Nesonunbeybi sigarayı kendin için olmasa bile bebeğin için bırakman lazım canım bende içiyordum gebelikten önce hatta nasıl birskcam diye düşünüyordum hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım sen de yapabilirsin yeter ki işte bebeğini düşün Allah korusun daha kotu bişey olursa sürekli kendini suçlar vicdan azabı çekersin yapma bunu kendine🥺

Zzz_ism siz Türk kadınları diye bir cümleye başlama şekli mi var ya ? Çok rahatsız edici.Ben bu postu sen Türk kadınlarına salla diye mi açtım ? Başına gelen var mı veya belki bir kişi sigarayı azaltır veya bırakır hem bilgi vermek hem de destek görmek için açtım. Sigara içmeyi güzellemiyoruz burda bizde,erkek kadınlar Azeriler Türkler diye ayrıştır diye değil

Brcuburci evet çok çok doğru baya bir yol kat ettim kendimce 3 günde umarım daha da iyisini yapabilirim 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Nesonunbeybi en başında psikolojik bir destek alsaydınız keşke. Sigaranın alkol gibi bir bağımlılığı yok yani kafada bitiyor tamamen. Yargılamak için söylemiyorum bunu doktorlar söylüyor. Bırakmak zor geliyorsa sağlık ocağında psikologlar oluyor onlardan destek alarak bırakabilirsiniz. Hiçbir anne evladına zarar vermek istemez belki bu süreçten sonra daha rahat bırakırsınız. Umarım bir an önce bu durum geçer bebek de sağlıcakla dünyaya gelir

Nesonunbeybi gerçektenok saçma bi muhabbetti o kadar inandırmıştı ki kendini… insan inandığı şeyler uğrunu bahaneler yaratmaya çok müsait

Zzz_ism azeri olsanızda siz Türk sünüz neticede ayırmaya gerek yok bence. Ayrıca eşim hamile olsamda olmasamda yanımda 1 kere sigara içmedi evimizde içmedi hep dışarıda içer girer. 1 2 örnekle genelleme yapmayın lütfen

Zzz_ism biz kardeş diye biliyoruz o sizin fikriniz,ayrıca konu o değil siz bu farkları bulup eleştirmekle görevlisiniz sanırım

Rabiamina Hangi sağlık ocağında psikolog oluyor acaba merak ettim🤣🤣
            Her devler hastanesinde bile yok.
            Sadece psikiyatr var.
            Malesef dışarıda psikolog seansları 3 binden başlıyor.
            Keşke aile hekimi gibi aile psikoloğu sistemi olsa herkes ücretsiz gidip gerekirse her hafta destek alabilse.
            Binlerce de genç atanır
            ülkece de refaha cıkarız valla🤣
            Sigara uyuşturucu gibi ciddi bir bağımlılıktır psikolojik olanı çözmek seanslarda bir hayli zaman alır.
            En zoru olan psikolojik bagımlılığı zor da olsa yendiniz diyelim
            bu sefer fizyolojik yoksunlukla mücadele cidden zordur.
            Kan basıncı artar,vücut nikotin eksikliğinden gerilir vs..
            Öyle söylendiği gibi kolay değil
            bırakan kim varsa ileride hep tekrar başlar.
            Çözüm dediğinz gibi destekle olur ama o da bu ülkede bu ekonomide baya zor.
            Sağlık ocaklarında psikolog yok kesim bilg🤣🤣🙈🙈🫠🫠

gezentianne benim çevremdeki sağlık ocaklarında var hanımefendi yalan söyleyecek halim yok. İlçe sağlık müdürlüğünde bile var randevu alıp gidebiliyorum. Bence siz çevrenizi iyi araştırın gülünecek bir şey de yok burada. Ben kadına yardımcı olmak için söyledim. Ayrıca evet dediğim konunun arkasındayım sigara bağımlılık yapmaz. Nörologlar bunu söylüyor ben söylemiyorum. Tamamen kafada biten bir şey. Alkol almayınca yoksunluk çekilir ama sigara için bu söylenmiyor. Okumuş insanlardan fazla bilecek halimiz yok. Ben öneride bulundum dediğim gibi dalga geçilecek gülünecek bir şey de söylemedim.

