Duygu23senlllll Ebbruc bende faydalıdır diye düşünüyorum sonuçta hazır yoğurtlarda ne var bilmiyoruz 🤷🏼♀️
Ebbruc Duygu23senlllll hazır yoğurt yemektense ev yoğurdu daha iyi, benim kayınvalidem yapıyo yoğurdumu ineklerimiz var sağolsun her hafta yapıyor iyi kaynatılırsa sütü sıkıntı olmaz
Nananan Duygu23senlllll süte kadar evimize bursuru şey giriyor onların da içinde ne var bilmiyoruz ki diyorum ya artık hiçbir şey eskisi gibi değil en basitinden aldığımız bir şişe yağ bile masum değil içtiğimiz sular bile
Kamer26 Bende hiç hazır yoğurt tüketmedim köyden sürekli süt geliyor mayalıyoruz sadece kaynatılan sütü içmiyorum bu süreçte ama yoğurt yenir diye düşünüyorum
Betul-97 Duygu23senlllll Niye yenmesin hep yedim ilk zamanlar mide bulantısında cacık yiyordum bol bol ayran yapıyordum hiçte bir şey olmadı
kindacute Duygu23senlllll hazır yoğurtlardaki koruyucular süt tozları zarar vermiyor da çiğ sütten mis gibi mayalanmış prebiyotik ev yoğurdu mu zarar veriyormuş, daha neler duyucaz
4oglanannesi Duygu23senlllll daha sagliklisi ne olabilirki…siz bosverin ne dediklerine.hem süt hem yoğurt ev doğal olanı en iyisi
PinkBerryy Ben yoğurdumu kendim yapıyorum yüksek sıcaklıkta kaynatılmış pastörize sütten, çiğ süt kaynatılınca bütün zararlı bakteriler gitmiyor
Svgalkc Duygu23senlllll asıl ev yapımı yoğurt yenmeli diye biliyorum doktorum bana kendin mayala diyordu market yoğurtlarını pek önermediğini söylemişti havalar sıcak olduğu için süt kesiliyordu bir süre mayalayamadım şimdi tekrar süt almaya başladım kendim mayalıyorum hep
Emeltsb Gamze_gamze brussellanın ne olduğunu bildiğim için bana mantıksız gelmedi açıkçası. Bilmeyenler için garip gelmesini anlıyorum hamile arkadaşım brusella kapıp 3 hafta hastanede yattı.
Desdem49 Emeltsb canım bu köyde yaşayan hamileler kendi sağıp kendileri yoğurt yapıp ve tüketiyorlar yengemlerin maşallah gayet sağlıklı bebekleri oldu yani hiç inanmam buna bende kendim yoğundumu yapıyorum şehirde olmama rağmen
Emeltsb Desdem49 tabii öyle bizim akrabalar da köyde kendileri ineklerinden sağıp içip yoğurt yapar ama büyük şehirde malum göz görmüyor hangi şartlarda sağıldığını bende gıdacıyım ve maalesef sütte yapılan sahtekarlıklar çok fazla benimde kendi imkanım olsa sağıp kullanırdım.
Rosemihra Desdem49 onlara bişey olmadı diye bi başkasına olmayacak değil ama pastörize süt öneriliyor . Çünkü toxoplazmaya karşı ,bebek sakatlığına kadar götürüyor Allah korusun