Elifabakli Merhaba herkese, hamilelikte ortalama demir ihtiyaci ne kadar? Doktorum disardan demir preparati almanin iyi bir fikir oldugunu soyluyor. Tecrubeli annelerden yardim istiyorum.
Dreamsmomm Elifabakli Demir takviyesi değerleriniz normal olsa da kullanmanız gerekli, 6. Aydan sonra.. çünkü kalsiyum gibi günlük ne kadar alıyoruz hesaplayamıyoruz. Onun dışında harnup pekmezi ve kuru üzüm tavsiye ederim.
Yaso55 Elifabakli banada demir eksikliği 3 ay çıkmıştı et ye çiğ badem kaju kuru kayısı kuru incir bu lar çok faydalı ye bunları çıkar bna 3 kutu verdi ve hiç birini kullanmadm bn ilaca karşıyım içemiorm doğal yollardan beslenmeyi tercih ediorum demir eksik ilaçları dişlere sonradan zarar veriomuş folik asit felan d vitamini felan hiç birini kullanmadm kullanmıycam da
Aslinehir Merhaba, demir takviyesi almadan önce bir kan tahlili yaptırmanızı öneririm. Ben 6 aylıkken kullanmaya başladım, değerlerim alt sınırda çıkmıştı. Demir bebek gelişimi için oldukça önemli, ihmal etmeyin ☺
Bgmbgm Elifabakli Sefaat ben biooil kullandım catlamadim ikinci gebeligim ama annemde de hiç çatlak yok genetik olduğunu dusunuyorum bugün kakao yağı aldım kalıp sabun gibi bişey bakalım onu eritip onuda surucem ben onlemimi alayimda nolur nolmaz
Deletedmom39 Dreamsmomm Annemmm bende size okudum Rabbim bebeginizi sizdeb ayirmasin insallah. Dikkat ederseniz hic bisey olmaz Allahin izniyle. Ben ilk bebegimi kaybettim kürtaj oldum uzerinden vok gecmeden tekrar hamile kaldim rahim tam kendini toplamadigi icin ilk 3 bucuk ay benimde dusuk tehlikem vardi ignelerle ilaclarla yasadim 3 ay ama Rabbime cok sukur bisey olmadi suan 26 haftalik olduk rabbim bize bagislasin insallah. Stres yapmayon ve bol bol dinlenin.
_kubraalmas Arkadaşlar 3 haftalık hamileyim mide ağrım çok var acaba neden olabilir bebekten dolayı mı acaba