Merhaba;
19+2 yim. Dün aile hekimimin gebelik takibi için istediği tahlillerin sonuclarını aldım. B12 im sınırın da altındaymış,doktor bana haftada 1 olmak üzere 5 adet dodex iğne verdi. Kendi doktoruma sonuclarımı ve reçetemi gönderdim yüksek doz iğne olma dedi ve Newlife b12 plus hap verdi. Daha etkili oldugunu söyledi.

Anlamadığım şu;gebeliğimin basında yapılan tahlillerde değerlerim cok normaldi üstelik süt ve süt ürünlerine,baklagil ve kırmızı et tüketmeye daha cok özen gösterirken nasıl oluyorda şimdi düşük çıkıyor 🙄 İnternette başka hastalık sebepleri de olabilir diyor. B12 eksikliği yaşayan var mı?

YazCilegi iyi akşamlar 😊 ben 35. Haftamdayım ama hayat boyu kan problemi yaşardım. Gebelikten önce baya dikkat etmiştim o yüzden Gebeliğin ilk yapılan testlerinde oldukça yüksek çıkmıştı b12 ama doktorum sürekli düşecek bu diyordu. Nitekim 3 ay önce yapılan tahlilde yarısının da altına düşmüştü değerim inanamamıştım nasıl bu kadar düşer diye. Bana da benexol b12 hapı vermeye başladı. her hamilede vücuttaki demir kalsiyum hemoglobin b12 miktarı istemsiz şekilde düşüyormuş. İlaç olarak bence kadın doğumcunuzu dinleyin ama başka sebep olduğunu düşünüyorsanız bi hematolojiye görünebilirsiniz en kısa zamanda.

YazCilegi bebek büyüdükçe daha çok annenin vitaminlerini kullanıyor düşmesi çok normal ben vuruldum hem bebeğe kilo yapıyor bizdeki amaç oydu doktorum ondan iğne vurdurttu bana

aasenamerve Aile hekimim bu böyle giderse yakında evin yolunu bulamazsın unutkanlıktan dedi ☹ 126-500 arası olan normal değerler benim 120. En iyisi hapı kullanıp 1 ay sonra tekrar tahlil yaptırayım. Teşekkür ederim ☺

YazCilegi benim gebeliğin başında 350 lerdeydi şimdi sizinkiyle yakın baya ama tamamen gebelikle alakalı demişti doktor. İlacınızı kullanırsanız düzelir inşallah 🙏🏻

YazCilegi inşallah ilaçlarla normale döner bende hissedıorm alıklaştım ıyıce biri bişey anlatıo gec anlıorm gec odaklanıorm ☺ Sana bişey sorcam şimdi ilk doktorun ıstedıgınde tahlıl yaptırdm sanırm ? Bu 2.mi oluyor bunuda doktorunmu istedi zaten cagrılmısmıydn ?

Benimde düşüktü gebelikte önemli oldupu için bu değerlerin iğne oldum 5 tane .. çünkü hap ile yükseltmek uzun zaman alıyor .bi sıkıntım tok suan

NaimeYilmaz Şimdi gebeliğimin basında kendi dogum doktorumun istediği rutin tahlilleri yaptırmıstım. Bir de gebeliğimizi aile hekimimize bildirmek gerekiyormus onlarda takip ediyolarmıs bu son yaptırdıgımı aile hekimim istediği için yaptırmıstım. Ama bence ara ara kontrol amaçlı kan vermenin faydası var 😌

Vitaminler düşebilir endişeye gerek yok önemli olan takibi dedi doktorum..benim de ilk haftalarda 98di b12. Hemen dodex oldum 5 tane. Yükseldi şimdi 19. Haftadayım tekrar tahlil yaptırıcam gerekirse yine takviye alıcam

YazCilegi bende aynı düşük çıktı daha yeni 23+2yiz bizde dodex verdi 2 kutu haftada 1 vurulucam iğneyi bende sürekli kırmızı et yiyorum süt içiyorum yoğurt yiyorum ama düşük çıktı

Benimde 99a dusmustu aile hekimine gittim igne verdi bende baya kizdim sinirlendim kavga ettim ve kullanmadim cok inatlasmistim. Kadin dogumcum ilac verdi onu kullandim degerlerim yukselincede biraktirdi. Aile hekiminin verdigi soyledigi sozleri cok dikkate almayin kizlar once kadin dogumcunuza guvenin derim

NaimeYilmaz Gitmeden önce doktorunuza sorun ' kan vericem görmek istediğiniz değerlerim var mı diye' ben sormustum bana o söyledi diye bakıldı B12 im. İnsallah hersey yolunda cıkar sizinde 🌸

YazCilegi cnm gun gectikce bebisin seni somuruyor benimde baslarda herseyim normaldi ilk once b12 dustu sonra demirim kanim emdi bitirdi beni gayet bormal yalniz anlamadigim dodex igne nin zarari yok yani ben dahil kac kisinin kullandigini bikiyorum hamilelikte

Gulnur Bende anlamadım 😌 Her doktorun yoğurt yiyiş tarzı sanırım