Ersbeg Allah hepimizin bebeğini sağlıcakla vaktinde kucağına almayı nasip etsin 🌺
Alışveriş Listesi Oluşturalım 📝
Baby_B Bir kaza ile gerçekleşmiş çok üzüldüm başınız sağ olsun beneğimiz sağlık ile gelsin ❤️ elbette ki insanoğluyuz başımıza her şey gelebilir.. Hatay depreminden son anda çıkan biri olarak yarını düşünerek yaşamak artık bana biraz saçma geliyor. Dün de bu soruyu sorduktan sonra farkına vardım. Kendimiz için alışverişler yapıyoruz planlar yapıyoruz ama 1 saat sonrasının bile garantisi yok o yüzden anı yaşayıp bebeğime alışveriş yaparak mutlu olmaya karar verdim 🥹😍
Ersbeg bence erken değil bende 21. Haftadayım şuan her şeyimi tamamladım gurbette olunca maalesef her şeyi yapıp bi an önce bittirmek istiyorsun banada çok erken daha alma falan diyen oldu ama şuan kafam rahat gün paramla herşeyini tamamladım bereketiyle geldi ilerleyen zamanlarda eller ayaklar şişiyor uğraşmak biraz daha zor oluyor bebek arabası olarak kenya travel sistemi çok beğeniyordum hafif bi araba ama çok pahalı maalesef herkes alamıyor ona benzeyen iyi ki de bunu almışım diyebilceğim bi araba aldık daha uygun prego scala travel sistem 2230 çok benziyolar katlandığında çok küçük oluyor çift taraflı kullanabiliyorsun ana kucağını almadım çünkü çoğu bebek hiç sevmiyormuş ilerleyen zamanlarda belki çok zorda kalırsam alabilirim yeni doğan kıyafetleride çok küçük almamanı öneririm çok çabuk büyüyorlarmış 20 gün anca yeni doğan giydirebiliyorsun ben genelde 3 6 ay şeklinde aldım tabiki yinede sana kalmış olan bişey sadece fikir bebek alışverişi çok zevkli onuda söyleyim 🩷🫶
Araba olarak Maxi cosi leoana2 markası tercih ettik hafif çift yönlü tekerlek manevra kabiliyeti yüksek.ayni şekilde puseti de Maxi cosi.bi süre oto koltuğu olarak kullanacağız sonrasında alırız diye düşündük almadik.
Ersbeg
Ben 21. Haftama girdim 19 da alışverişe başladım çok pahalı markalar almamanı tavsiye ederim çünkü çocuk belli zamana kadar kullanıyor 25-35 tl verip bebek arabası puset almana hiç luzum yok ben ebebekten aldım 13 bine koyu gri travel sistem puseti arabaya takılıp çıkan modelden gayette güzel kullanışlı sağlam çovuk 3 yaşına kadar kadar anca biner yürümek isteyecek ikinci çocuğuma bile yeter artar Elele otomotik ana kucağı aldım çoğu markalar pahalıydı elektrikli olanlanlsr elele markası hem kaliteli hemde uygun fiyetlı 2.700 aldım
Kızlar merhabalar. Aradığım başlığı buldum nihayet diğerleri hep eski tarihliydi😍 hepimiz inşallah bebeklerimizi sağlıkla alırız kucağımıza. Aşılama ile gebe kaldım 2 yıl sonunda. 23. Haftada Perinatolojı randevumda açılmam olduğunu ve her an doğum yapabilecegımı öğrendim acil serklaja alındım . Bebegın plesantası da dışarı çıkmıştı bir kısım. Çok riskliydi bebegımı kaybedebılırdım, ama çok şükür ameliyat güzel geçti enfeksiyon riskine karşı 3 gün hastanede kaldım 10 gün kadar da annemde kaldım sonra evime geldim.
Şuan iyiyiz inşallah zamanında sağlıkla doğar.
Bende bı iki tane Müslüm örtü bı ıkı üç tane tulum dışında Bısey almamıştım. Yorumlarınızı okudum bana da hep en başından alma bısey olursa üzülürsün vs deyip moralimi bozdular bısey almaya cesaret edemedim .
