• SağlıkGebelik
  • Şeker cihaz ölçümü için en doğru sonuç nasıl olmalı

ayanarta1 140 üstü çıkınca diyet başlayan doktorlar bir şey bilmiyor o zaman??

Siz şaka mısınız ya? Ne zaman sizi bu forumda bir şeylere cevap verirken görsem hep yanlış yönlendiriyorsunuz insanları. Gebelik şekeri diyetine 140 ı geçerse eğer başlanır. 180 ne kadar yüksek bir değer biliyor musunuz bir gebe için? Erken doğuma bilr sebebiyet verebilir allah korusun. Bilginiz yoksa yorum yapup yanlış yönlendirmekten vazgeçin artık. Gerçeğe aykırı beyanlarınızdan dolayı artık sizi bildiriyorum moderatör arkadaşlara umarım gereğini yaparlar. Bir değil iki değil artık.

Fikriminincegulu 143 çıktı 50 mg ile. Başka bir doktor ben bunı saymıyorum 100 mg içeceksin dedi. Korktum hadi gebelik şekeri varsa direk o şekeri alınca sıkıntı olmaz mı? Kendim diyet yaparak evde kontrol edicem. Doktor evde yapma dedi. Bir başka doktor yediğine içtiğine dikkat et dedi. Ben şimdi kendime ne mantıklı geliyorsa onu yapcam. Evde 1 hafta ölçer giderim doktora. Bugün dengesiz beslenmek zorında kaldım 🥺

niyetimkalpkirmamak
    Açlık-93.98.101 arası
    Tokluk-157-152-136-147 arası
    Gebelik şekeri kervanına bende katıldım kısacası yarın kontrolüm var doktorum neye yönlendircek merak ediyorum.

niyetimkalpkirmamak İlk olarak seker yuklemesinin bilimsel olarak hiçbir zararı yok lütfen şehir efsanelerine itibar etmeyin.
    İkinci olarak eve cihaz alıp günde 7 kez ölçüm yapın.

1 haftalık olcumde bikac kez 140 ustu cıktigı icin insulin kullaniyorum. 180 diyen neyin kafasini yasiyor acabaa! Saglık bu saglık bilip bipm3den insanları yanlıs yönlendirmeyin ayiptir vebal bu

eceyc314 ya o kadar şeker içilirse tabi yüksek çıkar. Dengeli beslenerek yüksek çıkıyorsa problem bence. ama bence ben doktor değilim tabi 😊

cLearQueen gebelikte 140 üstünü çok buluyorlar. Mesela normal zaman da çıksa, o normal bir zaman. Yaşlılar da 200 çıksa bile evde dınlen ünsilin kullan geç diyorlar. Ama gebelikte problem

niyetimkalpkirmamak alakası yok maalesef. İçtiğimiz şey sadece şeker olunca yüksek çıkıyor. Ben ilk gebeliktede yaptırdım 1. Saatım 90 çıkmıştı🤷🏻‍♀️ Yani o içeceğin amacı zaten ani şekerde vücuttaki insülinin tepkisini ölçmek. Eğer şekeriniz varsa tepki veriyor. Yani bebekle sana bu insülin yetmez dikkat edeceksin diyor. Şekeriniz yoksa insülin yeterli sorun yok diyor. Düzenli ölçüm yapmazsanız yükleme hariç şekeri öğrenme şansınız yok.

niyetimkalpkirmamak evet düzenli takip etmek gerekiyor. Ben başlarda 7 kere ölçüm yapıyordum. Şimdi biraz düzene girdi, 3 bazen 4 kere bakıyorum.

ayanarta1 180 *160 olacaktı sonradan fark ettim klavye hatasi düzenleme yaptığım bir yorum vardı ama bazı çok bilmiş arkadaşlarim sildirmis ..

75mg yükleme sonrası İlk lokmadan sonra birinci tokluk değeri 160 ikinci tokluk değeri 140 altında olmalı

niyetimkalpkirmamak ilk lokmayı baz alarak 1.saatte ölçülür.Gebelik öncesi şekerim var benimde insülin kullanıyorum sabah açlık ölçüyorum sonra ilk lokmayı baz alarak 1. Saat
          Açlık şekeri 60-95 arası toklukta 95-140 a kadar ondan sonrası yüksek diyorlar