• Öneri
  • Görev sebebiyle doğuda olanlar

Biz yüksekova da görev yapmıştık. İlk başta dış karakol eş götürülemez yere çıkmıştı. Bana merkezden ev tutmuştuk haftada 1-2 gün geliyordu akşamları dönüyordu eşim. 1 sene bu şekilde devam etti çok zorlandık yüksekovadan nefret etmiştim. Daha sonra yüksekova ilçe jandarmaya geçiş yaptı eşim. Artık eve gelebiliyordu. Arkadaşlarım olmuştu benim de beraber geziyorduk. Eşlerimiz görevdeyken beraber kalıyorduk.Bu şekilde sevmiştim yüksekovayı hatta uzatma isteyen arkadaşlarım da var. Tabi hiç sevmeyen arkadaşlarımda. 8-5 çalışıyordu Haftada 2 gün falan nöbet denk geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Eşim üs bölgesi görevindeydi. 1 ay üs bölgesinde 2 ay ilçede kalıyordu. Onun dışında günlük haftalık görevler oluyordu. Ben sevmiştim şu an batıda ilk senemiz doluyor çok rahat eşimin görevi ama yüksekovayı da özlüyorum. Değişik :)tercih dışı çıkan çok olmuştu ama onlarda memnundu çıkarsa eğer diye böyle bi bilgilendirme yapayım dedim. Biz kira 1 buçuğa oturuyorduk şu am ortalama 3 buçuk 4 buçuk falan kiraları. İnsanları hem iyiler var hem de kötüler heryerde olduğu gibi. bir yere girsen mağaza restoran vs çok ilgili davranıyorlar. Biz çarşıda oturduğumuz için heryer çok yakındı. Kargolar dibimizdeydi eczane restoran cafe market herşey dibimizde yürüme mesafesindeydi. Havaalanı da vardı o da arabayla 5 dk uzaklıktaydı. Çok uzun yazdım kusura bakmayın :) başka merak ettikleriniz olursa cevaplarım

Diyarbakır hiç tereddütsüz kiralar fazla ama askere lojman cıkma ıltımalı yüksek oluyor gelen asker arkadaslarım hep lojmanda

Halidee çok teşekkür ediyorum detaylı anlatımınız için 🫶 tercih dışı mı gitmiştiniz hakkariye , kaç yıl kaldınız
      Ben şu an batıdayım burda çok yalnız kaldım hiç arkadaşım olmadı komşuluk hiç olmadı kapımı çalan kimsem yoktu o yüzden dediğiniz gibi arkadaş ortamı olması birbirine bu süreçlerde destek yol arkadaşı olmak isterim benim için şehirden daha önemli bu konular. Ama bu yıl bebeğimiz olucak o sebeple diğer detaylar da önemli artık.
      Şansımıza neresi çıkarsa bekleyip görelim bide ilk doğu görevi olucak bizim Hakkari Şırnak çok söyleniyor ama kısmet hayırlısı olur inşallah.
      Başka ne sorabilirim bilemedim ilk kez tecrübe edeceğim için sizin aklınıza gelirse tavsiyelerinizi yine bekliyorum 🌸

busragurkan biz haziran sonu gibi taşınıcaz lojmanlar bi kaç ay sonra belli oluyormuş ilk etapta illaki ev tutmak gerekicek bu konu kafa karıştırıcı oldu lojman olması çok daha iyi olurdu aslında

Berfindmrcan21 kiralar nasıl ev sıkıntısı var mı bulunduğum şehirde ev bulmak çok zor kiralar çok yüksek o sebeple soruyorum
        Siz lojmanda mısınız

uzaklardabiri 5 senedir suriyedeyiz her sene tayin çıkıyor biz çıkamıyoruz 😂😂 Diyarbakır çok güzel Mardin , Batman Hakkari de iyi merkezi , Şanlıurfa ilçeleri de iyi Türkiye’nin her yeri güzel ki eş izni önemli olan şehir değil anacım