Dikkat etmeye hemen başlarsan düzeltebilirsin. Bende de tansiyonla beraber çıkmıştı. Bir hafta sonra düzelttim. Tansiyonum hala sınırda ama protein kaçağı gitti. Çok yorulduğum, çok denize girdiğim, çok ayakta kaldığım, ne yediğime dikkat etmediğim hafta protein kaçağı çıkmıştı. Güneşte dışarı çıkma, kendini yorma
Başka şeyler de vardır araştır. Dikkat edince gerçekten düzelebiliyor

Catcad bende kilolu bir gebeyim hiç dikkat etmeden mayomu değiştirmeden devamlı denize girdim tuza da dikkat etmedim turşu vs yedim bunları düzeltirsem geçer mi 🙏🙏🙏biraz yüreğime su serptiniz

Benimcanimoglum_55 canım nasıl bir yol izledim nasıl düzene girdi inan böyle mesaj görünce çok mutlu oldum sabahtan beri ağlıyorum 😭

Gayearasatalay Canım, benim de öyle çıktı. İdrar yolu enfeksiyonum olduğu için ondan kaynaklı olabilir dedi. Tansiyonun yukselmedigi sürece sorun olacağını sanmıyorum. İçini ferah tut ♥️

Gayearasatalay
        Geçebilir benim geçti. Ben de 93 kiloyum. Deniz de tansiyon yükseltiyor. Hem güneş, hem cilt tuzu emiyor.
        Ödemlerim de bu çok yorulduğum hafta çıktı ve inmiyorlar.
        Ben erken doğumdan çok korktum. Artık ne denize giriyorum, ne dışarı çıkıyorum. Tuzlu da yemiyorum. İki ay olacak neredeyse her hafta tahlil veriyorum. protein kaçağı çıkmadı. Sana önerebileceğim bunlar. İnşallah atlatırsın 😌

Gayearasatalay merhaba , tansiyon takibi yapmayı ihmal etmeyin. Ama korkmayın da benim gebeliğimin başından beri idrar protein pozitif geliyor. Başlarda çok kafaya taktım gebelik zehirlenmesi vs den korktum. Ama Allah’a şükür öyle birsey olmadı. Gebelik zehirlenmesi için tansiyon ödem ve protein kaçağı bir arada saptanması gerekiyormuş

Gayearasatalay merhaba eleştirmek gibi anlamayın ama hem enfeksiyonunuz varmış hemde denize girmişsiniz biraz dikkatli olmanız lazım sağlıkla kucağına almak nasip olsun

Catcad canım güzel önerilerin için çok teşekkür ediyorum🙏 bundan sonra ne tuzlu yiyeceğim ne de denize gireceğim her şeye dikkat edeceğim 💖

GlyEylul
              Bundan sonra bunlara çok çok dikkat edeceğim canım tuzlu asla yemeyeceğim eve tansiyon cihazı da alayım kendimi ölçeyim devamlı teşekkür ederim bilgilendirmen için çok mutlu oldum 🙏🥹 bir kaç kez tansiyonum yüksek çıkmıştı ama genel olarak aralığı 12/8 çıkıyor

Gayearasatalay evet evet mutlaka al omron marka tercih edebilirsin🍀 bir de kafana takma ben başlarda çok takıldım ondan da insanın tansiyonu yükseliyor biraz

GlyEylul çok çok teşekkür ediyorum sabahtan beri ağlıyordum inanın , sayenizde rahat uyacağım 🙏 önerdiğiniz markayı da yarın medikallerden gidip alacağım hemen

Gayearasatalay eczanelerde de bulabilirsiniz😊🍀 üzülmeyin bol bol su için 3 litrenin altına düşmeyin,ztn doktorunuz da sık idrar takibi ister takip eder 😊

Gayearasatalay enfeksiyondan çeken biri olarak olsada olmasada öyle yerlere gitmeyi düşünmem olmuş artık strese sokma kendini

Gayearasatalay bende kilolu bir gebeyim gecen ay denize gittim mikrop kaptım ve enfeksiyon oluştu onunla beraber idrarda protein çıktı doktorum idrar yolu enfeksiyonunu bi temizliyelim bol su iç ve tuz ekmek makarna pilavı kes dedi 1 hafta bunları yaptm protein ile birlikte enfeksiyon geçti tansiyon takibi yap sürekli olarak 14/9 olmasın

Gayearasatalay öncelikle sakin olun idrarda protein pozitif olması tek başına birşey ifade etmez bunun değeri önemli +, ++, +++ şeklinde gözükmesi gerekiyor sizinki hangisi. Tek yada iki artiysa korkmayın bu enfeksiyondan kaynaklanıyor demektir gebelik zehirlenmesiyle pek bir alakası olmaz

Canım aynı haftalarda bende de pozitif çıktı. Kahrettim kendimi. Ağlamaktan perişan oldum. Ama boşuna üzmüşüm kendimi de bebeğimi de. Tansiyon yükselmediği sürece problem yok dedi doktor. Tahlili 2 defa daha 1 hafta arayla tekrarladık. Negatif çıktı. Tansiyonun da yükseliyorsa tuzlu yemeyi kesip, sağlıklı beslenip, akşamları da yarım saat yürüyüşe çıkarsan her şey yoluna girer🙏

Dagdelen canım senin de 22 hafta da mı çıkmıştı inan dünden beri ağlamaktan helak oldum nefes alamıyorum ya bebeğime bir şey olursa diye çünkü ona çok bağlandım 😭😭😭 nasıl bir diyet uyguladın bana da anlatır mısın o kadar korkuyorum ki