• Doğum
  • İlk Doğumlarınız💚💚

41 de gelmeyen bebeğimle yatış verdiler önce fitil verdiler 24 saatte sadece 3 cm açılmam oldu sonra suni taktılar 36 saatte doğum yaptım sancı süreci çok çok zordu ama doğumum çok kolaydı 3 ıkınmada bebeğim dünyaya geldi

Letubra benim ilk doğumun pazar günüydü canım pişi istedi yaptım yedim sonra nişan geldi tam 40 haftaydı hastaneye gitim 6 saat sonra ebe doğmasın dedi ona inat ettim 5 dakkada doğurdum 😂

Letubra ilk doğumumu suni sancıyla başlatmıştı doktorum sabh 10.50 de başaldı akşam 19.25 te doğmuştu oğluşum. Kızımda 2.30 da yatışım yapıldı 17.17 de kucağımdaydı 🌸☁️☀️

Kevser_my bence siz ebelerden tavsiye alın size açılma için uygun birşeyler soyliceklerdir

Letubra suyumun gelmesi ile hastaneye gittim yatışım yapıldı. İlk 1 saat sancim yoktu sonra başladı. 8 saatte doğum gerçekleşti. 4-5 saati çok sanciliydi .

Kevser_my ördek yürüyüşü yapın bol bol . Bence açılma için birebir

Letubra
Güzel geçti. Normal doğum yaptım. 3 saat suni sancı sonrası bebeğimi kucağıma aldım🐰

