yiladiz merhaba bende 25. Haftamdayım ama kıyafet henüz almadım kasımda dogacak inşallah ama çok kararsızım nasıl alsam diye. Mesela siz kaçtane body aldınız içinden giydirmek için ilk ay, ve sonraki aylara? Bide 0-3 ay tulum ve ikili takım alsam toplam 10 adet, 3-6 ay bide 6-9 ay alsam 6. Ay mayıs haziran temmuza geliyor uzun kollumu alsam kısa kollu takımlar mi siz 6-9 ayı nası anladınız
Kaçıncı ayda alışveriş
Tictack benimde kasımda ben de bi türlü kıyafet konusunu netleştiremedim 😞
yiladiz benim 1 ay var daha ozaman öğrenmeye 🤭🤭
Minikprensesim_ e bebekten body aldım bide aziz bebe den aldım aziz bebe 0-3 ay dı e bebek 3-6 aydı ikiside aynı kalipta çıktı mesela hangisi dogru
Tictack kasımdaysa doğum uzun kollu zıbın ve tulumlardan 0-30 ve 3-6 ay olmak üzere her iki bedenden 10ar tane almanızı öneririm çünkü sonbahara denk geliyor peşine kış geliyor evden fazla çıkacağınızı da düşünmüyorum ama uzun kollu zıbın ve tulum ne kadar bol olursa o kadar rahat edersin diye düşünüyorum. İki üç tane cinsiyetine göre takım kıyafet almanız yeterli olur galiba. Kalın iki tane battaniyeniz olsun mutlaka. Çorap ve yelekte fazladan alabilirsiniz
Tictack ben şuan için sadece 0-3 ve 3-6 aya odaklandım. Altüst pijama takımı 7-8 adet 0-3 ay aldım 5 adet 3-6 ay aldım. 10lu 1 adet hastane çıkışı aldım. Bunların yanı sıra 6-7 tane de tulum aldım 0-3 3-6 karışık olacak şekilde. Annem hediye olarak 6-9 ve 9-12 aylık bazı giysiler almış. Bu giysileri kısa kollu yazlık takımlar şeklinde almış. Ben onları bebeğim doğduktan sonra gelişimine bakarak almak için erteledim. Çevreden yakınlarımın gönderdiği bebek giysilerini de kabul ettim ben. Çünkü bence bebeğe çok giysi gerekiyor kolay kirleniyor ve hemen yıkamaya vakit olmayabiliyor. Bir de 3 kilo doğan bir bebeğin yenidoğan sürecinde bakımına yardımcı olmuştum. O esnada gördüm ki 0-3 aylık giysiler bile büyük gelebiliyor yenidoğan bebeğe. İlk 15-20 gün ciddi bir kıyafet ihtiyacı oluyor. Yakınlarımdan 3-4 adet yenidoğan alt üst takım ve 3-4 adet tulum geldi. Bu yüzden ben ayrıca satın almadım. Özetle bebeğimin şuan 0-3 aylık dönemde giyeceği yaklaşık 16-17 adet tulum ve alt üst takımı var. Doğumum kasımda ve evim eski serin bir ev bu yüzden 4-5 adet kolsuz 4-5 adet kısa kollu ve 10 taneye yakın uzun kollu zıbın aldım.
Minikprensesim_ ben bolca alt üst takım ve kalın tulumlar aldım. Aynı zamanda bunların içine iki kat giydirmek gerekirse diye tekli alt pijamalar ve kısa kollu uzun kollu zıbınlar aldım.
Ben hamile olduğumu öğrenince cinsiyet belli değildi daha o yüzden zıbın ve biberon anne çantası reflü yatağı süt sağma makinası tarzı şeyleri aldım ilk sonra cinsiyet öğrenince 7. Ay gibi de büyük bir alışverişe çıktım eksiklerimi tamamen yazıp hepsini aldım
yiladiz bizim evimiz kışın 22 derece oluyor genelde uzun kollu zıbınların giydirmesi zor olduğu için ben sadece kısa kol zıbın aldım. Herkss çok zor uzun kollu giydirmek dedi. Üstüne tulum giydirip kundak yapsak yeter heralde tabi eviniz daha soğuksa iyi yapmışsınız. O zaman bende 0.-3 ayı 15 en az takıma tamamlayayım. Ama yeni doğan için de en az 5 takım mı olsun mesela
snurka kasım anneleri olarak aslında bence şanssızız çünkü hala mağazalara kışlık giysiler gelmedi. Biz ağırlaşmaya başladığımızda kışlıklar çıkacak alışveriş biraz zor olabilir. Bir de ben aceleciyim bi an önce halletmek istiyorum ama şuan hep yazlık ve baharlık ürünler satılıyor
Tictack bence 0-3 ve yenidoğan toplamda 15-16 adet yeterli olur. Yenidoğana ilk 15-20 gün ihtiyaç oluyor dediğim gibi. Bir de tabi bebeğinizin gelişimine bağlı belki kilosu daha fazla doğar yenidoğana ihtiyaç bile olmaz. Geçen kış evi hiç ölçmedik şimdi bebek olacağı için tedirginlik başladı😂 biz akşamları pijama üstü hırka ile oturuyorduk ama derece kaçtı bilemiyorum😅
yiladiz inşallah bakalım
Esma3333 ben kalp atışı duyduktan sonra almaya başladım. Şuan 28+5 im ve eksiğim kalmadı. Birden alışveriş için kendime yüklenmek istemedim. Her dışarı çıktığım 5-6 parça bişey aldım. Şimdi yıkama ütüleme ve yerleştirme evresindeyim :)
- Düzenlendi
Tictack ben sadece cinsiyeti öğrendiğim de 1 zıbın 1 tulum bir de minik ayakkkabı almıştım babalar gününde süpriz yaptım cinsiyetini 🫣 tek aldığım şey bu . Eşimde bime gelen anakucagını aldı hevesle . Arkadaşım sepet beşik isimli 11 li hastane çıkışı ve anne bebek çantası almış 🫣sadece bu kadarcık aldıklarımız
yiladiz uzun kollu zıbını pek önermiyorlar birde tulum çok kullanışlı diyen o kadar fazla ki kafam çorba inanın
Esma3333 benim 7 ay bitmişti alışveriş yaptığım da doğduğu aya göre aldığın şeyler değişir sen sor ben söyleyim istersen
yiladiz kesinlikle Kasım değişik bi ay hergünn yazıyorum çiziyorum yok ortada . Birsey bulamıyorum 🫣
yiladiz geçen burda biri yazmıştı Kasım ayında doğurmuş hep uzun kollu zıbın almış ama kullanışlı olmadı dedi içe giyildiği için. Kısa kollu ya da kolsuz alın içine demiş bende Kasım sonu doğum yapacağım için kısa kollu zıbın almayı tercih ettim
yiladiz evet e bebek civil vs hep yazlık ama Trendyol veya İnstagramdan butik mağazalarda uzun kollu zıbınlar var. Ben 3 aylık hamileyim doğumum şubata denk gelecek instagramda ilkgünbebe diye bir sayfa gördüm daha yeni siparişim geldi bir tane peluş tulum 3 tane normal tulum %100 pamuklu diyor. Tulumlardan sadece birinin kumaşı diğerlerine göre daha kalın gibi geldi ama beyaz sabunla yıkayınca düzelir diye umuyorum onun dışında kaliteleri çok iyi ve daha uygun. 5-6 parça kıyafeti 1300e sipariş verdim e bebekte sadece bir zıbın 300-500 tl …