uzaklardabiri bekliyorsun lojman için bir de lojman atamaları da Eylül ayında yapılıyor genel de lojman puanına göre çıkıyor , doğuda çıkması daha büyük ihtimal ama içleri nasıl bilemem 🤷♀️ çok eski olanlar var oturulmayacak düzeyde
Görev sebebiyle doğuda olanlar
uzaklardabiri biz geldigğmizde ilk oturanlardık ama şimdi siz bizlerden daha önce batıdan doguya geliyorsunuz bekleme süresi olur bizler sizlerden sonra batıya gideceğiz
uzaklardabiri biz de bu yaz Adıyaman’dan Mardin’e geldik. Şehir yazın turist geldiği için canlı hareketli oluyor ama sonbahardan sonra ölü gibi kalıyor 😊 yazı sucak kışı soğuk bir şehir kira olarak 10 civarında hep evler insanlarına çok çok sıcak diyemem. Adıyamandayken bize olan tutum burda asla yok maalesef. Bende kararlıyım doğuluyum ama burda farklı bir hava var alışamadım insanlarına. Dil olarak Arapça Kürtçe çok yaygın kullanılıyor o nedenle de kendimi aşırı yabancı hissediyorum burda sanırım. Diyarbakıra çok yakın tüm personel zaten tatilde olsun haftasonu olsun orda oluyor. Gezmeye alışverişe hastane işlerine genelde diyarbakıra gidiliyor seçenek ve imkan çok olduğu için. İş olarak biz jöhteyiz ve çok rahatız yoğunluk pek yok. Diğerleri nasıl çok bilmiyorum. Merkeze gelirseniz çoğu doğu iline nazaran memnun kalırsınız. Tayinci personelde çok var bu yıl lojmanlarda çoğu daire de boşalacak lojmanda olursanız daha rahat olur ev konusu 😊
uzaklardabiri Mardin Antep gelişmişlik olarak cidden çok iyi imkanları çok biz de urfadayız ben hiç istemeden geldik buraya kiralar normal ne ucuz ne pahalı ama evlerini beğenmiyorum açıkçası çevre temizlik konusuda sıkıntılı bir şehir buarada eşim özel harekat sizde nasıl olur bilmem biz direk merkeze atanıyoruz
Rumeysacelikk46 maşallah Suriye mi 😅
Rumeysacelikk46 lojmanı beklemek mi yoksa ev tutmak mı orası düşündürüyor bide puan düşük risk atmasak mı diyorum
sakinanneee3 evet bu durumda lojmanı beklemek mi ev tutmak mı bilemedim 🤷♀️
gzdehlal-36 çok teşekkür ederim detaylar için 🌸Mardin’de kiralık ev sıkıntısı var mı mesela lojmanı bekleyip sonra ev tutsak diyorum o arada ev bulunabilir mi 🙌 Adıyaman nasıldı peki orası hakkında da biraz bilgi verebilirseniz çok sevinirim 🙏
Galya15 eşim jandarma bizde Antep ve Urfa doğu olarak geçmiyor maalesef
Galya15 Mardin doğu ama
Galya15 ben de eşimin görevi sebebiyle urfadayim, kadın doğum için hangi doktora gidiyorsunuz
uzaklardabiri lojman maddi olarak aşırı karlı ama dediğim gibi içi nasıl önemli olan o bazılarında çok afedersiniz it bağlasan yaşayamaz 😞 ama diyarbakırın lojmanları çok iyi mesela
uzaklardabiri lojmanı beklemek
uzaklardabiri bizim ilk görev yerimizdi yüksekova direk oraya verdiler bizi 3 yıldı görev süremiz. Biz orada bebek istemedik çünkü hastanesi çok kötüydü. Bebeği olan arkadaşlarım kışları çocukları hastalanmasın diye memleketinde geçiriyordu. Doktorlar biraz kötüydü. Genelde hastane olarak en yakın olan Van a giderdik ama orasıda maalesef 3 saat uzaklıkta kalıyordu. Ama şu an yeni hastane yapılacakmış duyduğuma göre umarım iyi olur. Arkadaş ortamı olarak lojmanlarda iyi ki kalmamışım diyorum çünkü çok dedikodu dönüyor :) ama şu an batıdayım orda ki arkadaşlıklarımı daha çok özlüyorum. Bu yıl yüksekovadan batıya giden çok olucak arkadaşlarımın hepside batıya tayin oluyor o yüzden yüksekovaya çok giden olur diye düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun. Eşya olarakta biz yeni evlenmiştik eşim o sırada yüksekovada görev yapıyordu zaten. Yani daha eşya vs alıp ev düzmemiştik. Eşim ev tuttu 2. El eşya aldı evi düzdü bende uçağa atlayıp gittim :) havaalanı olması gerçekten büyük kolaylık. Doğuda 2. El eşya almanızı öneririm çünkü tekrar batıya tayin olurken nakliye parası çok fazla tutuyor ve eşyalarınız zarar görüyor. Biz batıya gelirken eşyaları sattık aldık valizlerimizi çıktık.başka merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.