Şimdi artık 7. Aya girdim ve başlamak istiyorum. Bi kaç gündür liste yapıyorum vs.
Tecrübeli annelerden destek bekliyorum. Bı kaç sorum olacak çünkü .
1.Bebegım bir erken durum olmazsa nisan sonuna doğru doğacak. Yenidoğan olarak 4 set alacağım bunun dışında ekstra tekli yeni doğan tulum&zıbın almam gerekıyor mu?
- Nisan mayıs serin gecıyor burda hazıran temmuz ağustos feci sıcak. İç giyim olarak zıbınları uzun kısa sıfır kol neye göre alacağım ve kaç tane 🫠🫠
- İlk etapta yenidoğan - 0-3 ay / 3-6 / 6-9 ay olarak alısveruıs yaparım sonrası için bebegın gelişimine göre alırım diyorum doğru mu yapmış olurum .
Bu ilk 9 ayda her 3 ay için kaçar tane almak lazım tulum
Nurdan3628 ufak ufakta kıyafet alışverişine başladım ekstra şapka önlük vs almanı tavsiye etmem kıyafetlerde 5 li takım olarak aldıklarımda hepsi olıyor zaten birde kaçıncı ayında kış ve yaz olacağını hesaplayarak al benimki yaz bebeği olacak o yüzden kışlıklaarını çok almagacağım alırsamda 9 aylık olarak alıcam tombul olma olasılığınıda düşünerek alışveriş yapmanı öneririm bende ilk anneliğim ama araştırıyorum çoğu şeyi Çoraplı pijamalar fermuarlı tulumlar çok tercih ediliyor çıtçıtlıları bebekler açıyormuş Ha birde 50 cm zıbın çok alma 2 hafta sonra olmuyormuş 3-4 tane yeter geri kalanı 56 olarak al ben her birinden 4-5 adet olacak şekilde aldım hızlı büyüyormuş 3-6-9 aylığı çok alırısın (7-8) tane falan
Dilara_bolat ayyy 3-6 6-9 zaten pembe veya mavi sevmem kahve sarı tonları alıyorumm çok tatlılar yahu
Ersbeg değiştirmek için değiştiriyorlar herhalde benim de gıcık aldığım bi mod var kafasına göre yapıyor yanlış olduğundan değil
unisex olarak bakım ürünleri alınabilir şampuan losyon pişik kremi ecowell organik tertemiz içerikli 🤌
Ersbeg herseyimi kraftan aldm cok memnunumm
- Düzenlendi
Ersbeg elele flight bebek arabasi ve oto koltugu aldim henuz bebis dogmadigi icin kullanmadık ama bebek arabasına bayildim, sürüşü güzel, kolayca gidiyor,hafif,kolay katlanıyor. Oto koltugu da sallanabilir bebek hareket ettikçe fln , mutfağa da taşırım yemek yaparken. Ana kucagi almicam oyuzden fazla eşyaya gerek yok bence. Oto koltugun icine minder aldim ve örtü, kendi minderi fazla yumuşak değil çünkü. Yatakta elele madre aldim daha kurmadık , süngeri yatas twiny, emzik biberon avent, şampuanı losyonu ecowell ,pisik kremi bepanten baby, bez molfix, pamuk,çarşafını trendyoldan aldim o da kaliteli bi ürün begendim. Deterjan siveno aldim , elbiselerini e bebekten. Ince ,kalin battaniye muslin. Uyku tulumu ,anne bebek cantasi ,gogus pompasi eller serbest,katlanabilir kuvet seti vs..
Buradakilere fikir olsun diye yazdım aldığım bazi şeyleri. ( bebek arabasını kullanıp göreceğim ama sürüşü ve hafif olmasi hoşuma gitti ,ilk bebegimdeki travel sistem kraft hantal bebek arabasindan sonra 😀) bir suru paralar verip cok pahali bebek arabasına gerek yok bence fiyatı cok makul.
Ersbeg elele aldım ben daha doğurmadım ama sonrasında prego alsaydım diye düşündüm hem otomatik sallanır ana kucağı hem manuel anakucağı hem de beşik olabiliyormuş daha kullanışlı gibi geldi bana yani ama o sıra hem bilmiyordum hem de bütçeme elele markası daha uygundu 🙄