Hka_hilal defneezvrk zararlı olanlar da şarküteri ürünleri (salam, sosis, sucuk, pastırma, kuru et), pastörize olmayan süt ürünleri, çiğ ya da rafadan yumurta, genel paketli gıdalar, hamur işi tarzı basit karbonhidratlar (gebelik şekeri riskinden dolayı)
hamileyimkiben defneezvrk kilolarca maydonoz ve kilolarca ananas yemedikten sonra hiç bir şey olmaz , lütfen rahat olun bunları düşüneceğinize paketli gıdalardan kaçının dip balıkları yemeyin kafeini normal seviyede alın çay kahve bu kadar ..
hamileyimkiben defneezvrk 2. Gebeliğim 26+1 in maydonozlu salata yiyorum her gün , haftada bir ananas bitiriyorum ödeme iyi geldiği için kahvelerin yanında hurma yerim ( kilolarca yemedikten sonra bişi olmaz ) çok şükür bende bebekte sağlıklıyız
rumisam defneezvrk salataların içinde falan maydanoz yedim bişi olmadı bence kilo kilo abartı yenmedigi sürece bı zararı olmaz en zararlı olanlar paketli gidalr cips jelibon vs şlenmiş etler sosis salam gibi meyve s bze kuruyemiş zarar etm z
burcutoo defneezvrk eğer riskli bir hamileliğiniz varsa kan sulandırıcı, ödem attırıcı şeyler yememek hem psikolojik hem de fiziksel anlamda daha faydalı. Çünkü ufacık bir kanamada yaşadığım vicdan azabını anlatamam.. Ancak riskli bir hamileliğiniz yoksa miktarlar az olduğu için muhtemelen sorun olmayacaktır. Benimki riskliydi yemedim bu riske gerek yok 🙈 ama etrafımda yiyenene de bir şey olmadı. Ben adaçayı, yeşilçay, ananas, maydonoz suyu, sirke vsden uzak durdum. Ödemim olmasın diye de onların yerine bolca su bolca lif tüketmeye çalıştım 🙏
mcansu defneezvrk her türlü çiğ et ürünü suşi etli çiğ köfte vs sakatat iyi yıkanmamış sebze meyve pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri yüksek civa içeren balıklar aşırı maydanoz ( suyu kürü vs ) salam sosis tarzı işlenmiş ürünler iyi pişmemiş yiyecekler ( yumurta et balık tavuk vs ) paketli ürünler abur cuburlar bazı bitki çayları aklıma gelenler bunlar mümkün olduğunca sağlıklı dengeli beslenip karbonhidratça düşük proteince yüksek beslenmek bebeği beslerken sizin de gereksiz kilo almanıza engel olur
CaglaBaykus defneezvrk mesela ben ilk trimeserimde inanılmaz ananas yedim canım öyle istiyordu ki. Meyve düşkünlüğüm vardı. Zararı değil fayadasi olduğunu düşünüyorum. , 🥰 çalıştığım için kahvaltı vs çok ozenemiyorum öğleyin de dışarıdan yiyorum. Çiğ ürün dışında ne isterseniz istediğiniz kadar yiyin tadını çıkarın
Zlhaygt Bende sakatat ürünleri diye biliyorum ciğer böbrek falan bebekte leke olur diye ama ne kadar doğru bilmiyorum 🤷♀️
Ggulce Zlhaygt bakteri barındırdıkları için önerilmiyor. Paket ürünler hazır içeceklerden uzak durmuştum hatta çevremdekiler abartıyosun demişti ama onları dinlemedim tabiki. maden suyu içilebilir Dr m da önermişti ama alırken de magnezyum u yüksek olan marka almak gerek. Maydonoz da salata içinde vs bise olmaz hurma da arada tüketmiştim son ayımdayım daha sık tüketiyorum ananas da doğumu kolaylaştırıcı etkisi var dendiği için son aylarda yenilebilir nar için de dikkatli olmak gerekir. Son aylara doğru tüketmek daha mantıklı. Bitki çaylarından da uzak durmuştum 7.aylara kadar o zaman da ıhlamur içmiştim arada çok riske girmemek için içmedim açıkçası. Pastörize olan peynir süt (ev yoğurdu mümkün olduğunca).
Mavera316 Kızlar gittiğiniz doktorlar size ilk muayenelerde bi beslenme programı gibi bi şey verdiler mi? Benimki öyle bildiğimiz şeylerden genel geçer bahsetti de baya kapsamlı beslenme listeleri de veren varmış
Mavera316 defneezvrk Kızlar gittiğiniz doktorlar size ilk muayenelerde bi beslenme programı gibi bi şey verdiler mi? Benimki öyle bildiğimiz şeylerden genel geçer bahsetti de baya kapsamlı beslenme listeleri de veren varmış ne yiyicem ne yemiycem tek tek bakmaktan yoruldum 😅🤣
defneezvrk Mavera316 bende öyle biliyormusun banada öyle detaylı söylemediler genel üzerinden geçtiler o yüzden çok bilgi sahibi değilim canım bende
gzdcpn Mavera316 Ben 33.haftamdayım..Asagıda neler yemediğimi tam liste yazdım.. Yenmesi gerekenlerde en cok protein bol yumurta ve et..eğer tüketebiliyosanız muz avakodu yulaf ceviz ve bademde bebeğe en cok kilo aldıran besinler..Bunlar dısında az ve sık saglıklı öğünler salata kuruyemiş sebze yemekleri baklagil..
Ggulce Balıklarda da dikkatli olmak gerekiyor hamsi somon güvenilir . Civa oranı düşük balıklar tercih etmemiz gerekiyor. Beslenme listesi Diyetisyene ya da beslenme uzamanı alanına girdiği için ben öyle bir şey beklemedim hiç. Kitap okuyorsanız oralarada beslenme listeleri var protein olan gıdalar vitaminler vs hersey Dr şarın yazdığı hamile kitapları araştırabilirsiniz. En sağlıklısı oralardan öğrenmek kulaktan dolma boş hurafelerimiz çok herşeyi herkes de çok iyi biliyor maalesef bazıları dr dan da iyi biliyor 😅🫣