birkimseee bazen yalancı pozitiflik olabiliyor diye banada iki hafta sonra toksoplazma testi tekrarlandı o yine pozitif çıkınca avidite testi yapılıyor o yüksek değer çıkarsa eğer sorun kalmıyor vucudunuzda bağışıklık kazanmış oldugu için bebeğe zararı yokmuş

Fatmasedef Yaa iki hafta sonra mi, ben bi iki gün önce verdim bi de dün verdim yalancı pozitif olabilir diye ikisi de pozitif çıktı avidite testi de kan testi değil mi, amniyosentez değil hani, kadın doğum doktorum da detaylı ultrason olmamı soyledi

birkimseee test bir gün sonra çıkıyor avidite testi toksoplazma testinden sonra yapılıyor kan testi ikiside zaten perinatoloji bölümüne randevu alman lazım onlar bakıyor. Amniyosentez istersen yapılıyor ben istemedim.

Fatmasedef anladım tesekkur ederim, avidite bana yapılmadı daha önce negatif olduğu için ilaç verildi ladin doguma yönlendirildi siz kaçıncı haftadasnz

birkimseee bana perinatoloji bölümüne gideceksin dedi kadın doğumcu orada devam ediyorum 16+5 günlük hamileyim ben

Fatmasedef bana da perinatolojiye gitmem söylendi, hala pozitif mi çıkıyor sizin tekrar kan verdiniz mi
            İki hafta sonraya randevu alicam inşallah

birkimseee evet pozitif çıkıyor ama gebelikten önce bu enfeksiyon var olduğu avidite testiyle netleştiği için sıkıntı yok dedi doktorum

Fatmasedef anladım çok teskkur ederim, normal KD doktoruna gitsem mi acaba diye düşünüyorum devlette değil de özelde doğum yapmayı düşünüyordum

5 ay sonra
                11 gün sonra

Fatmasedef benimde çok şükür avidite testim yüksek çıktığı için riskim kalmadı cevap verdiğiniz için teşekkür ederim inşallah bende hayırlısıyla sağlıkla bebeğimi kucağıma alırım 🙏