40+6 gün için planlı vajinal doğum yaptık. Bebişimiz 3600-3700 civarıydı doğum sabahı.
Sabah saat 6′da hastaneye gittik zaten hali hazırda 2 cm açılmam vardı 3 hafta ilerleme yaşanmamıştı.
Saat 10′a kadar nts, kan kontrolleri yapıldı.
Tam 11′de vajinal fitil verildi 1 saate sancın hafif başlar korkma ortalama 6-12 saatte doğumun gerçekleşir öğleden sonra 13.00da kontrole gel sancına bakalım odana git dınlen dediler.
Saat 12′de sancıdan yürüyemez kıvama gelmiştim eşim korkup doğumhaneye gidelim dedi biraz dayanırım dedim ama dayanamıyordum sancım dakikalar içinde vuruyordu. Odadan çıktık doğumhaneye gitmek için, yolda hemşire çevirdi gitme doğumhaneye canın tatlıymış galiba daha sancın başlamamıştır bile diyerek bizi geri odaya götürdü. Odaya döndük ama nefesim kesiliyordu sancıdan eşim yok dinlemeyelim diyerek geri çıkardı beni kimseye görünmeden doğumhaneye gittik. Sancıma baktılar düzenliydi, açılmana bakalım dediler 6 cm olduğunu söylediler artık doğumun başladığını odaya gitmemem gerektiğini söylediler.
Doğumhanenin orda nts’ye takıldım ama artık sancıya dayanamıyordum. Yere sermek için alt açma örtüsü istedim. yatağın yanına yere serdim. Her sancım gelişinde oraya bacaklarımı ayırıp çömelip kalktım ve bunu yaparken devamlı ıkındım. Kanamam olduğu için korkuyordum sadece doktorlar normal dediler. doktor kontrole geldi biraz daha dayan 1 saate kalmaz suyunu patlatcaz dedi. 10 dk içerisindr o hareketi yaparken suyum kendiliğinden patladı 🙈 doktor geldi 10cm olmuşsun bebeğin kafası gözüküyor dedi beni aldılar.
Saat tam 2de oğluşumuz doğdu. Doğum esnasında vücudu çıkmadı çok fazla kesi atıldı. Tartılınca anladık ki ultrasonda yanlış ölçülmüş bizim bebiş 4kg üzerindeydi.
Doğum anını yaşarken çok zor olarak düşünüyorsunuz ama inanın o kadar güzel ve farklı bir olay ki korkulacak hiç bir şey yok.
Doğru hareketler ve sakinlikle çol rahatlıkla doğum yapılabiliyormuş tabi ekipte çok önemli. Ben devlet hastanesinde doğum yaptım . Doğum ekibim çok tatlıydı ıkınırken bir kişi sağ elimi bir kişi sol elimi tuttu, biri benimle konuştu başka biri sırtımı hep ovdu. Doğum esnasınds dahi devamlı Allah razı olsun sizden dedim. Rabbim tüm hamişleri iyi insanlarla karşılaştırsın ve bir avazda sağlıkla yavrularını kucaklarına alsınlar inşallah 🙈🥰😍
Pozitif vajinal doğum hikayem 🌹💕
Darısı başımıza 🙏🙏😊 gözün aydın Allah analı babalı büyümeyi nasip etsin 🥰
Oykuozgem teşekkür ederim😘💕 darısı tüm hamişlere inşallah 😍🥰
Gözlerim dolu dolu okudum maşallah çok güzel bir doğum olmuş🤲🏻🧿 Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
Tugceelanaz çok şükür gerçekten rabbim herkesi bir avaz’da kurtarsın 🌹 ben çok korkuyordum doğumdan rabbim sakinliğini gücünü verdi bir avazda doğumumu yaptım 🌹 çok teşekkür ederim 🌹
Alp2108ask hayırlı olsun sağlıkla mutlulukla büyüsün hayırlı evlat olsun inşallah. Bi şey sormak istiyorum kesi atılırken çok acıyor mu 🥹
Ceku256 amin teşekkür ederim 🌹🥰 inanın hiç hissetmedim bile. Ki benim kesim fazla.
Alp2108ask hangi hastaneydi
kifayat ankara üniversitesi tıp fakültesi cebeci Kampüsü
Alp2108ask teşekkür ederim, gözünüz aydın olsun, bebeğiniz hayırlı evlat olsun 🌷
Alp2108ask ağrınız sancınız gelmeden mi gittiniz hastaneye
Alp2108ask
Ben de orda doğum yapacağım inşallah benim de güzel geçer
Alp2108ask hangi hastanede doğum yaptınız acaba
Alp2108ask çok geçmiş olsun hayırlı olsun 🌸 doğum anı bebek çıkarken kesi ve dikiş zor muydu hissetmemelniz bir şey yapıldı mı
Alp2108ask gözünüz aydın sağlıkla büyütün inşallah normal doğum isteyenlerin içine su serptiniz ebelerin yaptığı muayne can acıyor mu peki
Maşallah sağlıkla büyütün
Alp2108ask hayırlı olsun canım . İlk doğum muydu ?
- Düzenlendi
O kadar sancı çektiğinizi söylediğiniz halde neden canın tatlı benzeri yorum yapıyorlar onu anlayamadım. Çatı muayenesi ile ara ölçüm yapılması gerekmez miydi acaba. Bir de 4kg üzeri bir bebeğiniz olduğunu doğru ölçememişler normal şartlarda sezeryana da ihtiyaç duyabilirdiniz. Eşinizi tebrik ederim dinlemeyerek doğrusunu yapmış.