Merhaba kızlar 21 haftalık gebeyim . Doktorum rahım ağzı açıklığı sınırda dedi 25 cm miş normalde 35-40 olması lazımmış dikkat et dedi . Böyle bir sıkıntı yaşıyan var mı ne yapmalıyım bu ne sorun yaratır acaba ?

28Fatos28 ilerleyen haftalarda erken doğum riski taşıyor, bana da öyle demişlerdi sonra zamanla düzeldi Progestan kullanıyorum onun faydasıdır belki de

28Fatos28 erken doğuma sebep oluyor genellikle sürekli yatacaksin ağır iş yapıp yormayacaksın kendini o rahimdeki kısalma devam ederse serklaj yapmak isteyecektir doktorun ki bu durumda en doğru seçim serklaj olmak bebeği tutar en azından erken doğum olmaz.

28Fatos28 serkılaj dikiş iğne veya fitil kullanman gerekiyor bence dikiş en iyisi beraberinde iğne ile ayağı kalma hareket etme sürekli yat ben 2 yıl önce 27 hafta doğum yaptım doktorum tedavi başlamadığı için . Şimdi tekrar hamileyim ve iğne oluyorum başından beri aynı zamanda fitil kullanıyorum eğer doktor müdahale etmediyse mutlaka doktor değiştir çok önemli bir şey ve daha riskli süreyi atlatmana çok uzun bir zaman var benek büyüdükçe açıklık artıyor . Rabbim şifa versin

Ebrusisli fitilde tam çözüm değil ya bu rahimdeki kısalık bı anda yükselip düşebilen bişey serklaj olması daha iyi oda doktordan doktora değişiyor

Ebrusisli aynen öyle zaten tek çözümü serklaj olur arkadaşın da bende o haftalarda öğrendim ama bana 25. Haftaya doğru serklaj yaptılar şimdi 32 Olcam buna şükür diyorum

Firdevsk66 çok şükür zor zamanı atlatmışsın şu 2 haftanda geçtiniz zaten bebiş için bir risk kalmıyor doğumda olsa bende senin haftalarını görmek için dua ediyorum 26+3 teyim

28Fatos28 Benim de 18. Haftamda 21 mm idi. İki hafta fitil ve dinlenme sonucu 32 mm ye çıktı. Detaylı ultrasonu yapan doktor gayet iyi dedi. Normal hayatına donebilirsin dedi ama fitile devam ediyorum.

Ebrusisli ins gorursun Rabbim sağlıcakla vaktinde kucağına almayı nasip etsin zor bı süreç endişeli de ama gönlümüzce olacak ins herşey🤍

28Fatos28 merhaba benimde 24 haftamdayım rahimim ağrıma yapıyor sizde ağrıma oldumu alttan muayene ettiler mi ?

Ayyy kızlar ne diyorsunuz ya doktorum hiç mudale etmedi sadece dinlen dedi ne yapsam bilemedim

28Fatos28 maalesef 2 ay yoğun bakımda yaşadı sonra ciğerleri gelişmediği için enfeksiyon kaptı vefat etti 😞

Ebrusisli

Oy meleğim Allah rahmet eylesin . Dua edin bana düzelsin benim bünyem de çok zayıf hep korkuyordum zaten çocuk durmaz diye Rabbim korusun inşallah 🙏