Uffu Evet artık anlatabilirim çok yorucu bir gün oldu benim için bugün 🥴 42 haftalık oldum kızımın geleceği yoktu 40. Haftanin sonlarıydı doktor hergün gitmemi söyledi eşimde hergün götüremezdi bize kağıt verdi gecikmiş doğum acil nst diye akşamları acile gidip nstye girip geri geliyordum acılmam vardı suyum fazlaydı bebek doğum pozisyonunda değildi ben 2 3 gün hergün gittim acile nst ye girdim tık yok sonra sonra bıkıyor insan psikolojisi bozuluyor bende gitmemeye basladım hastaneden arıyorlar açmiyorum eşimi arıyorlar tamam getircem diyor her akşam gitmicem diye kavga çıkıyor evde annem babam kardeşim sülalem artık dört gözle bekliyor hergün ariyorlar ondan bile bıkmıştım neyse ben doktora gitmedim doktordan deli gibi kaçıyorum 30 temmuz 2015 te akrabamızın kınası vardı giyindim hazırlandım fil gibi halimle kınaya gitcem salon hastanenin yakınındaydı gelmişken hadi nstye gireyim dedim bir baktım köşe bucak kaçtığım doktor nöbetçı kızdı azarladı 3 ağustosa sezaryen günü verdi kesin alıyorum dedi neyse nst ultrason açılma kontrolü filan yapıldı gelmezsen bebeğine şöyle olur sana böyle olur iyice korku sardı beni tabii 19 yaşındayım o zaman cahilim hiç ameliyat nedir bilmiyorum elim kesilse ağlıyorum beni kesemezler diye içimi çeke çeke çiktim hastaneden kınaya gittim 5 tane bayat dügün pastası yedim fil gibi halimle pistte tepinerek oynadım kına sonu yine doktorun sezaryen dediği geldi aklıma eve gelene kadar ağladım ertesi gün sabah nişanım gelmiş tabi ben korktum ne bu yami bilmiyorum nişan ne demek o kan ne filan yengem normal doğum yaptı hemen aradım yenge böyle böyle beni kescekler korkudan kanamam oldu filan dedim foto attım nişan bu dedi anlattı 1 haftaya kalmaz doğurursun belki bugün dogurursun dedi ben telefonu kapattım ama anneme eşime kimseye bişey demiyorum bebek hareket ediyormu ona bakiyorum neyse bi baktım annem koridor halılarıni çıkarmış sabahın 7.30 unda halı yıkıyo bende geçtim başına ayy hiç enerjim yok bugün doğurasım yok düğünede gidesim yok zaten yatıp mal mal tavana bakmak istiyorum filan diyorum ben doğurasım yok dedikçe annem haliyı öyle fırçalıyor ki magmayı buldu kadın doğurasın yok 1 aydir burda esir tuttun bizi 1 ay oldu geleli söyleniyo ben hala anne enerjim yok doğuramam diyorum ama aklımın bir ucunda 3 ağustosta ne yaparımda kaçarım var neyse bebek hareketsiz korkutuyor eşimi aradım dedim böyle böyle oldu hemen geliyorum dedim annem esimi görünce şok oldu eşimde haberiniz yokmu dedi yoo bu salak enerjim yok doğuramam deyip duruyor diyor biz doktora gittik benim kız ben pistte tepinirken doğum pozisyonu almış benim sancılar başlamış hastaneye bi gittim 4 cm açılma suda azalma bebek kanalda bildiğin doğum neyse mavi iş kiyafetli birisi vardı açılmama baktı filan ben kalktım odadan çiktım mavi kiyafetli kadın bi baktım eline paspas almış paspas yapıyo ben şook sonra eşimin yanına koşarak gittim doğuruyorum beeen diye bağirıyorum millet şok doğursan böylemi olursun filan kimse inanmıyo ben doktora diyorum ki acaba yarın gelse olur mu enerjim yok neyse eve geldim sancı tansiyon takibi vs yapiyorum kiralık aşk dizisi vardı o zaman kizıma diyorum ki kiralık aşk bitsin öyle tamam mı habire bunu diyorum ailem deliriyor cocuğu dislendirdir içinde okul çağina getirdi bu hala ne diyo diye tam kiralık aşk bitti sancı hissediyorum ama altıma igne batıyor bi geliyo bi gidiyo hastaneye gittik nst mak. Ötmekten deliriyor ama bende tık yok ah geldi diyorum oh gitti diyorum böyle boyle doğumhaneye girdim lavman yapıldı yemek yemek yasak dendi soğuranlara yemek geldi ben yemekçi ablaya yalvarıyorum noluuur abla 1 lokma ver Allah seni açlıkla sınamasın tuttuğun altın olsun 1 lokmadan ölmezsin nolur yemek ver diye millet sancidan bağiriyor ben yemek için ağliyorum neyse suni verildi 1 serum bitti sıra 2. Şişede 2. Şişe beni sarhoş etti dünya döndü duvarlar dile geldi bir istifra ediyorum tansiyonum bir oynadı sormayın yine sancı yok sadece istifra var sarhosluk var gibi mecbur onuda çikardilar bana diyorlar ıkınman gelince gel ıkınma ne demek ben ne bileyim ki yani ne kadar zaman geçti bilmiyorum ben kosarak ebeye gittim benim buyuk tuvaletim geldi diyorum hayir imkansiz diyor vallahi geldi diyorum kuzum lavman yapildi imkansiz diyor baska bi ebe dediki yat bebek geliyo parmagini sokmasiyla hizlica nefes al ikin demesi bir oldu sancın geldikçe ıkın diyorlar sancim yok diyorum ben sana söyleyeceğim diyor o bekle deyince nefes alıyorum ıkın deyince ıkınıyorum 3 4 ıkınmada geldi bebek annem hemen yan tarafta bekliyordu ağlama sesini duyunca annemde ağlamaya baslamıs neyse dikis vs bitti odaya gidiyoruz birde enerjim yok diyodu sıpa dizi izlicem derken çocuğu tuttu tuttu az daha tuvalete sıçcaktı dedi eşim filan şok oldu nasıl yani tuvaletemi çıkardı filan diyo oyle değişik bir anı oldu cok uzun dedim sana oku hepsini 🤣🤣🤣🤣🤣

Letubra cok zor geçti ıkınamadın dedi ebe 9 cm acıkla yattım ama 45 dakka sürdü ve ben öbür dünyaya gidip geldım resmen

Letubra ilki erken doğdu hiç bir belirti yokken 11 saat sancı çektim ve tecrübesizlikten galiba çok kötüydü şimdi 33 haftalık hamileyim umarım bu kolay olur daha bilinçliyim en azından

