Glhayat_54 detaylı ultrasyonda herşeye bakıyorlar mı acaba ve söyledikleri şeyler testlerden daha mı güvenli acaba yardımcı olursanız sevinirim bana da 3lü tarama da risk var dediler ama etrafımdaki herkes 3lü tarama gapma dedi fazladan risk çıkarır üzülen sen olursun gerek yok dediler 2’li temiz çıktıys sorun yok dediker ama yine se bilemiyorum 28 martta detaylı ultrasyonum var

Glhayat_54 doğru söylüyosunu öyle olmalı ama malesef doğru doktor denk gelmiyor bana sanırım

0671t bence kafaya takılacak risk yok takilacaksa yaş riskini benim takmam lazım ne gelirse allahtan rahat olun

Egegayk
      önemli olan evet 2′li test..
      3lü ve 4lü evet cok abartılı çıkıyolar kafanı bulqçandırmaya gerek yok…
      Şöyle sölim zaten doktor size soruyo aldırcaksan eğer gebeliği sonlandıracaksan amniyosentez yaptır değilse hiç gerek yok ne gelirse Allahtan..
      Amniyosentez yaptırıncada düşük tehlikesi olabilir yani yağmurdan kacayım derken dolu misali buda bi risk.

Tabi detaylı daha cok önemli organları, damarları herseyine bakılıyo..
      Olası bişeyde ilac tedavisi veriyolar o yüzden önemli..
      Malesef down sendromu gibi genetik olan şeylerin çaresi yok herşeye hazırlıklı olmak lazım.
      Sadece o testler olabilir olasılığı söylüyo netliği yok..

Ebrcmal

0671t bende 39 yaşındaydım gebeliğimde yaştan dolayı riskli çıktı ama değerler normaldi. Doktorum ısrarla yurt dışında bakılan bi testi yapmak istedi sonuç değişmeyeceği(bebeğime her türlü razıydım) için yaptırmadım. Sağlıklı bir kız bebeğim var.

Ckaderdem ☺️güle güle büyütün daha sonuç çıkmadan yaştan dolayı banada nipt testi önerdi ama her şekilde benimde fikrim değişmeyeceği için gerek duymadım 19 haftamdayim bende x grubu ilaç kullanmıştım kanimdan geçmemiş merakla 20 hafta detayliyi bekliyorum umarım bir sorun olmaz

Ebrcmal hiç sorun olmaz Allah’ın izniyle stres yapmayın zaten sağlıklı olmayan bebeklere tutunamıyor yolu yarılamışsınız. Allah güç kuvvet versin sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi

0671t amin hepimiz için aynı tüm bebekler sağlıkla anne baba sevgisi ve şefkati ile büyüsün

0671t 27 yaş için riskli mi dedi dr 🙂saçmalamış takmayın lütfen

Araskara artık herşey değişti benim kuzenim 24 yaşında oğlu down sendromu yaşla alakası yok artık

Glhayat_54 teşekkür ederim inşallah 28 martta hayırlı haberler veririm 🥰🙏🏻

Benımde 3 lü test riskli çıktı.perınatoga yolladı ordada ayrıntılıda bebekle kordon arasında 3 damar varmış normalde bende iki çıktı.dışarda ayrıntılı yaptırdım özel biyerde perınatologa oda aynı şeylerı soyledı yaş ve kilo riski var bendede bide şeker çıktı.amniyosentez istediler yaptırmadım 25 haftalık artık.Rabbim neyi verırse dedım nasıp neyse defım yola devam 🤲🏼

Aminn hepimiz sağlıkla alalım kucaklarımıza inşşalh 🤲🏼

0671t bwnim de böyle çıktı. Sadece yaş riski 1/750 idi. Detaylıya kadar hamileliğimi zehir ettim kendime. Detaylıda perinatolog sıkıntı olmadığını söyledi. Sadece yaş faktörü çok kafaya takılacak bişey değil bence. Ben de 28 yaşındayım bu arada