Rabiamina Dalga geçmiyorum.
                İlçe Sağlık Müdürlüğünde Psikolog var.
                İlçe sağlkk müdürlüğünde BİLE var derken sanki orası küçücük yermiş gibi oluyor.
                Sağlık Ocağında Psikolog hizmeti yok tekrar söylüyorum gittiğiniz kaç nolu sağlık ocağında var söyleyin bakalım da randevu alalım????
                Hangi nörolog dedi ona da bir bakalım
                sigara bırakırken yoksunluk krizleri yaşanır
                başlıcaları da ağız tadı değiştiğinden iştah artışı (cogu kişi bu yüzden kg alır mesela)
                Baş ağrısı
                Bıraktıktan 1-2 hafta sonra öksürükk
                Uykusuzluk
                Konsantrasyon Eksikliği
                Halsizlik

bunlar başlıca yoksunluk belirtileridir..

gezentianne senin sağlık ocağında yoksa o sizin probleminiz benim değil. Durup da yalan söyleyecek halim yok. Ne kadar uzattınız mevzuyu. Bırakmak isteyen bırakıyor. Herkeste aynı değişim olmaz. Günde 2 3 paket icen insanla 2 3 dal içen insan tabiki bir olmaz. Daha fazla konuşmayacağım sizinle iyi akşamlar.

Nesonunbeybi hayır sadece Türkiyede kadınların bu kadar sigara içmeleri beni şaşırtıyo hele hamileyken

Rabiamina Hayır o kadar emin emin konuşuyorsunuz yanlış bilgiler veriyorsunuz sanki sağlık ocaklarında devletin ücretsiz psikolog desteği var da biz gitmiyoruz.
                    Olsa giderdik ne güzel olurdu.
                    Bari kabul edin yanlış bildiğinizi.
                    Emin olsanız şu semtte şu sağlık ocağında var aç bak derdiniz
                    sorularıma cevap da veremiyorsunuz insanlaro yargılıyorsunuz..
                    ben de konuşmayacağım iyi akşamlar :)

gezentianne ben kimseyi yargılamıyorum okuduğunuzu bile anlamamışsınız. Sana açık adres verme gereksinimi de duymuyorum. Ben kadına çözüm sundum. Seninle muhatap olmadım kadına yazdım.

gezentianne sigaranın içerdiği bazı maddeler sigarayı içtiğin zaman öksürüğü engeller, o yüzden de bıraktıktan sonra şiddetli öksürük başlar ama bırakmanın hiçbir yan etkisi hamileyken sigarayı içmeye devam etmene değmez. Evet bağlılık ama alkolün aksine nikotin reseptörleri beyinde kısa sürede normale dönebiliyor.. Türkiyede maalesef aşırı fazla sigara tüketimi var ve bu yüzden bırakan genelde tekrardan başlıyor ve bu yüzden de akciğer kanseri mortality düzeyli %80den fazla.

Nesonunbeybi o kadar sigara bağımlısıydım ama 7.haftada bıraktım ilk kızımda çok zorlandım ama içerken de vicdanım çok zorlanıyordu şimdi 5 yıl oldu bırakalı ikinciye hamileyim her gün şükrediyorum bıraktığıma.kevet çok zor oluyor ama emin olun yapanlardan eksiğiniz yok.Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin olmuşa bakmayın üzülmeyin olacağa bakın iyiye gitmek için eminim toparlar

gezentianne bahsettiğiniz fizyolojik yoksunluk ömür boyu sürmüyor benim 1 hafta sürmüştü şimdi 5 yılı geçti bırakalı kokusuna tahammül edemiyorum siz de çok kesin konusmussunuz bırakan başlar falan evet kesinlikle kolay değil çok zor bıraktım üstelik destek falan almadım ama hiç niyetim yok başlamak için üstelik etrafımda da bi kere bırakıp dönmeyen çok var.hadi diyelim ki illa tekrar başlanıyor yine de hamileyken bırakmamak için bu bahaneler yavan geliyor saydığınız yoksunluk belirtileri dayanilmayacak gibi değil içmenin 9 aylık vicdan yükünden daha iyi bana göre

Minnaksever Ben hamileyken içmeyi savunmuyorum keza ben de yavrum için bıraktım.
                          Ama hanımefeninin iddia ettiği iki konunun yanlış oldugunu belirttim
                          özellikle de yoksunluk olamaz konusu.
                          Sonuçta bu bir bağımlılık ve fiziksel yoksunluk tartışılamaz.