Tüylerim diken diken ağlıyorum 🥹
Adabp neden ölüyorlar onu anlamadim …
Adabp devlet resmen devleti dolandiriyo yani. İyi ki devlet hastanelerini hic begnememisim onaylamisim. E hani nerdeler devlet hastaneler soyle guzel boyle iyi diyenler. Noldu sustunuz…
Özel hastanelerde de gereksiz yere kuvöze alınan bebek çok fazla. Çünkü aileden alamasalar bile devletten gün başına para alıyorlar kuvözde kalan bebek için. Ki bazı hastaneler aileden de istiyor ve alıyor yasak olduğu halde.
Özellerin daha denetimsiz olduğunu düşünüyordum ama devlet hastanelerinde de artık cesaret edilir olmuş, sağlığı ve etiği hiçe sayıp devleti dolandırmaya…
Haftalar önce patlayan bi olay bu. Çam sakuranın falan da başhekimi görevden alındı diye biliyorum bu olay yüzünden.
Özel devlet ayrımından ziyade, düzgün ve ahlaklı insanlara denk gelmekte bitiyor olay☹️
@Adabp hem devlete hem özele giden ben, devlete gidiyorum ve farklı doktorlara randevu alıyorum sürekli ki bakıyorum nasıllar diye. Hepsi mi aynı olur. Ağızlarından laf kerpetenle çıkıyor. Suratlar beş karış. İlk doğumumu özelde yaptım. Küvez olayı yaşamadım. Şimdi ikinciyi de özel de yapacağım doktorum da aşırı ilgili. İstediğim an ulaşabiliyorum. Allah devlete gidenlerin yardımcısı olsun
Eceliza3434 muhtemelen tüm kuvözleri doldurup bebeklerle yeterince ilgilenemiyorlar ya da boş yere hastanede kaldığı için hastane mikrobu kapıyor bebekler.
Burada yazan bir anne vardı, “kuvözde tutmak istediler, imza verip çıkardım, başka hastanede çocuk doktoruna götürdüm, hiçbir sorunu yok dedi” diye…
Ama işte doğum sonrası her insanın o kadar bilinci yerinde olamıyor, sudan çıkmış balık gibiyken kandırılmaya çok müsait oluyor insanlar. Bir de gerçekten bir sorunu varsa ben imza verip çıkarsam, diğer tarafa gidene kadar ani bir sorun olur mu diye korkar insan. Genelde solunum sıkıntısı ve kalp ritminde anormallik falan diyorlar kuvöze alma nedenine. E öyle bir durumda çıkarıp diğer tarafa götürene kadar gerçekten de bir şey olabilir Allah korusun. İnsan hangisinin daha iyi olduğunu bilemez muhtemelen.
Dışarıdan güvenilir bi doktor getirip muayene ettirmek gerek belki de 🤔
elmaelmaelma bence bu haberler biraz korku üzerine ve propaganda üzerine kurulmus özellerin hali ortada ultra lüx yani benim bebegimi sevk etseler bi bakarim devletten ama baktim küvez ve ortam ‚pis‘ ilgisiz müdahale ederim en gec sevk den sonra … ama öyle ilgisizlik söz konusu olamazlar herkes isminle imza atiyor her isleme öyle kolay degil ve insanla calisiyorlar ölüm olayi biraz absürt olmus ama bire bir yasadigim olay esimin annesi yogum bakimda öldü bariz kadini makina ile diriltip diriltip 1-hafta 10 gün öldürdüler sgkdan para icin ama kadin ölüm dösegindeydi
Eceliza3434 korku ve propaganda ile alakalı olacağını sanmıyorum. Durumu olan zaten özele gidiyor. Kaldı ki bu olayda hem devlet hastaneleri hem özel hastaneler var işin içinde. Böyle söylenti çıksa hangi tarafın işine yarayacak…
Ülkedeki yozlaşmanın sonucu işte hepsi. Devletin de özel sektörün de her kurumu her kademesi bu şekilde. Eskiden de vardı rüşvet, zimmet, adam kayırma ama şimdiki kadar da hiçbir şeyi gözü görmeden yapmıyorlardı. Şu an şerefin, haysiyetin, insan sağlığının, kul hakkının önüne geçmiş durumda kolay yoldan para kazanma isteği…
elmaelmaelma olmazmi bariz ortada yani özelde bebek niye ölsün? Mantik neresinde? Evet kolay para yapma mantigi var ama bi okadarda alt yapisinda baska proje ve planlar var eskiden de vardi rehin alinirdi hastalar bebekler… ama mantiksiz cocuk ölümü :) amac ne bu ölümlerde… ilk bi kac gün iyi özele sevk ediliyor olmasida bence bi dezavantaj da degil türkiyede max 2 gece kaliyorsun ama avrupa 1 hafta 10 gün tutuyor zaten hastanede… keske devletten özele sevk etseler de ücretsiz bakimi yapilsa
Tugbacim34 amin dövecekler sanki sanki yabancı ırkız yabancıya bile daha iyiler
Eceliza3434 gerçekten yazmak için yazıyorsunuz adama demezler mi kim bu konuşmaları yapan böyle absürt konuşmayı haber mi yapacaklar dayanaksız hiç yere siz gözü kapalı inanın
Adabp keşke hiç görmeseydim içim acıdı 3 evladım var en küçüğünü 26 gün önce kucağıma aldım kim bilir o bebeklerin anneleri ne zorluklarla dünyaya getirdi belki tedaviyle hamile kalıp zor süreçlerden geçti insanlar para için napacaklarını şaşırmış hiç mi vicdan merhamet yok bunlarda rabbim yanlarına bırakmasın rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın😣
Adabp bu sizin icinde gecerli ne diye böyle bi korku absürt hikayeler birakiliyor buraya anlam
Veremiyorum gercekten de adama mi baska birine mi ben sorguluyorum neden gönderiliyorum hadi gönderildim bos bulundum bi bakarim hangi sartlarda nereye :)
Eceliza3434 absürt ne demek gerçekten kelime ve anlamlarına çok takıntılıyım kelimeyi düzgün kullanamamandan belli anlayıp anlamaman 😘
Adabp duymuştum ama doğrumu değilmi bilmiyordum bayadir da haber zlemiyorum beynimden vuruldum k
Adabp absürt yanlismi yazdim yoksa türkce anlasilmayan bi kelime mi? Ben türk degilm türkiyede okumadim hic bir zaman ama anlasildigimi düsünüyorum … sadece burada buladar cahil yada kafasi karismaya korkmaya insan müsaitken sag sola korku salmayi dogru bulmadigimi belirtmek istedim ben 500-1000 bebek ölüyormus bidi bidilarina inanmiyorum sahsi fikrim konuyuda kendim icin kapatiyorum.
Adabp iyi gunlere kalmadik gercekten bize bizden sonrakilerin Allah yardimcisi olsun biz kime guveneceg8z sagligimiz icin cocklarimiz icin soyletlrmisiniz
Eceliza3434 tamam prof tamam