37+1 hastaneden geldim şimdi 🥹 çatı muayenesi oldum bebişimi gördüm. Bebişim önden gidiyor 3316 gr 51,5 cm olmuş. Kafası tam 40 haftayla uyumlu. Çatın normal doğuma müsait diyor doktorum ama kafası büyük bu yüzden zorlanırsın ama yaparsın diyor. Boyunda uzun kemiklerin güçlü diyor. Ama ben kafasının büyük olmasından dolayı korkuyorum çünkü çok panik bi insan oldum son dönemde normal doğumda benim kontrolümde olacağı için kendime güvenmiyorum. Korkmakta haklısın diyor doktorum iri bi bebek olacak evet kesiğin yırtığın olacak kararı sen ver haftaya netleştirelim dedi. Annemler teyzemler falan sezaryen ol kafası büyük çok zor oluyor biz çok çektik diyolar , ama ben başından ber hep normal istemiştim şimdi tedirgin oluyorum asla karar veremiyorum. Bi de doktorum kafası büyük olduğu için kanala girmeyedebilir yine sezaryene dönebiliriz diyo. Kafam allak bullak yani
Bu zor karar bana kaldı 🥹
Ozgis1s yani herkesin kendi tercihi tabikide ama ben olsam sezeryandan yana kullanirdim tercihimi 😅
Ozgis1s merhaba ilk doğumun mu bende çok panik bi insanım o yüzden doktorum sezeryan tavsiye etti normal doğum sürecini tam bilemiyoruz sonrasında dediğin gibi kanala girmez strese girer sende paniklerden sezeryana geçmek zorunda kalırız iki doğumu bir yaşarsın dedi. Ailem herkes sezeryan ol yarım saatlik iş çok kolay diyor bende senin aksine sezeryan kontrolü bende olmadığı için ameliyat masasına yatmaktan çok korkuyorum ama normal doğumu bekleyecek gücüm de kalmadı. Ama sana doktor bütün olasılıkları söylemiş Her türlü kesin ve yırttığın olacağını söylemiş bence sezeryan değerlendirebilirsin
Nakskdkdkd ay dimi heyecan aramaya gerek yok 😂
Ozgis1s ben olsam riske atmazdım. Çünkü doktorunun dediği gibi kanala giremeyebilir, o kadar çekip sonu yine sezaryanla bitebilir.. ben ilk oglumda sezaryan seçmiştim agrım sızım dışında hiçbir travmam olmadı mesela, rahattım
Açılmanız var mı hiç?
ssevilmommy bende öyle yapıcam sanırım normal doğumun ne zaman başlayacağının belli olmayışı bile beni geriyor şuan mesela😥
Benimde 37. Haftada 3600 kilo gözüküyordu 37+5de doğdu 3030du. Belki ölçümlerde bir problemde olabilir
Ozgis1s bana da öyle normale yönlendirdi normalin bütün güzelliklerini söyledi ama oluşabilecek durumları da söyledi ben 2 sene dir panik atak anksiyete tedavisi görüyorum aynı senin gibi hastaneye gitmeden nabzım yükselmeye başlıyor nefesim daralıyor ama yönetmeye çalışıyorum sonra diyorum saatlerce normal doğumda böyle olacağıma yarım saat sezeryanda sıkarım kendimi en fazla basarlar sakinleştiriciyi 😀 aslında tam da karar vermiş değilim ama yüksek ihtimal sezeryan olucam. Sen tüm ihtimalleri biliyorsun şuan bence yorma kendini derim ne gerek var sıkıntıya 😀