Ozgekiz çok fazla meze yapıyorsunuz bence bende çok severim ama çeşit fazla sanki yormayın kendinizi 😃 kedidili tatlısı güzel olur sanki hafif olur
İftar menüme tatlı önerisi yapar mısınız kızlar🥰
Ozgekiz ben okurken yoruldum sen yaparken ne hale geleceksin kim bilir 🙄 gerçekten bukadar mezeye çeşite gerek varmı ? Yani ramazan ayı insanlar oruçlu zaten iki lokma yenilip kalkılıyor israfa çok açık bir menü🫣mesela humus varsa falafel gereksiz fellah köfte varsq içli köfte gereksiz ne bileyim
Mrvsmt2502 tatlıyı ben seçiyorum yengem yaparım dedi 😊 mükemmel oldu 😄mezeleri de yengemle yapacağız 🥰 hatta çok çok yapalım falafeli falan, buzluğa atarsın dedi 👏🏻 kendimi yormadan yapacağım 🥰 zaten riskli azıcık gebeliğim. Belki de serklaj öncesi yapabildigimi yapayım istiyorum 🥹
Pelnztrk 😄 aslında iki ana yemek, pilav, çorba var. Onun dışında kalanlar teferruat 🤭 dediğim gibi yardımcım olmasa asla uğraşmam, kimse cagirmami da beklemedi gebeligim riskli diye ama icimden geldi 🥰 revani cok çok severim ama kaynis de yengem de ben seviyorum diye gittiğimde yapmışlardı 🥹 şekerpare geçti bir an aklımdan fakat bilemedim işte. İrmik tatlısı listeye ekledim. İftar sonrası yengemle seçim yapacağız buraya gelen önerilerden 😊 (tatlıyı yaparım uğraşma dedi az once sağ olsun)
Mrvsmt2502 beni yoracak olan tek şey soğan dolması uğraştırıcı ama şimdi menüyü yengeme sundum (baş yardimcim 😄) soğan dolması yanına kuru dolma yapalım, dolma tabağı olur, zeytinyağlı yapmayız dedi👌🏻 kaynanam kesin sarma yapıp getirir zaten, onu da ekleriz orta tabağa. Mezeleri bir gün önce hazırlayıp, ertesi gün pisirecegiz 😊 annem yengem üç gün bende yani😄
Minnakpopus hayır hayır içli köfte yapmak isterim ama yapamam dedim 😊 tepsi kebabı niyeysr içli köfteyi animsatiyor bana… Humus ve falafel ikilisini asla ayiramam birbirinden 🥹 dip sos gibi kullanıyorum çünkü humusu. Normalde tahinli yoğurtlu bir sosu var ama kimse yemiyor onu benden başka. Humusun uzerine falafelleri dizecegim😊 miktar olarak az olacak, kalan yemekleri de gelen misafirlere vereceğim. (Hep öyle yapıyoruz birbirimize)
Ozgekiz yarın annemler kayınvalidemler gelecek bana ben şuan bahçede çocuk eyliyorum 😂 yarımcı olacak biri yok sadce annem yarın erken gelecek 🥲
Mrvsmt2502 öyle olsa makarna tavuk çorba salata yapar gecerdim 🥹 dediğim gibi yengem annem yardım edecek. Yoksa mümkün değil🤷🏻♀️ hatta ramazandan bir hafta once oğlumun doğum günüydü, aynı kadro bizdeydi yine ve iftara çağırmayabilirim dedim, yorma kendini bize gelirsin vs dediler ama bir anlık gaz ile iftar daveti vermiş bulundun😊 üç gündür annemlerde kalıyorum zaten, hastayım bir de 🤦🏻♀️ servis vs işlerine asla karışmam, iki görümcem bir yengem hallederler çaydır corbadir. Yengem gelir temizliği de yaparız dedi. Ben sadece bir iki yemek yapacagim yani 😊
- Düzenlendi
Ozgekiz allah razı olsun böyle yengeden falan ne kadar düşünceliler 🫶 bende çok davet gibi deüil bi çorba beyti tavuklu pilav tatlı yapacağım yorulmazsam 1 2 meze yaparım benimkiler meze sevmiyor pek 😃 33 haftalık gebeyim sancım var biraz biraz yormak istemiyorum kendimi doymayan dışardan söyleyebilir 😂
Kub26 evett, çayın yanında güzel olur. Tatlıyı çayın yanında verelim, kahve yani lokum badem.sekeri ile idare edilsin dediler ama benim buzlukta mini mini kestiğim vişneli brownilerim vardı, belki çıkarırım da midelerde yer kalmayabilir. Bir de kahveye kalamayabilirler🤔 uzak yerden geliyor kaynis tayfa…
Bu kadar sey yiyebiliyormusunuz , su yasima geldim 2 cesitten fazla yemek yiyemem , midelerinize yazik 😳
Mrvsmt2502 menun çok guzelmisss, aslında ben de tek çeşit et yemeği düşünüyordum ama kalabalık olunca o onu yemiyor, bu bunu yemiyor derken iki çeşit oldu mecburen 🥰 kaynanam, abim, gorumcelerim yemekten çok meze ie doyurur karnını🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Düşünmen yeter kiiiz, 33 haftalik maşallah 🧿 az kalmış doğuma 😊 benim ilk gebeligimde 21.haftada doğum başladı, ilaçlar serklaj vs derken zor zahmet 37ye geldik yata yata. Şimdi Nisan’da serklaj planlıyorlar. Ondan önce bir kez daha buluşulsun dedim 😊 8 haftalık hamileyim daha. Allah razı olsun yengemden, o da çok sever çok heves eder böyle şeylere, evlerimiz de yakın🥰 gün falan olduğunda illa bir iki çeşit yapar, gitmeden önce de evimi süpürür, bulaşıkları halleder gider. Ben de aynı şekilde destek oluyordum ona hamislik oncesi🥹 yani bilir ki, günü var ise, bir salata bir tatli bendendir.
BusraUfuk kalabalik olacağız 15 kişi falan. Bir de bu kalabalık içinde yemek seçenler var ne yazık ki. Kimi et, kimi tavuk yemiyor. Patates yemeyen falan var. Mezeler o sebeple kalabalık aslında. Meze ile karnını doyuranlar çoğunlukta. Ben tek çeşit ile doyuyorum elhamdülillah 😊 evde de maksimum iki çeşit olur eşimle ben varken ama kalabalığız ve miktar olarak fazla fazla yapmayi düşünmüyorum.