• Gebelik
  • 36+5 Down sendromu şüphesi❗️Lütfen ACİL❗️

Blackatlas yani genelde ikili test yapılırken nipt öneriyo bu doktorlar afedersiniz ota b.ka inşallah bişey çıkmaz ne diyeyim

Annesininmelei Umarım bi gün bende sizin gibi güzel şeyler yazabilirim cok sağolun gerçekten🙏🏼 yaşamayan anlayamaz icim yanıyor resmen böyle sınıyor rabbim beni ne denir ki..

Merhabalar. Bir pediatrik fizyoterapist olarak yaziyorum. Evet zor bir haber zor bir karar normal giden bir gebelikte son zamanlarda bu haberi almak. Ama şunu söylemek istiyorum şu saniye nipt veya amniyosentez yaptirsaniz sonuclari 10 -14 gün sürüyor. 38. Haftaya gelmis olacaksiniz. Gebeligi 38 haftada sonlandirmanin tek yolu dogumdur. Bebek down olabilir, down olmayip bambaşka, henüz tanimlanmamiş bir genetik hastaliga sahip olabilir veya gercekten sadece minyon saglikli bir bebek olabilir. Ne olursa olsun 38 haftalik bebeginiz doğduktan sonra ondan vazgeçmek cok zor. Kendinizi üzüp bebegi strese sokmanin su an icin bir anlamı yok. Doğacak ve göreceksiniz ki saglikli da olsa down da olsa tüm sevgisiyle o sizin bebeginiz. Evet erken haftalarda nipt yaptirilsaydi ve gercek bir tanı konmuş olsaydı bambaska konuşurdum. Ama su an ne bebegi ne de kendinizi strese sokmayin ihtimaller yüzünden lütfen. Bunun gibi yuzlerce hikaye var sonunda cocugun down sendromlu degil saglikli bir bebek olarak doğduğu. Muhtemelen bence bir soru da olmadan doğacak saglikli bir sekilde. Ama dedigim gibi down da olsa her zaman o sizin minnoş tatlış bebeginiz olacak. 38 haftadan sonra cok da yapilacak bir sey yok cunku. Bu güne kadar yüzlerce down sendromlu veya bambaşka ozel gereksinimleri olan bebeklerle calistim. Hicbirinin annesi ağlamıyordu inanın. Gün içinde down sendromlu oldugu akillarina bile gelmiyor cogu zaman cocuklarinin. Onlar icin bebekleri biricik. Tanısının bir önemi yok. Cok büyük ihtimalle bir sorun yoktur ama yine de üzülmenizi istemem böyle bir durum olsa da. Canı gönülden yaziyorum bunlari umarim yanlis anlasilacak bir sey söylememişimdir

Blackatlas acaba iyi bir perinatoloğa mı gitseniz zaman kaybetmeden emin olmak için. Çok geçmiş olsun.

Blackatlas canım birda bende dahil o kadar çok yazan oldu ki bu tarz gerilikleri ama genelde sorunsuz doğumlar gördüm hep bizimde 30. Haftada gerilik vardı 2 hafta kadar 38 haftalık oldum geçen gittim 4 güne düşmüş gerilik yani duzeledebiliyor sizin ve eşinizin boyu uzun mu? Ben çok tedirgin olmuştum çünkü eşim 1.80 ben 1.60 boyum yani ikimizinde belli bir ortalada ama eğer boylariniz kısaysa genetiktir boş yere üzme kendini. ❤️❤️

Blackatlas aynı şeyleri farklı zamanlarda ve haftalarda yaşamış anneyiz kimse ne olacağını bilemez Rabbimden başka bende 19 haftalık amniosentez yaptırdım sadece sonucu bilmek istiyorum özel bir çocuk annesi olacaksam hazır olmalıyım diye sıkıntı stres yaptım iki iki buçuk ay zehir olmuştu bebeğim şok şükür sağlıklı sende sıkılıp üzülme bebeğin büyümüş dua et tevekkül et rabbine dua et inşallah sağlıkla kucağına alırsın çoğu bebeğe aynı teşhis konuyor ve sağlıklı doğuyor senin bebeğin de inşallah onlardan biri olur canım sakın üzülme

