Nesonunbeybi maalesef biran önce sigarayı bırakmanız gerekiyor ilk gebeligimde gebeligin sadece son ayı icmeme rağmen bebeğimde bronşit var şuan 2 buçuk gasinda çocuk her hastalandığında çekiyor benim sucumu şuan yine hamileyim 7. Haftada zar zor bıraktım aklıma geliyor bazen 4-5 günde bir dal içiyorum onda bile korkuyorum yuzmus yuzmus kuyruğuna gelmişsiniz bebeğinize sağlıkla kavuşun inşallah

Nesonunbeybi 14 haftalığım sigara diye ölüyordum ama su postunuzu gördüm ya suan elimdekini attım bıraktım ve söz verdim içmeyeceğim size de cok üzüldüm ama geç değil lütfen üzülmeyin az kaldı bebeğinizi sağsağlim kucağınıza alacaksınız inşallah size dua edeceğim .🥰🥺

Nesonunbeybi çok geçmiş olsun canım bi an önce direk sigarayı bırak bebeğinin sağlığı daha önemli benim başıma gelmedi o yüzden bilmiyorum bende sigara kullanıyorum ama gebe olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım 15 ay içmedim ama yine tekrar geri başladım maalesef 😞Rabbim evladını sana bağışlasın Rabbimin izniyle inşAllah bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin Allahım 🙏sigarayı bırak güzelim

Nesonunbeybi bunu paylaştığınız için teşekkür ederim. İnsanların hamilelikte sigaranın gerçekten zararlı olduğunu anlaması gerekiyor. İnşallah bebeğiniz sağlıklı olur ve siz de sigarayı bırakırsınız🙏

Nesonunbeybi üzüldüm sizin durumunuza zararın neredesinden dönerseniz kardır. Burada sigara içenleri uyarıdığım bebeği düşünüp içmeyin dediğim için çok linçlendim. Hatta birisi sigarayı bıraktığı için bebeğin gelişiminin durduğunu içmeye devam edince bebek yine geliştiğini söyledi o kadar inandırmış ki kendini🤦‍♀️ umarım okurlar akılları başlarına gelir

Nesonunbeybi siz Türk kadınlarının sigaraya olan alışkanlığı nedir anlayamıyorum Azerbaycanda sigarayı yalnız erkekler içer hamile kadının yanındaysa eğer çıkıp dışarda içer kokusu rahatsız etmesin diye Türklerdeyse hamilenin kendisi içiyo garip ya. ne kadar post görüyorum burda kadınlar yazıyo sigarayı bırakamıyorum diye Allah Allaah🤦🏻‍♀️

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm insanın elinde değil bağımlılık aşırı kötü bir de hamilelikte çok kötü, ben de çok içiyordum şuan 3 e indirdim günde ama ilk gebeliğimde bırakmıştım umarım bırakabilirim yine, inan 1 tane bile zararlıdır Allah korusun evlatlarımızı, kendinize yüklenmeyin elinizden geleni yapan ama lütfen çok aşırı içmeyin elinizden geldiği kadar azaltın en azından biliyorum çok zor içmeyen anlayamıyor, ama düşünün her dumanı çektiğinizde ne oluyor içerde bunun vşdeosu vardı onu izleyin biraz faydası oluyor

Nesonunbeybi çok geçmiş olsun umarım bir problem olmaz ve sağ salim alırsın bebeğini kucağına. Bu postunda bence sigarayı bırakamıyorum diyen annelere ders niteliğinde olsun dilerim 🌸

Mrvsmt2502 bunu da ilk defa duyuyorum, zararlarında hemfikiriz diye düşünüyordum sigarasız bebek gelişmez de neymiş çok değişik bir bakış açısı 🤔

Nesonunbeybi sigarayı kendin için olmasa bile bebeğin için bırakman lazım canım bende içiyordum gebelikten önce hatta nasıl birskcam diye düşünüyordum hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım sen de yapabilirsin yeter ki işte bebeğini düşün Allah korusun daha kotu bişey olursa sürekli kendini suçlar vicdan azabı çekersin yapma bunu kendine🥺

Zzz_ism siz Türk kadınları diye bir cümleye başlama şekli mi var ya ? Çok rahatsız edici.Ben bu postu sen Türk kadınlarına salla diye mi açtım ? Başına gelen var mı veya belki bir kişi sigarayı azaltır veya bırakır hem bilgi vermek hem de destek görmek için açtım. Sigara içmeyi güzellemiyoruz burda bizde,erkek kadınlar Azeriler Türkler diye ayrıştır diye değil

Brcuburci evet çok çok doğru baya bir yol kat ettim kendimce 3 günde umarım daha da iyisini yapabilirim 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Nesonunbeybi en başında psikolojik bir destek alsaydınız keşke. Sigaranın alkol gibi bir bağımlılığı yok yani kafada bitiyor tamamen. Yargılamak için söylemiyorum bunu doktorlar söylüyor. Bırakmak zor geliyorsa sağlık ocağında psikologlar oluyor onlardan destek alarak bırakabilirsiniz. Hiçbir anne evladına zarar vermek istemez belki bu süreçten sonra daha rahat bırakırsınız. Umarım bir an önce bu durum geçer bebek de sağlıcakla dünyaya gelir