Letubra tam 40 haftalikken akşam üstü 6 gibi evde suyum geldi..başta hic sancim yok tabi hastaneye gittik hemen saat 7 gibi muayene ettiler2 cm açılma vardı..saatler geçtikçe sancılar çoğaldı çok zor geçti benim akşam 7 den sabah 9 a kadar kendi sancılarını çektim en son 9 cm olmuştu açılma doktorlar ebe falan geldi karnıma bi bastirdilar kızım dünyaya geldi saat 9.15te🥰🤲inşallah bu dogumum kolay geçer okadar uzun surmez

Kizlar bazilariniz ikindim catalda saatlerce diyorsunuz benim arkadaslarimda vakum uygulamasi uyguladiklarini soylwmislerdi cocugun kafasina bir aparat takiliyormus galiba cekip cikiyormus tam bilmiyorum ama hatta onla cekince kafasi uzun kaliyormus bi kac gun bu yontemleri hic denemediler mi sizde ? Saatlerce sizi ikindirmak yerine

Letubra ilki ağrım olmadan rutin kontrol de 4cm açıklıkla yatışım yapılmıştı 6-7 saat sonra doğum yapmıştım kolaydı bence yani ağrı bakımından en azından onda çok zorlanmadım suni vermişlerdi o kısım çok zordu ama uzun sürmemişti 2. De kendi sancımla doğum yaptım gece sancım başladı açılmam yoktu sabah 1 saat içinde 5cm açılmam olmuştu 4 saatte falan doğum yaptım kesim dikişim olmadı

Letubra ilk doğumum spinal sezeryandı 38+4 de 11:20 de girdim 11:30 da kızım doğdu güzel geçmişti yani inşallah darısı tüm hamile annelerimizin başına şuan da oğluma hamileyim 26+5 günlük 👶💗

Ilk cocugumda doktor dogum icin gun vermisti bana tabi kahvalti yapma fln demediler saatte vermediler 9 ay 10 gunu tam doldurmustuk kalktim hazirlandim guzelce kahvaltimi yaptim doktor saat gecti yarin gel dedi ertesi gun gittik 9 da yatis yapildi sancim acilmam yoktu suni verdiler 5 saat surdu catala gidene kadar zorluk catalda 3 ikinmada geldi dikislerim vardi ama hic hissetmedim atildigini kesi oldugunu kesi yapmislar suan 19+4 teyim normal istemiyordum kesinlikle ama bir suredir basarabilirim diyorum bakalim hayirlisi

Letubra ilk doğumumda gece 4 te suyum geldi bir anda boşalırcasına. Devlet hastanesine gittik. sabah 10 a kadar bekledik tahlil falan yapıldı derken trombositlerim düşük çıktı ve ordan araştırma hastanesine gittik. Saat 11 gibi
suni sancı falan verdiler ve akşam 5 e 10 kala oğlum doğdu. Zordu benim için normal dogumdu ve doğunca sesini duymadım ağlamadı falan müdahale edildi derken çok şükür şimdi 3 buçuk yaşında. Rabbım herkese o mutluluğu tattirsin

Letubra ilk doğumum çok çok mükemmel di sabah 6 da başlayan minik sancılar sabah uyanışım sanki adet olacakmışım gibi çok sakin sancılardı saat 10 a kadar evde bekledim sancımı saydım kaç dakikada bir diye 10 da suyum geldi ve doktorum artık gel hastaneye dedi hastaneye gidince biraz daha sıklaştı sancılar ve 12:44 de çiçek kızım geldi dünyaya ilk doğumumdu ama beni sevenlerin dualarıyla doktorumun sevgisiyle ilgisiyle mükemmel bir doğum oldu ikindi bebeğime 30 haftalık hamileyim inşallah bu doğumum da güzel olur hepinize sancısız acısız güzel doğumlar ❤️

Letubra sezaryen olduğum için 30 dk da her şey oldu bitti. genel anestezi aldığım için bir şey hatırlamıyorum.ama içeri girerken hemşireye saat kaç diye sormuştum.18.09 demişti ve kızımın doğum saati 18.38 🌸