- Düzenlendi
Kızlar kızlar, ben kimseyi iftara cagiramam, uğraşamam diyorken, iftar davet perilerim geldi 😄 hatta iki kez telaş olmasın diye, ikimizinde ailelerini çağıracagiz inşallah 😊 çağırdık daha doğrusu hafta içi 😄 menümde kararsızlıklarim var. Hemen fikir almak istiyorum sizlerden.
Çorba, tavuk suyu ya da mercimek
Ana yemek, tepsi kebabı ve krepli tavuk sarma ya da limonlu sarımsaklı tavuk + pilav+ patates püresi
Meze, mor lahana+ havuç tarator, mantar salatası, humus, falafel, soğan dolması, Girit ezmesi ve beeelki fellah köfte
Ara sıcak olarak da börek düşündüm pacanga ama krepli tavuk yaparsam iki börek olmaz. Limonlu tavuk da en sevilen tariflerimden, degistirebilirim bilemedim. İçli köfte, kuru dolma ve vişneli sarma ister gönlüm ama mecalim der ki no no no 😄 bir de tepsi kebabı ile içli köfte alakasız geliyor bana. Kestane bulursam da komşumuzun kestaneli lahana sarması tarifini deneyebilirim 🤤🤤🤤
Tatlı, asla karar veremiyorum. En az iki çeşit olsun istiyorum ama bilemedim. Magnolia yapsam başka tatlı olmaz yanına ama şerbetli iki tatlı da yapılabilir 🤷🏻♀️
Bir de iftariye tabağı hazırlayacağım, incir dolması, cikolu hurma, Girit mezesi/ezmesini de iftariye tabağına koyabilirim, kuru kayısı içi fındık vs vs.
Not: tek başıma, hamile hamile, 2 yaş bebesi ile yapmam namumkun olduğu için, yengemle birlikte yapacağız çoğunu 😊 en azından şekil vermesi falan. Annem de torun bakacak 😄 kaynis ben de bir şeyler yaparım dedi ama istemiyorum açıkçası. Senede iki kez evime geliyorlar zaten ben yapmak istiyorum. Mezelerin fotisi en sonda…
Ah unutmuşum, annem zeytinyağlısız olmaz diyor, barbunya pilaki ve kök ıspanak mezesi yapabilirim. Hakkınızı helal edin, yazarken ağzım sulandı 🥹