Ben kendim gittiğim devlet hastanesinin labaratuar sonuçları bölümüne girdim netten ordan ekran resmi aldim
Down sendromu yaş riski ikili tarama
0671t bakması gerekıyodu..
Mesela bana detaylı ultarason radyoloji bölümünde 5 dakika içinde herseye bakıldı.
Perinatoloji bölümü 45 dakika baktı her hastaya 🤔
Glhayat_54 detaylıya daha girmedik ama
- Düzenlendi
Şöyle söyliyim..Devlet takipliyim.
Yaşımdan dolayı riskli cıktığımda beni perinatoloji bölümüne yönlendirdi doktorum..Perinatoloji bölümündeki doktorda amniyosentez için erken, önce detaylı ultrasonunu ol ondan sonra karar verir konuşurz dedi..
Detaylımı oldum o kağıtlarıda perinatoloji bölümüne götürdüm, bebekle ilgili sıkıntı cıkmadı..
Kağıda bakıpta geri yollamadı tekrar kendisi muane etti..
Olması gerekende bu zaten kendisininde bi bakması kağıda göre hareket etmemesi..
Glhayat_54 detaylı ultrasyonda herşeye bakıyorlar mı acaba ve söyledikleri şeyler testlerden daha mı güvenli acaba yardımcı olursanız sevinirim bana da 3lü tarama da risk var dediler ama etrafımdaki herkes 3lü tarama gapma dedi fazladan risk çıkarır üzülen sen olursun gerek yok dediler 2’li temiz çıktıys sorun yok dediker ama yine se bilemiyorum 28 martta detaylı ultrasyonum var
Glhayat_54 doğru söylüyosunu öyle olmalı ama malesef doğru doktor denk gelmiyor bana sanırım
Egegayk
önemli olan evet 2′li test..
3lü ve 4lü evet cok abartılı çıkıyolar kafanı bulqçandırmaya gerek yok…
Şöyle sölim zaten doktor size soruyo aldırcaksan eğer gebeliği sonlandıracaksan amniyosentez yaptır değilse hiç gerek yok ne gelirse Allahtan..
Amniyosentez yaptırıncada düşük tehlikesi olabilir yani yağmurdan kacayım derken dolu misali buda bi risk.
Tabi detaylı daha cok önemli organları, damarları herseyine bakılıyo..
Olası bişeyde ilac tedavisi veriyolar o yüzden önemli..
Malesef down sendromu gibi genetik olan şeylerin çaresi yok herşeye hazırlıklı olmak lazım.
Sadece o testler olabilir olasılığı söylüyo netliği yok..
Ebrcmal hiç sorun olmaz Allah’ın izniyle stres yapmayın zaten sağlıklı olmayan bebeklere tutunamıyor yolu yarılamışsınız. Allah güç kuvvet versin sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi
0671t amin hepimiz için aynı tüm bebekler sağlıkla anne baba sevgisi ve şefkati ile büyüsün