zmrkrblt 10 küsür yıl günde 2 paket uzun Parliament içen ben, gebelik öncesi tek seferde bıraktım. 4 yılı geçti neredeyse ağzıma sürmedim bebeğim etkilenmesin diye. Yani olmuyor demeyin isteyince oluyor 🙏🏻

Reina Ay ne alakası var ya krize girdim diyorsunuz benim doktorum bana direkt olarak sigarayı bırakacağım diye strese gireceksen bırakmaman daha hayırlı azalt demişti.E şimdi siz krize girecek kadar kendinizden geçtiniz ama sigarayı bırakmakla iyi mi yaptınız?Ne sert yorumlar herkes gerçekten bırakmak ister ama herkes bırakamaz bu kadar basit.

Reina ne şimdi bu motive cümlesi mi? Pek belli olmuyor da 😅

Vldnshn1 evet iyi yaptım çok şükür doğuma kadar içmedim bebeğim 2300 doğmasına rağmen küvöze girmedi.

Mrsacar stresliyim ayağına bir paket içmekten iyidir:) bu benim fikrim

Reina Hanımefendi kriz geçirmenizi normalleştirmeniz çok tuhaf ben oğlumda içtim bırakamasamda azalttım çok şükür gayet sağlıklı 3290 38+3te doğdu.Yani tabii bırakabilen bıraksın ama doktorlar bile strese gireceğine azalt derken sizin kriz geçirdim ama içmedim demeniz bana açıkçası absürt geldi.

Ben de 30+2 deyim. Bazen 3 4 gün hiç içmiyorum. Bazen günde 1 sigara. Ama geneli 3 4 5 tane içiyorum . Malesef . .

Vldnshn1 ben sinir krizi mi dedim? Sigara krizinden bahsetmiştim. Yani içme isteğinden söz etmiştim. O an yürüyüşe çıkıp kafamı meşgul ediyordum. Sinir krizi falan geçirmedim

DryStr benimde ilk gebeliğimdi ve tiksinmiştim sigaradan eşimin sigarasını bile değiştirtmiştim midem almıyordu sonra 2. 3. Ay sonra Allah affetsin içtim yani şükür ki sağlıklı bir bebeğim var

zmrkrblt ben bugün doğum yaptım sezeryanla dün akşam sigara içmiştim bırakamıyordum ama çok şükür bebeğim erken doğdu suyu az olduğu için ama sağlıklı

@Gencoglugizem benim tiksinmem bebek doğduktan sonra geçiyor ilk gebeliğimde sütüm gelmediği için doğumdan 55 gün sonra tam içmeye başlamıştım şuan 2. Gebeliğim inşallah sütüm gelirde içmem bu vesile ile bırakmış olurum:) Allah bağışlasın bebeğinizi🙏

DryStr sağolun Allah razı olsun sigaranın sütün az gelmesine bi etkisi mi var acaba

Reina insanların ne yaşadığını bilemezsiniz sizin haddinize mi düştü yargılamak? Yanlış anlaşılmasın sigara içmek iyi bişey demiyorum bende kullanmıyorum 2 senedir. Ama lütfen böyle yazmanız bi çözüm değil aksine sizin yorumunuzu okurken sigara yakardım ben şahsen.

Mrsacar ben kötü nir şey yazmadım isteyen bırakır bu kadar net:)

@Gencoglugizem yani benim sütüm neden gelmedi bilmiyorum açıkçası hamileliğimi öğrendiğim gün doğuma kadar sürekli duşta masaj vs yaptım süt kanalları açılması için doğumdan sonra süt yapacak şeyler tükettim ona rağmen Cook çok az geldi zaten sonra hiç gelmedi bunda sigaranın etkisi var mı yok mu bilmiyorum 🤷 amaa internette böyle yazıyor sigara içmenin süt üretiminin önemli ölçüde azalmasına neden olduğunu göstermektedir. Doğumdan 2 hafta sonra günde 514 ml olan süt üretimi, sigara içen annelerde 406 ml’dedir.

Ben emzirme kampına katıldım orda da sigara içtiğimi belirttim ama o çok etki etmez dedi ve geldide ama benim eşşek içmedi işte meme reddi yaptı hep alıştı yoğun bakımda mama ondan hem emziriyordum orda çokda güzel sütün vard her sağmada 60 ml çıkıyordu bir göğüs iki saatte bir ama işte nasip aslında ya gerçekten nasip benim komşum bak ilkinde benim gibi olmuş sigara kullanmadığı halde çokda önem gösterir ama şimdi ki çocukda maşallah emziriyor

@Gencoglugizem değiniz gibi nasip çok uğraştım gelmesi için kendimde sağdım ama maalesef inşallah bu defa gelir sütüm bakalım☺️ herşeyden önce sağlıklı olmaları önemli

DryStr aynen öyle şöyle düşün en azından onlara mama alabilecek gücümüz var ya olmasaydı napardık sağlıkla sıhhatle gelsin inşallah bebeğin

DryStr herkesin sütü gelmek zorunda değil canım takma kafana benim diğer bebeğim de neler neler yaptık yok gelmedi olmayınca olmuyor maalesef ayrıca normal doğum yaptım sezeryan doğumda zaten süt gelmesi gecikebiliyor rızkı veren Allah mama icende büyüyor anne sütü içende sağlıklı olsunlar yeter ki.