uzaklardabiri ben buraya temmuz başında geldim lojman çıkar diye eşyalı evde bekledik bir ay sonrasında çıkmayınca dışardan bulduk hemen 4+1 site içi 8500 tuttum ama o dönem az vardı ilanda bulamamıştık şu an bakıyorum her yerde mahallede bir sürü ev ilanı var bulma konusunda sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. Tokiler var burda tabura yakın orda sürekli boş ev oluyor bulursunuz illa ki . Adıyaman’da biz çok memnun ve mutluyduk ta ki depreme kadar dışarda oturuyorduk evimiz yıkıldı enkazda falan kaldık zor şeyler yaşadık her şeyimiz de kaybedince psikolojik olarak kaldıramam orda olmayı oraları görmeyi diye tayin isteyip çıktık ordan ama insanları çok sıcakkanlı askere polise çok değer veriyorlar. Eski komşularımızla hala görüşürüz bağımız hiç kopmadı. Şehir çok büyük değil ama doğu olarak bakınca her ihtiyacınızı karşılıyor. Yeni lojmanları var alayın yanında görseniz eve bayılırsınız çok güzeller depremde de a hasarlı çıktılar zaten sıkıntı yaşatmaz. Yazmayı düşünürseniz adıyamanı üstlere yazın mutlaka. Mardin’e torpil yeri deniyor genelde tanıdıksın gelmek zor bizde depremde yaşadığımız zorlukları anlatan dilekçe galan verip deprem tayini hakkıyla gelebildik Mardin’e. Maddi olarak Mardin daha çok kazandırır tazminat olduğu için. Deprem sonrasında Adıyaman nasıldır hiç bilmiyorum gidip görme fırsatım da cesaretim de olmadı maalesef
Rumeysacelikk46 çok teşekkür ederim🌸
uzaklardabiri Ağrı’dan sesleniyorum sakın buralara gelmeyin😂😂😂
uzaklardabiri Değiliz. Merkezde oturuyoruz. İlk geldiğimiz sene evler çok uygundu, şimdi malum her yerde olduğu gibi kiralar burada da biraz yükseldi.
birkimseee nev Hospital Emine Çelik tavsiye ederim siz hangisine gidiyorsunuz
Galya15 imran ayhana gittim, bize uzak kaldığı için değiştirmek istiyorum, akademiadaki ayse hocaya gittim orası da bayağı kalabalık hızlı bir şekilde ilgilenmek zorunda kalıyor, ben mesela sadece sorduğum soruyu hatırlıyorum cevabı hatırlamıyorum o kadar hızlı. Mehmet agarı bayağı tavsiye eden oldu bakalım bi de onu denemek istiyorum inşallah
uzaklardabiri
Şırnaktan geleli 7 ay oldu eşim aile götürülmeyen garnizondaydı 3 yıl ayrı kaldık bizim için oldukça zordu şükür tayin olduk şuan beraberiz hayırlı yerler çıksın inşallah 🙏