24+2 haftalık hamileyim, her şey yolunda giderken dünkü kontrolde sigara kaynaklı bebeğin kan damarlarında tıkanma olduğunu beslenmesini etkiliyormuş söyledi doktor, grafiği aşağıya çekersem büyük sıkıntı olacağını söyledi beynimden vurulmuşa döndüm lütfen beni yargılamayın ben kendime zaten çok kızıyorum
Sadece başına gelem var mı dünden beri çok ağlıyorum

Nesonunbeybi Biran önce sigara içmeyi bırakman lazım başıma gelmedi ama tek önerim bu.. Kan sulandırıcı vs vermedi mi doktorun? Bende içiyordum hemde öyle böyle değil hamileliği öğrenince direk kestim kıyamadım bebek etkilenir diye..

xEndless omegayı arttırdı, damarları temizler dedi sizi de tebrik ederim gerçekten bende irade falan yokmuş o kadar kızıyorum ki kendime

Nesonunbeybi sigara kaynaklı olduğunun teşhisini nasıl koyabildi ki ? Başka sebeplere de bağlı olabilir, hemen kendinizi suçlamayın ama sigara içmeyi bırakmanız gerekiyor tabi bu süreçte en azından bundan sonra. Gebelik boyunca sigara içen çok kadın var ilk defa böyle bir şey duydum. İnşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza

Canım çok geçmiş olsun Rabbim yardımcın olsun hiçbir anne evladı ile sınanmasın gerçekten burda ben bir kaç kişiye demiştim bizim akrabada oldu aynısı plesantada sorun yarattığını bebeğe yeterli besin gitmediği için gelişim geriliği olduğunu ama çok kişi karşı çıktı sigara yapmıyor diye . Kimse istemez bu durumu doktorun ne diyor canım yapılabilecek ne varmış ?

Nesonunbeybi bende sigara içen bir insanım uzun uğraşlar sonucu ağlaya ağlaya 6. Hafta başında bıraktım üzgünüm ama bırakmanız lazım başka yolu yok çok zorlanacaksınız ama Allah korusun bebeğinizin kaybına sebep olursa böyle bir vicdan azabını düşünmek bile istemiyorum günlük 1 2 dala düşürün beyninizi nikotinsizliğe alıştırın bir kaç gün içinde de bırakın

Nesonunbeybi Kendıne kızma demicem canım aksine kız ki bebiş doğana kadar sigaradan uzak dur bebeğin sağlıkla gelsın dunyaya bol bol yogurt tüket aynı zamanda.. Ama stres olup uzuntu yaparsan da bebege yansır bunu unutma 😊💐🐣

Daha önce sigara içmediğim için bağımlılığı anlayamıyorum ama bebeğinizden daha değerli değil hiçbir şey Allah korusun yarın bir gün bebeginize bir sey olursa vicdan azabından ölürsünüz. Bu hayatta artık 2 kişilik düşünmek zorundasınız.

TwinsAndBeren yüzde yüz sigaradan demedi ama sigara içen annelerde görülme ihtimali çok çok daha yüksek dedi, aslında söyleyebileceği en yumuşak şekilde söyledi içmeyende de görülme ihtimali varmış tabi ama ihtimali katlamış oldum sigarayla maalesef ..

Tubamrt evet çok haklısınız dünden beri vicdan azabından deliricem fotoğrafına bakıp bakıp ağlıyorum

Nesonunbeybi sen kendini suçlama şimdi bebeğin üzülüyor stres yapma bırakırsın niye bırakamayasın bende 1 buçuk paket içiyordum öğrendim azaltmadan direk bıraktım çerez ye bol yürüyüş su hava al ilk haftalar zor ama suan aklıma bile gelmiyor

xEndless evet yoğurtu duymustum umarım işe yarar tabi bırakmaya da çalışıyorum bu sırada :(

Emooss06 sizi en iyi anlıyorum 🙏🏼 doktor 3 4 sıkıntı yapmaz dedi zaten ama en iyisi tabi ki içmemek