rumeysacyilmaz şimdi şöyle oluyor. Ben instagramda bir çok ebeyi ve ebe sayfalarını takip ediyorum.. bu ebeler serbest çalışan ebeler. Hatta dernek bile var serbest ebeler derneği. Ebelerin hepsi her doktorla çalışmıyor ya da her doktor her ebeyi kabul etmiyor diyelim, belki tanışınca kabul eder bilemem ama . Her ebenin farkli bi yöntemi var gibi. Mesela bazıları çalıştığı doktorları soyluyor, bunlar Doğal dogumcu doktorlar oluyor tabi. Bikac ebeyle gorusmemde de doktorunuzla tanışıyor muayeneye gelip. Kendini tanıtıyor ve kabul ederse katiliyor doğuma. Bu sekilde duydum. Ebe sizinle hem danışmanlık hem de doğum anında ilgileniyor. Doğumun başından sonuna kdr yanınızda oluyor evinize geliyor. Sancıyı evde çekmenizi hastaneye erkenden gidip tıbbi müdahale almanıza engel oluyor. Tabi ebeyle anlastiktan sonra her hafta ödevler vs veriyor normal doğuma hazırlık için.
Doğumda da yanınızda olup ilk emzirmeden sonra gidiyor. Benim bildiğim süreç bu sekilde. Tabi ücretler de ona göre. Hepsine tek tek sormanız lazim
Ama tabi çok uygun değil. Siz hangi saatte dogurursaniz o zaman kalkıp geliyor veya eve gelip muayene ediyor sonra direktifleri veriyor vs gibi….