Szr12 bide 35 hafta ile gittim bebeğim 32+5 uyumlu doğdu doktor doğmadan önce hep küçük hep miyon bir bebek dedi eşim 186 ben 170 boyundayım şimdi düzeldi gayet iyi geçecek inşallah bebeğim çok iyi sağlıklı doğdu diye buraya yazarsın bize ❤️

Gizem9688 Hayır cok tesekkur ederim o kadar haklısınız ki.. doktorların ihmali oldugunu düsünüyorum zaten ben hani en basından beri az da olsa gerilik varmıs beni mipt testine vs. yönlendirebilirlerdi.. simdi tek karar vermem gereken nipt yaptırıp sonucu öğrenerek mi doğuma gitmeliyim yoksa öğrenmeden mi gitmeliyim hangisi daha iyi olur inanın bilemiyorum.. Nipt testinin sonucu neden o kadar uzun sürüyor? 1 hafta gibi bir süre olsa iyi olabilirdi en azından doğumdan önceye yetişirdi ve ona göre biraz bazı şeyleri kabullenebilirdim..

Blackatlas down sendromu varsa ki inşallah yoktur ama böyle bişey varsa kıyabilecek misin peki 🥺

AnneBi Olabilir ama nipt yaptırmak bu saatten sonra daha mantıklı gelmeye basladı..

MF0127 Benim boyum 162 eşim ise 174 ikimiz de ortalama boylu insanlarız 😞

Blackatlas genelde sonucu bir haftada on günde falan çıkabiliyo siz gene bi araştırın tabii, allah yardımcınız olsun 🙏🏻

Szr12 İnsallah cok tesekkur ederim.. evet sizinki genel bir gerilik oldugu icin minyon diyebiliyorlar rahatlıkla ama maalesef sadece kol ve bacaklarda olan gerilik down’a işaretmiş 😞

Blackatlas nipt testi yurtdisina gidiyor kan. Ben 11 haftalik gebeyim c.tesi verdim kan. Koreye gitti kan. O nedenle 10 14 gün arası geliyor. Bence nasilsa dogacak. Birakin saglikli olduğunu umarak dogsun. Bir sorun varsa zaten doğar dogmaz belli olur. Bence bir sorun olmayacak inanin

Blackatlas benimde benzer durum başıma geldi baş gelişimi iki hafta geriden geliyo mikrosefeli dediler herşeyi normal çıkmıştı o 26. haftaya kadar araştırmadığım gitmediğim doktor kalmadı doktora dedim ki nasıl şuan fark ettiniz yani bu saatten sonra ne yapılabilir bi sürü şey önerdi hiç birini yaptırmadım rabbime sığındım iki au kaldı doğuma
                    Herşey yolunda gidip doğum da da down çıkabilir denildi Rabbimin hediyesi vazgeçecek değiliz nasip ama böyle deyip ihtimallerden varsayım çıkarıp anneleri germek çok üzücü Allahın izniyle birşey olmayacak inşallah dua edicem sizin için

Blackatlas evet boylariniz ortalama ama yinede üzülmeyin gerçekten 3 haftanın üzeri sorun olarak görülüyor yani boş yere üzülmeyin ben kendimden biliyorum çok üzdüm kendimi çok araştırdım boşa çıktı hepsi bir perinolojiye gidin kafanız rahat etmiyorsa.

Blackatlas Rabbim sağ saglim kucağına versin inşallah 🤲 bnde 38 haftalık iken bebeğimin kol ve bacak kemikleri kısaymis Kafasi yapısı küçükmüş 36 haftalık görünüm de sıkıntı olurmu vs konuştuk bilmiyorum takibimde değilsin fln minyon olabilir denildi doğum dan sonra belli olur bunu benim kendi kaç kere gitiyim doktor demedi başka bir doktor dedi ve çok korktum bidaha da gitmedim o doktora çok şükür şuan kizim çok iyi 53 santim dünyaya geldi hiç stres yapma kendine ne gerekiyorsa yap Allah tan hiç ümit kesme hiç kötü düşünme hep iyi düşün 🥺🌸🤲

Blackatlas Benim bebeğimin flsi hep 2 hafta geriden geliyordu sözde doğdu 2 hafta ileriymis boşuna takmışım.