. Ondan önce bir kez daha buluşulsun dedim 😊 8 haftalık hamileyim daha. Allah razı olsun yengemden, o da çok sever çok heves eder böyle şeylere, evlerimiz de yakın🥰 gün falan olduğunda illa bir iki çeşit yapar, gitmeden önce de evimi süpürür, bulaşıkları halleder gider. Ben de aynı şekilde destek oluyordum ona hamislik oncesi🥹 yani bilir ki, günü var ise, bir salata bir tatli bendendir.

BusraUfuk kalabalik olacağız 15 kişi falan. Bir de bu kalabalık içinde yemek seçenler var ne yazık ki. Kimi et, kimi tavuk yemiyor. Patates yemeyen falan var. Mezeler o sebeple kalabalık aslında. Meze ile karnını doyuranlar çoğunlukta. Ben tek çeşit ile doyuyorum elhamdülillah 😊 evde de maksimum iki çeşit olur eşimle ben varken ama kalabalığız ve miktar olarak fazla fazla yapmayi düşünmüyorum.

Ozgekiz yakında olsa düşünmeyen düşünmeyen düşünmüyor canım ya 😒 aman dikkat et sende ne olur ne olmaz önceki riskliymiş allah korusun .

Mugum46 tavukları un+karabiber+tuz karışımına bulayıp zeytinyağinda kizartiyorum (tavuk göğsü ya da pirzola tercih ediyorum). Sonra tavukları kenara alıyorum ve tavaya tereyag atıyorum. Sarımsakları file şekilde doğruyorum ne denir başka bilemedim, badem file gibi görünüyor 😊 sarımsakları atıyorum tavaya, limon kabuğu rendeliyorum bir tane, yarım limon suyu, bunlar tavadaki lezzet ile azıcık karışınca krema döküyorum. İçine dereotu koyuyorum ince kıyılmış ve en son tavukları tekrar kremanın icine alıyorum 🤤 servis ederken taze dereotu ile yesillendiriyorum ve afiyet olsun 🥰 bunu yaparken tavukları büyük ama ince parçalar şeklinde yapıyorum. Bir de kremali karışımı yaparken, tavukların tuzuna bakıp, ona göre tuz ekliyorum 😊

Pelnztrk üç tane var şu an icin 😄😄😄 eve gidince atayım hahaha 😄 (yerim olsa bir takım daha beğendim. O altı kişilik ama iki takım alirim olur biter 🤭)

Mrvsmt2502 Allah korusun kuzum 🥹 inşallah sağlıcakla kavuşuruz susam tanemle de 🥰 haklısın aslında, burada neler okuyorum şok icinde. Sağ olsun yengem iyidir, birlikte yaşadık 8 sene zaten, ben evlenince ayrılmis olduk🥹 birbirimize kapı çıktı 😄

bak şimdi anneme menüyü saydım, mezeler yetecek mi dedi mesela… Çünkü gelen tayfanin yemek zevklerini biliyor 😄 herkes seçici. Görümcemin nişanlısı geliyor ekstra ama ne yer ne içer bilmiyorum, sorup stres olamam, illa bunca şey icinde bulur kendine yiyecek bir şey dedim 🥹

Mugum46 hayır tatlım, soğan yok tarifte 😊 sarımsak ve limonlu, hafif eksimtrak oluyor. Eğer tavada çok un kalmissa ve sosun kivami koyu ise süt veya varsa tavuk suyu ile açıyorum🥰