• Doğum
  • Doğurmam lazım ne yapmalıyım 🥴🤦😅

Haticeburak06 yasamadiginiz icin bilmiyorsunuz banada aynısını dedi doktorum 3.500 gram cikiyordu yediklerine dikkat et 500 gr oynayabilir fazlada olabilir dedi eksi de olabilir dedi 4 kilo olunca zorlanirsin sezeryan olmak zorunda kalirsin dedi benim çocukta iki hafta ilerdeydi o yüzden elimden geleni yaptim ve 4 kilo normalden doğurdum doktor kilosunu tahmini yapıyor sonuçta ama öngörüler doğru ben 4 kilo oldugunu bilseydim sezeryan isterdim ondan yasamayan bilmez canım doktorlar güzel anlatıyor biz buraya yazarken kısa öz olarak ceviriyoruz ☺️ zamanı ne zamansa gelir değil evde otur kös kös hic hareket yapma normal dogumun kolay gecmesini bekle o olmuyor yani ikinciye gebeyim yakın bir zamanda gene doğum yapacağım ve hareketlere baslayacagim ne kadar hareket edersen o kadar doğumun kolay olur 4 saatte sancısını cekip dogurmustum 🌹

Kaderrdiler sıcak suya oturmalisin korunmasiz iliskiye gir yürüyüş yap birde merdiven gunde iki uc kez cikmissin arttir kendi katından bir alt komşunun katına. Kadar in çık ben yüz merdiven saymıştım 😂 hayırlısıyla kucagina alirsin insallah bebisini Rabb’im kolay dogum nasip etsin 🤲🏻

Kaderrdiler doktorun nasil bir doktor dogurmaya calis diye birşey mi var ya bebekle iletişime mi geçecekmişsin de doguracakmışsın komik gerçekten ben herseyi denedim gene doguramadim

Kaderrdiler ebe bi arkadaşım doğumhaneden biriyle görüştü açılma çok az ilk doğum olduğu içinde çok bekletirler muayene kısmı çok sıkıntı çatı muayenesinde ebenin biri mahvetti beni doğum gerçekleşene kadar gelen giden muayene eder doğrusu dikkat edicekse gitsin dediler ama sancı filan da yok işte yani bilemiyorum nasıl hızlanır bu süreç

Canım ben de 39+6 daydım kontrole gittim artk doğurmak istiyorum dedm çnkü sıcaklar basmıştı burda dayanamıyodum doktr muayene etti kilosu 3700 gözüküyo alttan bi uyarı verelim daha kilosu artmadan o 3-4 güne gelir dedi ana doktor alttan muayeneyle uyarıyı verdi 5 dakka snra ayağa kalktm da suyum geldi meğrsem yavrum ilk hareketi bnden bekliomuş 😁 doktorm baktı 2 cm açılman var dedi bna rahim açıcı sürdü bu hızlandrır açılmanı dedi sabh 11 de yatış yaptm akşm 11 de doğurdum sezeryanı asla desteklemiodu zatn doktorm suni bile vermedi herşy doğal olsun beklerz bşy olnaz dedi akşamına doğurttu eğer öyle bşy varsa sende uyarı vermesini ve rahim açıcyla desteklemsni söyle bnce ☺️

nurtug canm suyunun azlığı sıkıntı olabilir bnm de hastande muayne snrası geldi daha 2 cm açılmam vardı eve gdim çok uzun sürer dedm doktrum bırakmadı suyun geldi riskli bi durum yat burda otel gbi düşün dedi yattm bide alttan muayeneyi de sevmeyen bi ebem doktorm vardı aksine bn diodum ebeye bi bakda varmı açılma noldu die 2 kere tek bakıldı zaten kndin hissediosun durumu bide ntsden kontrol ediolar sürkli bakmayada grek yok kndinde belirtrsin

momqq hastanede oda vermediler doğumhaneye yatıcaksn dediler maalesef burda normal doğuma girdikten sonra doktor artık her şeyi ebelere bırakıyo alttan muayene çok sıkıntı asla normalde olması gerektiği gibi değildi korkuyorum valla gitmeye

nurtug bende senin gibiyim hastaneye gitsen bir dert evde dursan bir dert bu bebişler dengemizi bozdu

MahurunAnnesi inşallah olur valla derler ya sünnet olmayan acısını bilmez diye beni anlayan Bi sen çıktın Allaha şükür ilk gebeliğim tedirginim yapamam diye artı sezaryen beni korkutuyor onun için normal doğum yapmam lazım fkt bu çocuk gelmiyo 😅