Eslem ismi?
Benım kızımın adı Eslem nehir bence çokta güzel koyabilirsiniz anlamıda çok güzel hiç tereddüt etmeyın derım çevrem dede 3 4kısıde eslem ısmı var
Sema_1nur çok uyumlu gerçekten kızınız olursa şura koymalısınız kesinlikle 🙈😅
YoncaD bence de erkek ismi değil hep kızlarda duydum ama maalesef anlam olarak çok selametli erkek demekmiş 🙄 o kadar araştırdım zamanında bu ismi hiç böyle bi yazı görmemiştim burdan biri atana kadar da eslemin çok selametli erkek anlamına geldiğini asla bilmiyodum ve yazmıyoda gerçekten çok derine inmek lazım arap diline çekim eklerine falan
asell13 yaa evet bende ismin enerjisine inanıyorum gerçekten inşallah bu isim bize uğur getirir ve pişman olmayız 🙈
Prensiminannesiyim Kızımın adı Eslem. Çok güzel bir isim anlamı da çok güzel birçok güzel anlamı var kim demiş anlamı erkek diye.
ANLAMI: Allah’a teslim olan kadın günahsız ve çok değerli kişi.
Arapça’da erkeklere koyuyorlar doğru ama anlamı kadın demek çok iyi araştırın. Bizler türküz Arap değil kızlarımıza koyuyoruz bu ismi.
Kesinlikle degiştirmeyin derim.
Ben birdaha koyacak olsam Eslem ismini koyarım.
Not:Eslem isimli kızlar çok akıllı oluyor 🥰
Prensiminannesiyim bakalım Allah nasip ederde 2. Olurda kız olursa bu ismi koyarız☺️
Prensiminannesiyim inşallah canım adıyla büyüsün 🥰
N_A_Z_L_I_M bizde değiştirmeme kararı aldık sonuçta arap ülkesinde yaşamıyoruz ve türkiye de hep kızlara konuluyo inşallah kızımda kızınız gibi beni üzmez akıllı olur 😂🙈😅
Prensiminannesiyim Yaaa çok sevindim☺☺
Güzel kızınız Eslem hayatı boyunca hep gülsün inşallah.
Eslem ismine bayılıyorum çagırdıgınız da çok güzel naif bir isim🥰🥰
N_A_Z_L_I_M amiin inşallah 🙏🏻 🩷
Prensiminannesiyim adım Eslem, 29 yaşındayım ve inanın 1 kere bile zorbalığa uğramadım. Çevremde eslem olarak bildiğim kız sayısı çoğunlukta 2 tane de erkek bildiğim var. Evet erkek sahabe ismi aslen bu doğru, ilk müslüman kadın doktorun adında eslem. Bence niyet çok önemli. Valla kendi adım olmasa 2.kızıma harıl harıl isim arıyorum direk Eslem koyardım. Tek kusurumuz gevezeyiz yani tüm eslemler öyle😂 ama genelde tip olarak güzel, aurası çok yüksek, girişken ve şanslı tipler. Oluyor. Bence vazgeçmeyin🙏🏻
Essahans Harika açıklama👏👏👏
Kızımın adı Eslem yine olsa yine Eslem ismini koyarım bayılıyorum Eslem ismine.
Prensiminannesiyim ? Ciddimisn değistiricenmi
Prensiminannesiyim kız ismi bence
Essahans evet değiştirmeyi düşünmüyoruz şuan gerçekten niyet önemli hem kıza hem erkeğe verilebilen bi isimmiş yani araplarda da öyleymiş o yüzden içim rahatladı 🙏🏻😌🌸
Merve_3351 ilk yazıyı okuduğumda değiştirmek istedik ama sonra baya bi araştırdık hem kıza hem erkeğe veriliyomuş eslem ismi o yüzden değiştirmeme kararı aldık deniz ismi gibi ne erkeğe ait bi isim ne kıza ikisine de olur yani hocalara falan sorduk arapçada ne anlamda diye anlamı çok güzel kafanız karışmasın koyun dediler
Melike_4949 aslında hem kıza hem erkeğe veriliyormuş eslem ismi araplarda yaygınmış hocaya sorduk koyun sıkıntı yok anlamı güzel dedi içimiz rahatladı bi nebze de olsa
Prensiminannesiyim yok artık Eslem adında hiç erkek koyan gördünüz mü internete bakmayın siz bende kız kardeşime vermiştim o ismi çok seviyorum
Prensiminannesiyim evet doğru erkek sahabilerden. Ama kız ismi olarak tercih edilmiş ve hep kızlara konmuş. Mesela Ebrar ismi de erkek ismi :) ama yine kızlara konulmuş. O yüzden her ikisi de kıza ve erkeğe konuluyor.