Ggulce Balıklarda da dikkatli olmak gerekiyor hamsi somon güvenilir . Civa oranı düşük balıklar tercih etmemiz gerekiyor. Beslenme listesi Diyetisyene ya da beslenme uzamanı alanına girdiği için ben öyle bir şey beklemedim hiç. Kitap okuyorsanız oralarada beslenme listeleri var protein olan gıdalar vitaminler vs hersey Dr şarın yazdığı hamile kitapları araştırabilirsiniz. En sağlıklısı oralardan öğrenmek kulaktan dolma boş hurafelerimiz çok herşeyi herkes de çok iyi biliyor maalesef bazıları dr dan da iyi biliyor 😅🫣
gzdcpn defneezvrk Genel olarak maydonoz ananas ve hurma için böyle bi bilgi var ama ufak tüketimlerde sorun olmaz..Tüm bitki çaylarını yine aynı söktürücü etkiden dolayı tüketmemek gerek..Bence en tehlikeli sınıf çiğ et çiğ tavuk çiğ yumurta bakteri riskinden dolayı..Bununla beraber işlenmiş şarküteri..Ciğer içerdiği yüksek a vitamininden dolayı kesinlikle tüketilmemelidir..Dip balıkları midye yüksek civadan dolayı tüketilmemelidir..Bunlar dısında ben kafeine cok dikkat ettim yani çay kahve tüketimine..Bide eğer başarabilirseniz paketli hiç bişey tüketmemeye calısın bence buda cok önemli elbette isteğe bağlı ama ne kadar az tüketilirse okadar iyi diyebilirim..
gzdcpn Mavera316 Ben 33.haftamdayım..Asagıda neler yemediğimi tam liste yazdım.. Yenmesi gerekenlerde en cok protein bol yumurta ve et..eğer tüketebiliyosanız muz avakodu yulaf ceviz ve bademde bebeğe en cok kilo aldıran besinler..Bunlar dısında az ve sık saglıklı öğünler salata kuruyemiş sebze yemekleri baklagil..
kader26_ defneezvrk ben de ek soru olarak Internette araştırdığim da cig köfteyi etli ya da etsiz her şekilde tüketilmemesi gerektiği yazıyor. Tüketen yiyen var mı acaba?
Vlog1345 kader26_ ben etsiz yiyorum komageneden falan canım çektikçe. Benim doktorum hamilelikten önce ne yiyorsan onu yiyebilirsin pastörize edilmeyen ürünler ve çiğ kalmış et yumurta dışında yemekte sınırlama yapmıyorum demişti
gzdcpn kader26_ kader26_ Benim canım çok istediği için doktoruma danışarak 2 kez güvendiğim bi yerden etsiz çiğköfte yedim..Etli çiğköfte asla ama asla kesinlikle çiğ et çiğ yumurta çiğ süt yasak..Ama etsiz çiğköfte güvendiğiniz bayat olmayan bi yerden yenilebilir..İlk haftalarda insan cok sakınıp kendine zehir ediyo bu süreci bu tamamen içgüdüsel ama benim fikrim şu ki keskin yasaklsr dısındaki besinlerden azar azar tüketmenin bi zararı yok..
MariaMaria kader26_ Ben çiğ köfte yedim ilk aylarda. Çünkü aşırı canım çekmişti. Etsizdi ve güvenilir yerlerden almaya çalıştım. Çok yediğim için de tiksindim şuan görmek istemiyorum mesela 😂( 33.haftadayim )Etli olduğunda sıkıntı olabileceğini söyledi doktorum.
Vlog1345 Etli çiğköfte, böbrek ciğer vs tüketmiyorum. Mayonez de yemiyorum çiğ yumurtadan yapıldığı için, güvendiğim yerlerin peynirleri dışında peynir yemiyorum. Pnun dışında herşeyi fazla abartmamak kaydıyla yiyorum. Kendimi o kadar sınırlamadım
tubavarlikk defneezvrk ben paketli gıdaların hiçbirini, basit şekerler tatlılar, mayonez ketçap , nane kekik gibi hamilelikte önerilmeyen baharatları, sigarayı ,kolayı kullanmıyorum hiç , et yumurta gibi şeyleri güzel pişirmeye dikkat ediyorum
Mavera316 tubavarlikk ya ben de tavuğa çok soru işareti bakıyorum şmdiki market tavukları malum hepsi fabrikasyon doğal değiller ama tavuk hiç mi yenemez ya
tubavarlikk Mavera316 ben yiyorum ya hiç de duymadım öyle bişey, Tabiki maalesef yediklerimiz hamile olmasak bile hormonlu tavuklar
Vlog1345 Mavera316 hayır onu da yiyorum iyi pişmiş ızgara, sote. Doktorum bu konuda bir sınırlama koymadı.
MariaMaria Mavera316 Gerçek tavuk bulamıyorsan hiç yeme dedi benim doktorum. 8 aydır tavuk yemedim. Farklı şekilde protein almaya çalışıyorum. Her gün 1 yumurta yiyorum. Balık ve iyi pişmiş etle açığı kapatmaya çalışıyorum😬
Glnrskr defneezvrk Kavun karpuz muz üzüm, pirinç patates havuç, hamur işleri dikkat etmeniz gereken ilk besinler arasında. Ben de şok olmuştum ilk duyduğumda. Sebebi şekeri yükseltmesi. Çok dikkat ederdim havucu sabahları kahvaltı da yerdim hafta da bir patates kavun üzüm yerdim. Şu an gebelik şekerim var diyet uyguluyorum. Üstelik 6. Aya kadar hiç bir şeyim yoktu. Standart kontrol esnasında öğrendik şekerim olduğunu ve şu an düşüremezsek insülin başlamak zorundayım. Her gün etli yemek yemeğe çalışın ve haftada 2 gün balık tüketin. Tabiki bünyeden bünyeye değişir ama dikkat etmekte fayda var.
Ggulce Glnrskr ilk saydıklarınızı ilk kez tehlikeli olarak duyuyorum. Meyveyi abartmamak gerektiğini Dr m da söylemişti. Ama bu şekilde değil tabi. Normal porsiyonda yiyebilirsin demişti. Son ayımdayım dondurmaya sardım 2 güne bir 2 top yiyorum mesela tatlı da hep yedim doğal şekilde olmasına dikkat ederek. Şeker hassas bir konu tabi dozunu aşınca her şey zararlı.
EceQueen Her şeyin fazlası zarar. Fast food yemeyin mesela ama canım çok çekince yiyiyorum nadiren. Sucuk yemeyin mesela ama çok canınız çekerse iyice pişirip markalı bi sucuk yiyin. Meyve iyi mesela ama çok yerseniz şeker… azar azar sebzenizi meyvenizi tükettiniz mi tamaamm
Glnrskr Ggulce Evet maalesef bünye de etkiliyor tabi. Haftada bir yerdim kavun karpuz. Hiç beklemezdim çıkacağını. Diyet listesinde kavun karpuz muz üzüm yoktur yasaktır. En azından benimkinde öyle.
Babyybabyyy 3girlsb ilk gebelikte sucuk yemedim hiç. Ama bunda pizzanın içinde yiyorum valla. Bence çok takmamak gerekiyor. Benimle aynı hamile olan arkadaşım ben her şeyi yiyorum demişt. Kızı da sağlıklı doğdu