• SağlıkGebelik
  • Şeker cihaz ölçümü için en doğru sonuç nasıl olmalı

Hastane dönüşü çok acıktım diye 2 poğaça yedim yarım saat içinde 160 çıktı. Yemek yedikten ne kadar süre sonra ölçüm yapılmalı?
50 mg şeker ölçümü yaptırdım daha önce sınırda çıkmıştı
Şehir hastanesinden 100 mg istediler yapmadım.

eceyc314 100 mg gözüme çok geldi. Evde ölçeceğim. Not ederim. Eğer hep yüksek olursa bir şey yaparlar heralde. Ayy nasıl bir şey anlamıyorum 🥺

niyetimkalpkirmamak ağzınıza ilk lokma attığınz dakikadan tam bir saat sonra ölçülmelidir gebelikteki değerin en doğrusu bu oluyor ve bu değerin 180 altında olması gerekiyor daha bir hafta önce doktorum böyle söyledi

niyetimkalpkirmamak
        15 haftalığım gebelik öncesi insülin direncim olduğu için ölçüm cihazı aldım 1 haftadır ölçüyorum
        Sabah kalkınca açlık ölçüyorum daha sonra yediğim ilk lokmadan sonraki 1. Saati ölçüyorum bazende 2. Saati ölçüyorum merak ediyorum

niyetimkalpkirmamak en ideal şeker yüklemesi 75mgdir benim doktorum direk bunu yaptı. Benim de sınırda sayıldı var yok diyemediler. Dikkat ediyorum. İlk gebelikte çıkmıştı zaten insülin kullanmıştım şimdi diyet yürüyüş yapıyorum

ayanarta1 140 üstü çıkınca diyet başlayan doktorlar bir şey bilmiyor o zaman??

Siz şaka mısınız ya? Ne zaman sizi bu forumda bir şeylere cevap verirken görsem hep yanlış yönlendiriyorsunuz insanları. Gebelik şekeri diyetine 140 ı geçerse eğer başlanır. 180 ne kadar yüksek bir değer biliyor musunuz bir gebe için? Erken doğuma bilr sebebiyet verebilir allah korusun. Bilginiz yoksa yorum yapup yanlış yönlendirmekten vazgeçin artık. Gerçeğe aykırı beyanlarınızdan dolayı artık sizi bildiriyorum moderatör arkadaşlara umarım gereğini yaparlar. Bir değil iki değil artık.

Fikriminincegulu 143 çıktı 50 mg ile. Başka bir doktor ben bunı saymıyorum 100 mg içeceksin dedi. Korktum hadi gebelik şekeri varsa direk o şekeri alınca sıkıntı olmaz mı? Kendim diyet yaparak evde kontrol edicem. Doktor evde yapma dedi. Bir başka doktor yediğine içtiğine dikkat et dedi. Ben şimdi kendime ne mantıklı geliyorsa onu yapcam. Evde 1 hafta ölçer giderim doktora. Bugün dengesiz beslenmek zorında kaldım 🥺

niyetimkalpkirmamak
              Açlık-93.98.101 arası
              Tokluk-157-152-136-147 arası
              Gebelik şekeri kervanına bende katıldım kısacası yarın kontrolüm var doktorum neye yönlendircek merak ediyorum.

niyetimkalpkirmamak İlk olarak seker yuklemesinin bilimsel olarak hiçbir zararı yok lütfen şehir efsanelerine itibar etmeyin.
              İkinci olarak eve cihaz alıp günde 7 kez ölçüm yapın.

1 haftalık olcumde bikac kez 140 ustu cıktigı icin insulin kullaniyorum. 180 diyen neyin kafasini yasiyor acabaa! Saglık bu saglık bilip bipm3den insanları yanlıs yönlendirmeyin ayiptir vebal bu

eceyc314 ya o kadar şeker içilirse tabi yüksek çıkar. Dengeli beslenerek yüksek çıkıyorsa problem bence. ama bence ben doktor değilim tabi 😊

cLearQueen gebelikte 140 üstünü çok buluyorlar. Mesela normal zaman da çıksa, o normal bir zaman. Yaşlılar da 200 çıksa bile evde dınlen ünsilin kullan geç diyorlar. Ama gebelikte problem