Kaçıncı ayda bebeğe alışveriş yapmaya başladınız ve ilk neler aldınız yardımcı olur musunuz
Kaçıncı ayda alışveriş
Esma3333 ilk oğluma hamile olduğumu öğrenir öğrenmez denk geldikçe mağazalardan aldım biberon emzik kıyafet vs malum ilk çocukta eksik çok fazla son ana bırakıp kendimi yormak istemedim ama şuan 4 aylığım herkes anlaşmış gibi alma biraz büyüsün diyorlar ilkinden beşik yatak vs kaldığı içinde bekleyeceğim sanırım 6 ayıma girdiğimde başlarım almaya
Esma3333 ben önce büyük parçaları çıkardım aradan 5 aylıktım herhalde . Ve sonrasında yavaş yavaş almaya başladım yarısınıda netten aldım iyiki erken almaya başlamışım hala arada aklıma eksikler geliyor alıyorum ve dışarı çıkmaya takatim yok hava sıcak . 31. Haftamdayım şuan yıkama ütüleme çanta hazırlama kaldı insan ağırlaşıyorum gerçekten üç haftadır yıkayıp ütüleyecem diyorum ama takatim yok iyiki erken başlamışım en azından alma işi tamamlandı yoksa ben onu da ertelerdim 😂❤️
Esma3333 İlk gebeliğimde cinsiyeti öğrenir öğrenmez başladım gördüğüm beğendiğim her şeyden parça parça aldım ben ters gittim biraz kıyafete daha meraklı olduğum için önce onlardan aldım son 2 ay kala falan büyük eşyalarını almıştım şuan 2.gebeliğim büyük eşya olarak bir şey almadım sadece bi otomatik ana kucağı ve puset aldım onun dışında sadece kıyafet ve emzik biberon tarzı şeylerini aldım onu da yine 27-28 haftalar arasında toplu aldım toplu alınca daha rahat oldu 😂
Esma3333 valla bende almak için cinsiyetini bekliyorum biberonlarını şunusu bunusu emziği büyük eşya saten var bebek arabası puset hepsi var kıyafetlerinide yavaş yavaş alırım 🥰🥰
Esma3333 benim ki martın ilk haftası yada şubatın ortaları olabilir erken gelme ihtimali 🥰🥰
yiladiz kaç haftalık öğrendiniz cinsiyetinizi biz daha 11 haftalığız da
yiladiz merhaba bende 25. Haftamdayım ama kıyafet henüz almadım kasımda dogacak inşallah ama çok kararsızım nasıl alsam diye. Mesela siz kaçtane body aldınız içinden giydirmek için ilk ay, ve sonraki aylara? Bide 0-3 ay tulum ve ikili takım alsam toplam 10 adet, 3-6 ay bide 6-9 ay alsam 6. Ay mayıs haziran temmuza geliyor uzun kollumu alsam kısa kollu takımlar mi siz 6-9 ayı nası anladınız
Tictack benimde kasımda ben de bi türlü kıyafet konusunu netleştiremedim 😞
yiladiz benim 1 ay var daha ozaman öğrenmeye 🤭🤭
Minikprensesim_ e bebekten body aldım bide aziz bebe den aldım aziz bebe 0-3 ay dı e bebek 3-6 aydı ikiside aynı kalipta çıktı mesela hangisi dogru
Tictack kasımdaysa doğum uzun kollu zıbın ve tulumlardan 0-30 ve 3-6 ay olmak üzere her iki bedenden 10ar tane almanızı öneririm çünkü sonbahara denk geliyor peşine kış geliyor evden fazla çıkacağınızı da düşünmüyorum ama uzun kollu zıbın ve tulum ne kadar bol olursa o kadar rahat edersin diye düşünüyorum. İki üç tane cinsiyetine göre takım kıyafet almanız yeterli olur galiba. Kalın iki tane battaniyeniz olsun mutlaka. Çorap ve yelekte fazladan alabilirsiniz
Tictack ben şuan için sadece 0-3 ve 3-6 aya odaklandım. Altüst pijama takımı 7-8 adet 0-3 ay aldım 5 adet 3-6 ay aldım. 10lu 1 adet hastane çıkışı aldım. Bunların yanı sıra 6-7 tane de tulum aldım 0-3 3-6 karışık olacak şekilde. Annem hediye olarak 6-9 ve 9-12 aylık bazı giysiler almış. Bu giysileri kısa kollu yazlık takımlar şeklinde almış. Ben onları bebeğim doğduktan sonra gelişimine bakarak almak için erteledim. Çevreden yakınlarımın gönderdiği bebek giysilerini de kabul ettim ben. Çünkü bence bebeğe çok giysi gerekiyor kolay kirleniyor ve hemen yıkamaya vakit olmayabiliyor. Bir de 3 kilo doğan bir bebeğin yenidoğan sürecinde bakımına yardımcı olmuştum. O esnada gördüm ki 0-3 aylık giysiler bile büyük gelebiliyor yenidoğan bebeğe. İlk 15-20 gün ciddi bir kıyafet ihtiyacı oluyor. Yakınlarımdan 3-4 adet yenidoğan alt üst takım ve 3-4 adet tulum geldi. Bu yüzden ben ayrıca satın almadım. Özetle bebeğimin şuan 0-3 aylık dönemde giyeceği yaklaşık 16-17 adet tulum ve alt üst takımı var. Doğumum kasımda ve evim eski serin bir ev bu yüzden 4-5 adet kolsuz 4-5 adet kısa kollu ve 10 taneye yakın uzun kollu zıbın aldım.
Minikprensesim_ ben bolca alt üst takım ve kalın tulumlar aldım. Aynı zamanda bunların içine iki kat giydirmek gerekirse diye tekli alt pijamalar ve kısa kollu uzun kollu zıbınlar aldım.
Ben hamile olduğumu öğrenince cinsiyet belli değildi daha o yüzden zıbın ve biberon anne çantası reflü yatağı süt sağma makinası tarzı şeyleri aldım ilk sonra cinsiyet öğrenince 7. Ay gibi de büyük bir alışverişe çıktım eksiklerimi tamamen yazıp hepsini aldım
yiladiz bizim evimiz kışın 22 derece oluyor genelde uzun kollu zıbınların giydirmesi zor olduğu için ben sadece kısa kol zıbın aldım. Herkss çok zor uzun kollu giydirmek dedi. Üstüne tulum giydirip kundak yapsak yeter heralde tabi eviniz daha soğuksa iyi yapmışsınız. O zaman bende 0.-3 ayı 15 en az takıma tamamlayayım. Ama yeni doğan için de en az 5 takım mı olsun mesela
snurka kasım anneleri olarak aslında bence şanssızız çünkü hala mağazalara kışlık giysiler gelmedi. Biz ağırlaşmaya başladığımızda kışlıklar çıkacak alışveriş biraz zor olabilir. Bir de ben aceleciyim bi an önce halletmek istiyorum ama şuan hep yazlık ve baharlık ürünler satılıyor